Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac 23, 2014

UMNO MUNGKIN MENJADI PEMBANGKANG SEKIRANYA TIDAK BERUBAH - ZUL NORDIN

Selagi UMNO masih didalam sindrom penafian ini, selagi UMNO masih didalam zon selesa mereka merasakan Melayu perlukan UMNO, selagi UMNO tidak berubah menjadi parti yang meletakkan kualiti dan nilai pemerintahan berteraskan amanah, transparen dan akauntabiliti dan tegas memerangi unsur rasuah atau salahguna kuasa, selagi UMNO tidak berusaha menjadi parti yang inklusif dan terbuka dalam melakukan transformasi politik yang serius; selagi itulah UMNO akan terus ketinggalan dalam arus politik perdana yang makin mencabar.

Malah jika UMNO tidak mahu berubah, dan tidak juga berubah, kemungkinan untuk UMNO dan BN menjadi pembangkang selepas PRU-14 adalah satu kebarangkalian yang harus diambil serius oleh kepimpinan dan ahli akar umbi UMNO!.

baca seterusnya disini

[WAJIB BACA] LETTER TO PRIME MINISTER, DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK

A letter to the Prime Minister, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dear sir,

With all due respect, if I were you, I would resign. I would just quit all my positions, take 1 year off and just go hide under the covers.

Half the country (52% approximately) hates you. They hate your wife. They hate your cousin. They hate the very air that you breathe in. There is so much hatred and it's mostly focused on you. So why go on? Let go. Have a good rest. Leave the cares of the world to others.

If I were you, I would just quit.

If you say something, it's the wrong thing to say. If you don't say anything, it's a sign you're hiding something. You can't do anything right can you? I mean, we expect you to be perfect and yet will look only for imperfections. You can't win, sir. Why continue the fight? It's not worth it.

And now, things are getting worse. There's a tough spot ahead with a big battle against a giant. And an army that just wants to stab you in the back. So …

bila fox news dimaki oleh orang bukan Islam kerana mengaitkan pilot mh370 sebagai pengganas!

bila fox news channel memfitnah yang pilot mh370 adalah pengganas asia tenggara, aku rasa memang patut pun kena maki, malah bukan kita yang Islam je marah, orang bukan Islam pun marah, media jajahan zionist sebaik mungkin mengambil kesempatan ke atas tragedi ini untuk menaikkan rating tontonan channel mereka, tapi mereka ingat semua orang boleh dimanupulasi, hambek.. bastard punya fox news


ramai lagi manusia yang berakal di luar sana ada otak boleh berfikir mana yang betul mana yang fitnah, memang dajjal betul, cnn pun guna kapasiti buat cerita palsu untuk melaga-lagakan malaysia dan china, bangsat!!

jom baca apa kata orang bukan Islam terhadap fox news, baru ada akal!!


ps: perangai fox news, cnn, sama je dengan segelintir pemimpin pembangkang paling buduh, contohnya khalid samad, tian chua dan tak lupa si loyar butuh anak betina sundal, latipah koya, fugima punya mulut, puih..

APAKAH SEBENAR YANG BERLAKU? ADAKAH PERMAINAN NEW WORLD ORDER?

kadang-kadang pengarah hollywood nak bagi tau, gerakan tersirat mesti wujud kerana kuasa, ekonomi, tentera, dalam white house down ada tersirat penceritaan itu!!

walau dalam filem, mungkin pengarah Roland Emmerich ni suruh kita semua tak kisah siapa, terutama orang Islam, gerakan new world order ini sememangnya wujud!

pengarah ini yang mengarah 2012, dia juga memotong babak kota mekah dilanda gempa bumi dalam filem itu, kerana ingin menjaga sensitiviti umat Islam.

fikir sejenak, setiap 1 dekad, akan ada satu perancangan jahat dari gagasan freemason, berdoalah kita pada Allah, supaya dilindungi Malaysia ini dari bala bencana dashyat!

jgn percaya, tapi kita mengkaji, membaca, menilai, bukan untuk mempercayai 100%.. tetapi fikir!!


ps: think tank

pengumuman pm yang menyentap jiwa kita semua!! Al Fatihah

salam takziah buat penumpang dan anak kapal mh370, sesungguhnya Allah lebih mengatahui segalanya, bersabarlah buat keluarga yang terlibat, semua rakyat malaysia bersedih dengan berita ini.

Al Fatihah


APAKAH KEMENANGAN PKR DI KAJANG BOLEH MEMBANGGAKAN MEREKA?

pada 27 Januari 2014, satu pengumuman yang tak masuk akal apabila mp kajang meletak jawatan tanpa apa sebabnya, jadinya bila dia letak jawatan, dan secara automatik prk akan berlaku di kajang, jadinya perihal prk kajang ini dirancang oleh siapa?

baca disini mp kajang meletak jawatan klik sini


selepas kerusi dikosongkan, ada ura-ura mengatakan yang anuar ibrahim akan bertanding di situ? jawapan tak di pastikan lagi kerana sebab musabab dikosongkan kerusi itu untuk laluan anuar ibrahim menjadi next menteri besar?

strategi licik pkr untuk mengalihkan isu, mendapatkan perhatian rakyat, cukup licik! tapi sebab apa? adakah kerana keadaan politik di selangor makin bercelaru dengan perselisihan antara mb selangor, khalid ibrahim dan azmin ali?

adakah kerana nak tutup konflik ini dan mengalihkan isu yang semakin diperkatakan itu dengan menyuruh mp kajang meletak jawatan? banyak persoalan sebenarnya,



setelah kerusi kajang dikosongkan, maka jentera pkr dah awal-awal lagi mempromosi anuar sebagai…

pengundi cina meningkat? no komen

KAJANG: Calon Barisan Nasional (BN), Datin Paduka Chew Mei Fun tetap berpuas hati dengan keputusan Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang, walaupun tewas kepada Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail daripada PKR.

Katanya, ini kerana MCA mendapat kira-kira 25 peratus undi Cina, berbanding
17 hingga 18 peratus pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRK-13) lalu.

 "Saya berpendapat ia boleh dikatakan keputusan baik dan kita percaya sekiranya bekerja keras dan membuktikan kepada orang ramai bahawa kami adalah parti lebih baik kepada rakyat, saya berpendapat MCA boleh membuat kemunculan semula tidak lama lagi," katanya.

sumber berita harian

ps: camne sekalipun maaf cakap, ada something wrong dengan pengundi putih, hampir 30% tak turun mengundi, kenapa sampai jadi macam tu? siapa nak jawab ni?

JOM TENGOK ANTARA GAMBAR-GAMBAR HARI MENGUNDI DI KAJANG!! PART 1

FAKTA KAJANG

Kajang 1: PRK N.25 Kajang diadakan ekoran perletakan jawanan YB Lee Chin Cheh, ADUN Kajang/ Bendahari AMK PKR pd 27 Januari 2014 lalu. SPR tetapkan 08 Feb 14 – Hari Penamaan Calon & 23 Mac 14 – Hari Pembuangan Undi.

Kajang 2: Pengundi berdaftar n.25 Kajang semasa PRU 13, 2013 seramai 38,965 pengundi berdaftar. Pecahan: Melayu – 48%, Cina – 41%, India – 10%.

Kajang 3: 6 PENJURU. PRU 13, 2013 lalu, N.25 Kajang berkesudahan; Lee Chin Cheh – 19,571, Lee Ban Seng – 12,747, Mohamad Ismail – 1,014, Mohd Iwan Jefry Abd Majid – 249, Ong Yan Foo – 85, Mohd Khalid Kassim – 83.

Kajang 4: AWAL DAN AKHIR. Stadium Mpkj, Pesiaran Pekeliling, Seksyen 15, Bandar Baru Bangi, Kajang, Selangor sbg Pusat Penamaan Calon pd 8 Mac dan Pusat Penjumlahan Undi pd 23 Mac ini.

Kajang 5: DUN KAJANG – 16 Daerah Mengundi (DM). 84 saluran berbanding 65 semasa PRU 13 lalu. Pusat Pengundian dibuka di 15 pusat pembuangan undi sekitar DUN tersebut.

dari pagi di seluruh tempat pembuangan undi nampaknya berj…