Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac 29, 2015

8 perkara Lee Kuan Yew akan lakukan jika memerintah Malaysia

malas penulis nak lanyak cukup-cukup perangai setengah bangsa kita yang menjilat kiasu macam dah tak ada maruah, hah puji melangit macam dah tak ada kebaikan terhadap bangsa sendiri, kalaulah ada dalam diri itu sifat membenci tak perlulah sampai sanggup lacurkan kuasa orang melayu kepada kiasu.

bodoh

bodoh

bodoh..

jadi sanggup anda jadi bodoh?

baca dan nilaikannya, sekiranya anak, cucu anda pula menanggung apa yang anda telah lakukan kepada maruah bangsa anda sendiri. fikir bukan blow job.


Tulisan ini dipetik daripada buku tulisan Profesor Dr Lily Zubaidah Rahim bertajuk “Singapore Dilemma in the Malay World,” Routledge Taylor & Francis Group, 2009.

Dr Lily Zubaidah telah dibuang negeri kerana mengkritik kerajaan PAP dan sekarang beliau bertugas sebagai seorang Profesor di Sydney University Australia.

1) Memperalat orang Melayu

Selepas Yusof Ishak tiada lagi Presiden Singapura berbangsa Melayu kerana selepas kematiannya, jawatan Presiden itu diganti oleh Benjamin Henry Sheare, Dev…

PEMUDA PAS KUALA LANGAT TETAP BERSAMA DAP/PKR, TOLAK HUDUD YANG DI BENTANGKAN PAS KELANTAN?

biar betul, kerana dapku sayang, kerana kuasa, kerana matlamat tidak boleh memikirkan nasib umat Islam, mereka jadi sawan kuasa dengan menolak hukum Allah, jadi apa relevennya perangainya macam pas perak tu, jadi adakah mereka ini dari team pasma?

sememangnya pas sudah tersepit dengan perangai tuhik pengikutnya sendiri, mantera umno segalanya nampaknya sudah memakan diri.

pas gusar nampaknya sekiranya dap menendang pas, jadi pas selangor juga mengerti sekiranya perpecahan berlaku maka terlungkoplah pr di selangor.

penulis hanya nampak, perpecahan dalam pas semakin kronik, pemilihan pada jun ini mungkin menjangkakan apa terjadi.

PAS BARU DENGAN MAT SABU PENJILAT DAP BERKUASA ATAU HADI AWANG BAKAL DILENYAPKAN KUASANYA?

KITA TUNGGU.

MAHFUZ NAK JADI HERO KARTUN UNTUK SELAMATKAN PAKATAN!

Mudah je, mahfuz sudah mengalami tindak balas otak yang membolehkan dia jadi sewel tidak lama lagi.Pas Perak tolak hudud dia tak tanya, 12 adun umno di kelantan sokong enakmen hudud dia tak nampak, yang dia nampak ds najib sebagai penakut terhadap parti komponen BN.Lawak anzal apakah yang mahfuz nak buat lagi ni? Macamana lah pas boleh melantik dia sebagai ketua penerangan.Lawak telefon sirul tempohari pun tak habis lagi, lawak baru dia buat untuk jaga hati dap.Hampeh.

OLD TOWN WHITE COFFEE KENA LUNYAI DENGAN RAKYAT DEKAT PAGE FBNYA SENDIRI

Mungkin niatnya nak beritahu, gst akan menyusahkan rakyat, tetapi lain pula jadinya.Jadi kesimpulan rakyat yang terpengaruh dengan zalimnya gst tidak mendengar apa manfaatnya gst, yang di momokkan rafizi mereka percaya sedangkan si sotong tu hanya cerdik menjaja propaganda murahan untuk mengajak rakyat bencikan gst.Pencerahan mudah, tak payah jadi bahlol sangat, sekiranya rafizi kata gst ini akan menumbangkan BN, yang pergi tentang gst tu buat apa, mungkin rafizi tahu manfaat besar bakal rakyat dspat dengan gst ini.Biasalah PR perlukan modal untuk survive di pru14 nanti, tak lama 3 tahun jer lagi. ps: sebelum mempercayai sesuatu berita kaji dahulu, bukan semberono sondol percaya.