Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 4, 2015

BILA AHLI PARLIMEN BUSUK HATI BERSUARA! BUSUKNYA BERBAU SATU MALAYSIA

Bagi penulis, sikap hati busuk sebegini tidak langsung membantu pun, berkemungkinan ramai akan menyampah yang amat kerana sikap busuk hati dan dengki khianat sesama umat sememangnya tidak elok buat masa pasca musibah ini wahai ahli parlimen otak kulup si raja bahrin. Ahli parlimen Kuala Terengganu yang cukup menunjukkan dirinya memang bodoh yang amat. Wahai raja bahrin, rakyat melihat, mangsa banjir melihat, masa ini bukan untuk berpolitik wahai manusia berotak taik.Salahkan orang, konon sempurna benar diri anda tu, dikalangan mereka menjadi sukarelawan tidak terdetik sikit pun untuk mengangkat perihal politik, ini kemanusiaan dan kita yang sesama umat Islam. Kecuali kalangan totok, kerana taksub dan amalan kebencian perihal bencana pun mereka masih nak berpolitik. Sampah!!!

PERANG NUKLEAR PERNAH BERLAKU DI ZAMAN PURBA?

Mohenjo-Daro atau bermaksud Mound of the Dead adalah sebuah tapak arkeologi di Sindh, Pakistan. Ia dibina sekitar 2600 BC dan ditemui pada tahun 1922.

Semasa mengkaji bandar ini, para arkeologi menjumpai 44 mayat dalam keadaan terlentang dan memegang tangan seperti ketakutan dan mengalami kematian yang cepat dan mengerikan.

Di sesetengah bahagian pada tapak arkeologi pula, mereka mendapati tahap radiasi yg tinggi seperti berlakunya letupan nuklear. Adakah telah berlaku perang nuklear pada waktu itu? Ia masih satu misteri.


harakah dalam pergolakan terburuk akibat pecah belah dalam parti pas

apalah nasib pas, bila negeri kelantan mengalami bencana banjir paling buruk dalam sejarah, ujian atau musibah tiada siapa tahu, hanya Allah saja mengatuhuinya, kerana realiti bencana itu berlaku mungkin ada sebabnya, kerana kita tahu disana semangat ketotokan politik kebencian terhadap umno/bn memang meluap-luap dari dulu lagi.

belum reda banjir, terpalit isu balak punca dan penyebab banjir besar itu, terpalit isu ketamakan pemimpin yang ada kaitan dengan balak di kelantan, malah menuding jari terhadap air dari empangan kenyir punca banjir pun tidak mendatangkan faedah kepada pas kelantan.

malah lidah rasmi pas, harakah juga mengalami pergolakan teruk, akibat politiking antara sama mereka, menjadikan perkara itu lebih rumit, rakan dalam pakatan dap dan pkr juga memang inginkan pas dipimpin ulama bakal terjunam dalam mengawal kuasa dalaman pas, malah pasma juga menunggu peluang.

apa sebenar berlaku terhadap harakah?


Berita mengejutkan dari Ibu Pejabat PAS. Setiausaha Agung PAS Datuk M…

MENTERI BERANI, MENTERI YANG MENGERTI NASIB ANAK BANGSA, TAHNIAH DATO' SRI ISMAIL SABRI

penulis beri 5 bintang dengan keberanian menteri ini, kalau diikutkan nak play safe boleh sahaja, menteri tersebut buat perjumpaan dan selesaikan, oleh kerana si tamak cina-cina kiasu yang tak reti bahasa, sememangnya menteri ini faham, anak bangsa dilanyak oleh si kiasu tamak yang kerjanya ambil kesempatan.

biarkan dituduh rasis, tetapi perangai dan sikap kiasu yang tamak lagi bapak segala rasis, itu ramai diantara kita tidak faham, asal kita bersuara sahaja, ohh melayu rasis, tetapi bila dekat mereka, ohh hak asasi, hak asasi lah sangat sekiranya, terang-terang perangai mereka memang tak boleh pakai, itulah kiasu..

isunya dikatakan petani yang bertani secara haram di perak, dap mengambil kesempatan dengan membakar sentimen supaya perkara ini dibawa ketengah, dap lahanat, di pulau pinang, kedai peniaga melayu habis mereka henyak, tiada siapa nak pertikaikan, tetapi perihal ini, ramai melayu liberal nak lagak hero kononnya hal ini sangat rasis, pigi da.

TAHNIAH DATO' SRI ISMAIL SA…

PERIHAL PERANGAI SITOTOK YANG MENJENGKELKAN SELEPAS BANJIR BESAR

Tiada siapa menduga banjir luar biasa berlaku di Kelantan terutamanya, sangat simpati terhadap mangsa banjir yang terlibat, syukur Alhamdulillah kerana bantuan tidak putus-putus di hantar oleh pihak kerajaan pusat, negeri, ngo, persendirian, parti politik serta syarikat korporat.Namun perihal bermain politik tetap juga berlaku walaupun kiri dan kanan kita dapat melihat kemusnahan serta kesedihan mangsa banjir. Bagaimana perasaan tiada air bersih, elektrik, di bahagian pedalaman terutamanya keadaan cukup menyedihkan, tetapi perihal pentotok taksub yang hanya faham erti berpolitik itu lagi menyedihkan, sudahlah kawasan yang banjir teruk amat dashyat keadaannya, mereka tetap gemarkan pecah belah.Barang-barang sepatutnya sampai, di tahan, kononnya akan diagih-agihkan sendiri, tetapi hakikat pentotok ini mengambil kesempatan mengatakan barang-barang yang diberikan mereka yang punya, jahat bukan? Yup itu terjadi, yang jadi mangsa adalah orang yang kena musibah.Walaupun perihal pentotok ini …

MALAYSIA AKAN DILANDA MUSIM SEJUK PULA? BIAR BETUL?

adakah kita bersedia? kadang-kadang ramalan adakalanya bukannya benar, tetapi melihat keadaan cuaca yang ekstrim sekarang ini, tidak mustahil boleh berlaku, sebabnya, keadaan sebenar bumi kita dimusnahkan oleh tangan-tangan tamak, banjir besar berlaku di kelantan menunjukkan perkara mustahil mungkin akan berlaku.

ADAKAH KITA SEMUA SUDAH BERSEDIA?

Selepas fenomena banjir besar melanda negara nampaknya satu lagi berita yang kurang baik diterima dimana rakyat Malaysia dinasihatkan supaya bersedia untuk menghadapi fenomena cuaca sejuk luar biasa dalam tempoh terdekat seperti yang berlaku di negara ini pada Januari tahun lalu.

Fenomena ini dikatakan bakal dirasai oleh negeri-negeri disebelah Pantai Timur semenanjung Malaysia yang baru saja menghadapi bencana banjir besar yang menyebabkan kerugian hampir Rm1 billion untuk negeri Kelantan sahaja.

Pakar Geografi dan Kajian Iklim Bandar, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof. Datuk Dr. Shaharuddin Ahmad berkata, fenomena itu bakal melanda…