Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 8, 2015

BILA 'KETUM' DIPENJARA, PENGIKUT MERACAU SUPAYA AMERIKA SYARIKAT MASUK CAMPUR URUSAN NEGARA!!

pkr, atas dasar perangai kelompok keparat yang sembangnya keadilan, sembangnya atas dasar kesamarataan, apabila ketua umum di penjara atas kesalahan liwat, berbondong-bondong pengikut taksub penjilat lendir si ketum tidak puas hati seakan-akan kehakiman negara ini tidak adil.

sememangnya mangsa liwat seperti saiful juga inginkan keadilan, mengapa sampai 7 tahun menagguh kes ini, kalau benar apa nak dicanangkan ia konspirasi, mengapa tidak lawan di mahkamah habis-habisan, cara penafian serta membuat cerita kononnya liwat ini hanyalah konspirasi kerajaan untuk menjatuhkan anwar ibrahim adalah satu cerita paling lawak pernah didengar.

konspirasi? kejadahnya musuh nak guna cara sama bila cara itu gagal pada zaman ketum dipecat menjadi timbalan perdana menteri pada 1998 dulu, kemaruk diri tak boleh tahan dengan nafsu membuak-buak puncanya, kerana lupa diri itulah puncanya.

bak kata zulkifli nordin, setelah saiful membuat laporan polis, air muka anwar ketika itu menampakkan kegusaran dan n…

Game Tersembunyi Di Dalam Google Chrome Apabila Terputus Internet

Setiap kali telefon atau laptop anda terputus hubungan internet ketika melayari dengan Google Chrome, anda pasti akan dipaparkan dengan gambar seekor dinasour T-Rex di pelayar web tersebut.


Tapi tahukan anda sebenarnya T-Rex tersebut sebenarnya satu watak permainan video yang tersedia bersama Google Chrome di komputer atau telefon anda?

Di dalam permainan tersebut, anda perlu memainkan watak T-Rex tersebut dengan melompat bagi mengelak dari halangan pokok kaktus yang ada sepanjang permainan tersebut.


Permainan ini tersedia di dalam Google Chrome versi Desktop dan juga Google Chrome versi mobile. Berikut adalah cara untuk mengakses permainan ini dari kedua-dua jenis pelayar ini :

Untuk Komputer

Pastikan Google Chrome anda adalah versi terbaharuPutuskan kesemua rangkaian internet dari komputer andaBuka tab baru di Google Chrome kemudian buka satu website dalam keadaan 'offline'Apabila gambar dinasour muncul, tekan kekunci space di keyboard anda.Tekan space untuk melompat dari pok…

PEKERJA KILANG BERJALAN KAKI LEBIH 32KM SEHARI TERIMA HADIAH KERETA FORD

DETROIT – Seorang pekerja kilang, James Robertson yang berjalan kaki lebih daripada 32 kilometer (km) setiap hari untuk ke tempat kerja hampir sedekad yang lalu menerima kejutan apabila dihadiahkan sebuah kereta Ford model terbaharu.

Robertson yang menjadi sensasi di internet dan media massa mengenai kegigihannya berjalan kaki setiap hari untuk bekerja turut menerima sumbangan daripada orang ramai lebih AS$310,000 (RM1.1 juta).

Dia terpaksa berjalan kaki berikutan tidak mampu membeli kereta baharu selepas keretanya rosak sejak sembilan tahun lalu, manakala laluan ke tempat kerja tidak mempunyai kemudahan pengangkutan bas.

Walaupun wang sumbangan yang dikumpulkan bertujuan untuk membolehkan dia membeli sebuah kereta baharu, pengedar kereta memutuskan memberikan sebuah kereta model terbaharu, Ford Taurus bernilai AS$37,000 (RM132,357).

“Sejak kereta rosak, saya memang tidak mampu untuk membeli yang baharu. Oleh itu, saya terpaksa berjalan kaki sejauh 32km setiap hari demi meraih pendap…

PAKATAN RAKYAT SUDAH TIADA HARAPAN - AKTIVIS

PETALING JAYA – Pengundi muda akan memastikan Pakatan Rakyat terus menjadi pembangkang di Malaysia sekiranya sikap suka bercakaran sesama sendiri antara tiga komponennya tidak dihentikan segera.

Amaran keras itu dibuat oleh aktivis politik dan kumpulan mahasiswa yang mengakui bahawa mereka kecewa dan sudah tidak meletakkan sebarang harapan kepada Pakatan Rakyat untuk mengambil alih Kerajaan Persekutuan.

Lantang mengkritik sikap ego kepimpinan PAS, DAP dan PKR, aktivis Kelab Bangsar Utama, Mandeep Singh berkata sepanjang tujuh tahun Pakatan Rakyat dibentuk, gabungan itu tidak pernah lekang dengan pelbagai pelbalahan dan pertikaian.

Mandeep kecewa kerana Pakatan Rakyat masih gagal mencari pengganti sekiranya Anwar dipenjarakan.

“Tujuh tahun anda berada dalam satu pakatan, takkan tujuh tahun tak boleh selesaikan isu-isunya. Ini masalahnya apabila Majlis Presiden tidak berfungsi. Sekarang ini Pakatan Rakyat hanya ada satu moto iaitu ‘tembak sesama sendiri’.

“Mereka kemudiaan salahkan med…

Tentera Turki Solat Berjemaah Selepas 90 Tahun Dilarang

KUALA LUMPUR: Tentera Turki dibenarkan untuk menunaikan solat berjemaah selepas dilarang berbuat demikian sejak 90 tahun. Ia diharamkan hampir satu abad yang lalu oleh rejim sekular Mustafa Kemal Ataturk, demikian lapor dailysabah.com.

Mustafa dilantik menjadi Perdana Menteri Turki pada tahun 1920. Setahun kemudian, dia telah menamatkan pemerintahan khalifah Uthmaniyah dan menjadikan Turki sebuah republik. Kemudian Mustafa menjadikan dirinya sebagai presiden Turki dan mula mengenakan pelbagai larangan terhadap apa-apa yang bersifat Islam termasuk melarang solat berjemaah dalam kalangan tentera pada tahun 1925.

Islam di Turki terus ditekan dan ditindas sehinggalah parti AKP yang dipimpin oleh Recep Tayyip Erdogan berjaya memenangi pilihan raya umum pada tahun 2002. Erdogan dipilih menjadi Perdana Menteri Turki dan beliau melakukan perubahan sedikit demi sedikit.

Akhirnya, selepas 13 AKP memerintah, Erdogan telah menarik balik larangan tersebut pada malam tadi. - Harakah Daily

ps: betu…

ADAKAH PR SEMAKIN KUAT BILA ANWAR IBRAHIM DIPENJARAKAN?

Isu anwar ibrahim yang di jatuhkan hukuman 5 tahun penjara akibat kesalahan meliwat memang penulis tidak langsung updatekan ke dalam blog ini.Bukan apa penceritaannya akan tetap sama, jadi jelek, ngilu, sedih, drama sinetron dan macam-macam versi dilampirkan (terbaru pegang lilin di luar penjara sg. buloh).Bibitnya sekarang apakah halatuju pakatan rakyat selepas ini, tidak sampai dua hari, kepala-kepala perang PR bakal berkumpul untuk menerangkan hala tuju mereka, banyak desas desus mengatakan sebilangan besar kelompok pemimpin PR memang menantikan peluang besar sekiranya anwar dipenjarakan.Siapakah general baru yang akan memegang jawatan ketua pembangkang? Episod ini akan menjadi lebih panas sekiranya tiada kata putus antara mereka, penulis boleh katakan keadaan ini bakal menjadi tekan menekan, tikam menikam antara mereka, kita sedia tahu pas terpaksa berlakon baik dengan dap, dap juga begitu, pkr sentiasa dibelakang dap dan bukan pas, pas juga keseorangan.Adakah ini bibit-bibit perp…

TAJUDDIN ABDUL RAHMAN ANGGAP KENYATAAN MENTERI UNTUK PERTAHANKAN PENGGUNA BUKAN ISU RASIS

isu turun harga barang sebenarnya belum lagi sejuk walaupun keadaan panas isu itu pada minggu lepas, pelbagai anggapan dibuat sehingga perkara remeh pun diperbesarkan, sampai hal yang sepatutnya dibela sudah menjadi perihal politik berkepentingan.

mca dan gerakan sudah menjadi suara milik pembangkang sedangkan isunya adalah turun harga barang, parti komponen bn itu ingin menjadi hero kepada orang cina kononnya, berbalik kepada perihal panas itu pengguna semakin memandang teguran menteri itu hanya untuk menjentik peniaga yang tamak, bukan hanya cina, malah melayu dan india pun sama.

Dato Sri Hj. Tajuddin Abdul Rahman selaku timbalan menteri pertanian dan asas tani juga menempelak politikus yang hanya mengambil kesempatan berkenaan isu trun harga barang ini, menidakkan kenyataan menteri ismail sabri itu sebagai kenyataan rasis, tidak sama sekali itu adalah kenyataan rasis, kenyataannya hanyalah untuk peniaga yang tamak, kebetulan yang monopoli adalah orang cina, jadinya itu bukan isu y…

PASMA VS PAS MEMANG TIDAK DAPAT DISOROKKAN LAGI

ketamakan segelintir bobrok-bobrok dalam pas yang dianggotai pemikir-pemikir liberal yang berniat menjatuhkan president pas, hadi awang semakin tidak boleh disorok.Malah penyokong kuat hadi sudah tidak dapat menahan sabar lagi dengan biadabnya cara komplot ini.Malah dikaitkan dengan dr hatta yang mengepalai serangan senyap ini. Nama-nama seperti mat sabu, husam musa, phahrolrazi dan yang lain juga dalam radar.Adakah doa "pecah perut" yang ditujukan terhadap umno berpusing kena terhadap pas? Pemuda PAS Kuantan desak Dr Hatta Ramli, dan 'konconya' letak jawatanDewan Pemuda PAS Kuantan hari ini mendesak Dr Hatta Ramli dan 'kumpulan konspirasinya' supaya meletakkan kesemua jawatan di dalam parti itu.
KUALA LUMPUR: Dewan Pemuda Parti Islam Semalaysia (PAS) Kuantan hari ini mendesak Dr Hatta Ramli dan 'kumpulan konspirasinya' supaya meletakkan kesemua jawatan di dalam parti itu.Ketuanya Fadhli Ibrahim berkata Dewan Pemuda PAS Kuantan berasakan ahli-ahli PAS…

DRAMA U-TURN FASA 1

Tu sebabnya dalam media PR  war-warkan yang lim guan eng dan hadi awang bertinju penulis tetap pertikaikan, dah dah pas yang punya garang mengalahkan serigala kononnya, macam tak kena je gayanya.Tetapi realiti permainan mereka baru nak bermula, media kita terseronok pula dengan episod drama cium kaki ciptaan mastermind kepala perang kem PR.Hehehe..Di bawah ini gambar terbaru antara mereka.