Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 2, 2013

gila besar punya ketam da!! spisis apa ni?

Ketam Gergasi atau nama jolokannya Coconut Crab adalah antara spesies ketam tahap gergasi di dunia. Populasi mereka wujud di sekitar lautan Indian, lautan Pasifik dan juga disekitar lautan Pulau Gambiers. Spesies ketam ini memakan buah - buahan segar.





ps: nasib dia makan buah kelapa kalau dia makan kepala camne, hehe

sumber : penpatahblogpsot.com

piramid di dasar laut yang sangat misteri di jumpai di jepun!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca. KETIKA pelbagai misteri yang membabitkan piramid di Mesir dan piramid kaum Maya di Amerika Selatan masih membingungkan para penyelidik, tiba-tiba muncul pula sebuah lagi penemuan misteri piramid yang dijumpai berlokasi di Jepun pada tahun 1990-an malah penemuan piramid ini jauh lebih aneh kerana ia dijumpai berada di dasar lautan Jepun.

Pelbagai persoalan tercetus tatkala melihat piramid berkenaan terus berdiri kukuh di dalam laut melewati masa dan zaman – siapakah yang membina piramid di dalam laut, untuk apakah ia dibina dan bilakah ia dibina? Mengapakah pembinaannya tidak dilakukan di atas daratan?

Bingung dengan pelbagai persoalan itu maka para penyelidik mulai melakukan pelbagai kajian bagi membongkarkan teka-teki yang menyelubungi piramid misteri di dasar laut Jepun berkenaan.

Sebelum itu, piramid pertama mulai dijumpai di pelbagai wilayah negara matahari terbit itu sejak tahun 1950-an lagi sekaligus ia meninggalkan pelba…

tengkorak misteri seakan mahkluk asing di temui di maxico!!

MEXICO – Sekumpulan ahli arkeologi telah menemui tengkorak manusia yang berbentuk lonjong dekat kampung Onavas, kelmarin.

Tengkorak itu dipercayai berusia 1000 tahun dan ia kelihatan seperti gambaran watak makhluk asing dalam filem keluaran Hollywood.

Menurut Mail Online, ia ditemui tertanam di sebuah kawasan yang mengandungi 25 rangka tulang manusia.

Tengkorak tersebut mempunyai bentuk lonjong disebabkan amalan tradisi penduduk yang tinggal di utara Mexico.

Penduduk di sana mengamalkan tradisi menghasilkan pelbagai bentuk kepala dengan menggunakan beberapa kaedah.

Antara kaedah itu adalah menggunakan dua kepingan kayu yang diikat pada bahagian kepala.

Ia dilakukan ketika kepala mereka masih di peringkat kanak-kanak.

Ahli arkeologi, Cristina Gracia Moreno berkata, tengkorak tersebut mempunyai bentuk sedemikian kerana untuk membezakan status sosial penduduk dan disebabkan oleh upacara keagamaan.

Moreno mengetuai projek penyelidikan tersebut bagi pihak Universiti Negeri Arizona, Amerik…

penemuan rangka bangsa ad!! misteri dahulu kala

Aktiviti eksplorasi gas wilayah selatan gurun pasir Arab baru-baru ini menemui tengkorak manusia bersaiz raksasa sangat mengejutkan. Wilayah di gurun pasir Arab selatan ini disebut “Penempatan kosong” (Empty Quarter atau Rab al-Khaliy). Fosil manusia raksasa itu ditemui oleh Pasukan The Aramco Exploration.

Sebegaimana yang dinyatakan oleh Allah SWT dalam Al-Quran bahawa DIA pernah menciptakan manusia bersaiz besar. Mereka adalah kaum ‘Ad dimana Nabi Hud AS diutus di situ untuk menyeru manusia pada kebenaran. Tubuh mereka bersaiz besar, sangat tinggi dan kuat kerana itu mereka boleh memeluk sebuah pohon besar dan mencabutnya.

Kemudian, setelah Allah memberi kekuatan pada mereka dengan melebihkan mereka dari umat yang lain, mereka berbalik menjadi umat penderhaka, mendustakan serta menentang kenabian Nabi Hud AS. Sebagai hukuman, mereka kemudian diseksa oleh Allah SWT. Para Ulama Arab Saudi meyakini penemuan ini adalah kaum ‘Ad dari zaman Nabi Hud tersebut.

Demi keselamatan tapak arkeo…

pru14, bn jangan harap lagilah undi di bandar!! gerenti kalah!!

peringatan : post ini tidak sama sekali untuk membangkitkan isu rasis, ini adalah ceritera yang memberi peringatan, HARAP MAKLUM!! risau le juga, sebab bila seorang melayu menceritakan pasal bangsa dia sendiri kang dituduh rasis, tapi sebaliknya kiasu semakin biadab dengan RED BEAN ARMY nya . hak bersuara ada batasnya, tetapi ini adalah simple peringatan kepada ORANG MELAYU DAN BARISAN NASIONAL!!

UNDI DI BANDAR TIDAK MEMERLUKAN BN! ITU REALITI!!

realiti yang tak dapat ditutup lagi, percayalah, nak tolong bagai pun orang di bandar, kaum cina adalah mojoriti di bandar besar di malaysia ini, dan melayu memang minoriti, itu realiti, percayalah, kalau dihulurkan kepala lagi sekali dengan melanggar tiang letrik kali ke-2 dan malah tak serik-serik langgar lagi kali ke-3, bn akan dikuburkan sebaik mungkin pru14 nanti, sebabnya undi di bandar takkan sama sekali memihak kepada bn, bukan nak cakap berdegar-degar, ini adalah realiti yang ds najib kena faham dan mengerti.

jadi bantulah kawasan yang…

BONGKAR PENIPUAN ISRAEL@ZIONIST

WARTAWAN Belgium, Michel Collon, menggunakan bukunya, ‘Israel, let’s talk about it’ (Israel, mari kita berbicara mengenainya) untuk mendedahkan bagaimana laporan media Eropah melakukan penipuan berdekad-dekad dalam usaha mereka menyokong kewujudan negara haram Israel.
Dalam buku itu, Collon menyenaraikan 10 penipuan besar disebarkan media Barat bagi menjustifikasi penubuhan negara Israel serta menghalalkan tindakan negara Zionis itu.

Penipuan itu adalah:

1. Penubuhan Israel adalah sebagai reaksi terhadap pembunuhan beramai-ramai bangsa Yahudi ketika Perang Dunia Kedua.
Hakikatnya, kata Collon, projek mewujudkan Israel itu diluluskan Kongres Zionis Pertama di Basel, Switzerland, pada 1897.
Dalam persidangan itu, pemimpin Zionis memutuskan untuk menakluk Palestin bagi menyediakan ruang untuk mereka membangunkan Israel.
Untuk makluman, Perang Dunia Kedua berlaku di antara 1939 hingga 1945.

2. Untuk menghalalkan penghijrahan besar-besaran ke Palestin, Yahudi mendakwa wilayah itu adalah war…

sekali akhbar ni salah taip da!! hehe

ni mesti tak check betul-betul ni kan, haha.. kan dah kena kencing, kencing ke kencang da.. hahaha.. editor mesti pening kepala. haha.. menjawab la graphic designer, tak pun wartawan.. ayuk ayuk...

ps: kencing nampak?
penpatah blogspot

[seram poyo] dialoq antara hantu~~

“Apsal kau ni asyik menggigil je?”

“Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.


“Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

“Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

“Dah, aku dah buat dah! In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.

“Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..”

“Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So pada satu hari, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

“So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

“Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasu…

umno dulu dan sekarang!! - by che det

UMNO DAHULU DAN SEKARANG - BY Che Det 
1. Pada 11hb. Mei 2013, UMNO merayakan hari penubuhannya yang ke 63 dengan sembahyang dan tahlil, ucapan bersemangat dari Presiden Najib Tun Razak dan majlis makan malam. Tetapi UMNO pada 2013 ini bukanlah sama dengan UMNO 1946.

2. Pada 1946, pengasas UMNO yang berkumpul di Johor Baru bersemangat untuk menyelamatkan bangsa Melayu dari kehilangan bangsa mereka, dari kehilangan tanahair mereka, dari menjadi rakyat sebuah tanah jajahan British dan hilangnya Melayu di dunia.

3. Perjuangan pemimpin dan ahli pengasas UMNO pada masa itu ialah untuk bangsa, agama dan tanahair. Tidak ada tujuan lain yang menggerakkan mereka, sudah tentu tidak ada kepentingan diri atau niat untuk jadi pembesar negara merdeka dengan upah yang lumayan.

4. Oleh kerana itu mereka dihormati, dialu-alukan dan disokong oleh hampir semua orang Melayu. Mereka adalah pejuang dan jaguh dan orang Melayu datang berduyun-duyun untuk menyertai parti UMNO yang ditubuh oleh mereka.

5. Maka…

gambar kesesakan terlampau penumpang keretapi di indonesia!!

orang indonesia yang bekerja disini siap tunjuk tanda bagus, siap kata pak, kalau di indonesia sana keadaannya sangat memeningkan kiranya naik keretapi.

apa rakyat malaysia tak reti bersyukur dengan apa yang kerajaan malaysia lakukan terhadap rakyatnya berbanding dengan negara kami yang banyak kekurangannya.

belajar bersyukur ya, kalaulah saya menjadi warganegara malaysia, sayalah paling beruntung, kamu? - kata-kata pekerja kontrak di johor.





ps: walau orang kutuk komuter kat malaysia macam-macam, tapi setahu akulah tak delah sampai panjat bumbung keretapi bila nak balik kerja, ada pernah nampak ke dari kl sentral ke rawang or seremban, ramai gila orang panjat bumbung keretapi kerana terlalu sendat? hehe.. ada?

manusia yang tak pernah bersyukur, harap cuba hidup sebulan di negara bermasalah, contoh indonesia, filipina, afganistan, somalia ke, ada berani, lepas sebulan baru komplen apa patut, tu kalau beranilah. hehehe..

iklan-iklan rokok zaman dahulu!!

iklan rokok zaman dulu ni menjurus kepada mengatakan rokok itu menyihatkan, hehe.. try tengok isap 4 kotak sehari selama sebulan, lepas tu jantung meletup!!






ps: rokok naik harga!! :(

sumber penpatahblogspot.com

syiah rofidah penyebab umat Islam tidak dapat mengerjakan haji selama 22 tahun!! (317-339 Hijrah) 929-952 Masihi.

[Gambar: Hajar Aswad: 8 bekas cukilan inilah hasil ulah tangan Syiah Qurmutiyah saat menghancurkan Kaabah]
(317-339 Hijrah) 929-952 Masihi.

Hari Al Tarwiyah (hari kelapan dalam bulan Zulhijah), tentera Syiah Qurmuty (diketuai oleh Hamadan Ibn Al-Ashath Al-Qurmuti) menyerang konvoi haji pada tahun 317 Hijrah, membunuh semua jemaah haji, ke
mudian beliau menyerang Kaabah, menarik keluar batu hitam (Hajar Aswad) dan memecahkan kepada 8 bahagian kecil.

Menarik keluar pintu Kaabah dan kemudian memecahkannya, menarik keluar kisa’a Al-Kabah dan memotongnya kepada banyak pecahan dan memberikannya kepada sahabat-sahabat beliau, kemudiannya beliau mengarahkan pengikut-pengikut beliau untuk memusnahkan Mizab Al-Kabah [saluran untuk menyalurkan air (sekiranya hujan) dari atas Kaabah].

Pabila pengikut beliau cuba untuk memusnahkan saluran ini, dia (pengikut yang diarahkan) terjatuh dari bumbung Kaabah dan mati. Beliau (Hamadan) kemudiannya menyuruh pengikutnya mencampakkan mayat-mayat jemaah haji y…

[edisi lahabau] benda asing dalam tomyam yang paling tak leh blah!!

ades, spoil lah kalau tengah sedap-sedap makan, hirup kuah tomyam, boleh pulak menatang ni muncul, mau tersembur tepat ke muka orang yang duduk depan kita, keh keh keh.

sangat badas!!



ps: yum yum, brerkkkk...!!

penpatah blogspot

tulang rusuk babi adalah halal?

sangat celaka kalau kata bahagian rusuk babi adalah halal. babi pun tak gila macam ni, ni lah masalahnya kalau kita ni asyik taji sama sendiri, sampai tahap jamban makanan haram pun orang kiasu leh nak pekenakan kita, apa budus semua ini?


untuk penjelasan lanjut

anda boleh ke blog ini, CTS

PS: JANGANLAH SAMPAI SATU MASA SOK, BABI PUN BABILAH, ASALKAN TAK MAKAN SEMUA, HUK ALOH!!

apa kata anda? klinik bersalin di negara india!!

bersyukurlah wahai rakyat malaysia, kerana dikurniakan Allah dengan membenarkan kamu semua dilahirkan di malaysia, bayangkan kamu semua ini lahir ni lokasi ini, apa kata anda..

bersyukurlah juga kerana mempunyai kerajaan yang menjaga kebajikan rakyatnya, di hospital kerajaan kita bayar hanya rm1 je, kalau wad bersalin pun, kalau paling mahal pun rm100 camtu lah ikut kelas berapa isteri anda di letakkan. semua mampulah. itulah bagusnya kalau sedar kebajikan kerajaan malaysia terhadap rakyatnya. itu kalau orang yang reti makna bersyukurlah.

negara lain? nak bersalin pun sedih je keadaannya, camne pun itulah pengorbanan seorang wanita melahirkan kita semua di muka bumi Allah ini, sayangi ibu anda!!

antara gambar klinik bersalin di india!!




ps: kesian :(

sumber penpatahblogspot.com

imiginasi teknologi perang zaman dahulu!! cool!!

imiginasi untuk memusnahkan musuh, sangat cool!!












super cool ya!! osem.. hehe..

sumber penpatahblogspot

iklan spender yang paling bedebah pernah aku tengok!! kah kah!!

keh keh keh, layan.. dah macam perli ada sorang tu je, spender putih da.. hahaha..


ps: hehe.. bedebah sungguh kan? keh keh keh

sumber penpatahblogspot.com

iklan cuci rumah yang paling bhagal!!

haha..

ni mesti orang asing ni, mau cuci ruma.. haha.. shaya sini kirja shift malam!!


ps: ai macam-macam, rosak bahasa melayu oii.. cilako, cilako!!

sumber penpatahblogpsot.com

edisi iklan jual tubuh paling celako!!

jika perminat?? 
jual body lagi untung dari jual sayur!!
ps: industri geli-geli paling untung, satu malam boleh kaut riban-riban.. yum yum.
sumber penpatahblogspot.com