Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April 5, 2015

PKR KATA PARTI ITU AKAN MANSUHKAN GST BILA MEREKA MENANG BESAR PRU NANTI!!

Pkr adalah parti anak beranak yang semua orang tahu, parti yang paling kelakar seram dengan ramai macai ketum didalamnya.Malah pkr sekiranya nakkan kuasa walaupun dari rakan sendiri, mereka akan jatuhkan dengan cara kotor, contohnya cara mereka menjatuhkan Khalid Ibrahim ketika krisis mb Selangor tahun lepas, malah menggunakan strategi langkah kajang untuk hijack jawatan menteri besar dari Khalid.Semua idea busuk ini dari rafizi gemuk dan si tuan ketum anwar ibrahim. Krisis buatan yang sengaja dilakukan untuk menaikkan wan azizah menjadi mb, tetapi akhirnya azmin ali yang berjaya menjadi hero pekasam dalam perebutan kuasa itu.Jadi pkr mengatakan mereka akan memansuhkan gst sekiranya rakyat memilih mereka menjadi juara parti bila kemenangan bak juara bila pru14 nanti.Jadi kepada yang masih percaya pkr ini parti menjaga rakyat, maka cukup malanglah bila anda percaya kepada parti rakus kuasa seperti pkr yang semua orang tahu pemilihan parti pun ada yang pecah kepala kena belasah, kahkah.…

APA AGAKNYA ALASAN OLD TOWN BILA TIMBALAN MENTERI INI TERLALU MARAH KERANA ADA LIPAS DIDALAM....

sudah diberitahu, old town memang jenis perniagaan kiasu yang hanya mementingkan keuntungan berganda, baru-baru ini berkenaan gst, mereka membuat paparan grafik yang nampak sangat ada niat jahat terhadap kerajaan, mujurlah dikalangan rakyat malaysia cerdik dalam menilai, dibelasah habis old town white coffee dalam facebook milik mereka.
terbaru, bila timbalan menteri datuk saravanan amat marah kerana selepas menikmati prawn mee, beliau terperasan ada lipas, jadi adakah ini perisa tambahan dari old town?
kadang-kadang banyak yang telah dibongkar syarikat kiasu biadab ini, tetapi ramai juga tak sedar, orang kita juga berbondong-bondong makan dan minum dekat situ, harga dahlah mahal, patutnya kita sedar, tiada gunanya memberi keuntungan untuk old town white coffe tu.
ps: baik bantu orang kita berniaga, lagi bagus.

[SEBAR] BEKAS PEKERJA DEDAH COURT MAMMOTH BETAPA TERUKNYA PENIPUAN DILAKUKAN KEPADA PENGGUNA, TOLONG ALERT

Saya sebagai bekas kakitangan Courts Mammoth berasa begitu kasihan dengan pelanggan yang terperdaya dengan marketing dan janji-janji manis kakitangan Courts Mammoth.

Sememangnya Courts Mammoth mempunyai banyak option interest rate. Tetapi ramai pelanggan yang tidak tahu kerana tidak dijelaskan oleh kakitangannya.

Interest ratenya mengikut bulan, bukan tahunan. Contohnya 1%, 1.39%, 1.69%, 1.99%, 2%, dan yang paling tinggi adalah 2.369% sebulan. Memang tinggi, gila babi tinggi. Siapa-siapa yang buat 60 bulan, memang habislah.

Nasihat saya sebelum beli, baik survey dulu option interest rate. Memang ada option, sama juga bila beli motor daripada AEON. Kita ada banyak option rate, tetapi banyak pelanggan tak faham mengenai rate tsb dan langsung tak mahu ambil tahu pun. Yang penting, janji bulan-bulan bayar setakat mampu.

Bila dah tiga tahun bayar, barulah dia terasa lama. Bila check 60 bulan, AMEKKAW!!

Kadang-kadang pelanggan ghairah nak dapat barang, sampai sanggup tandatangan jer perjan…

(Kecoh) ustaz kelas fardhu ain (KAFA) ingin berjumpa adun-adun selangor di pintu masuk suk pagi tadi

Beliau mewakili suara hati guru kafa yang lain ingin bersua muka dengan azmin ali, tetapi di halang dan keadaan agak kecoh di pintu masuk dewan dun selangor.Beliau mengatakan hina sangatkah beliau sehingga ingin berjumpa yb-yb dihalang dan dinafikan.Ayat "saya rakyat biasa, susah, saya mengajar anak-anak tuan-tuan belajar mengaji cukup menyentuh perasaan para wartawan dan pengawal dun sendiri.Nantikan susulan videonya.

MUFTI KELANTAN ANGGAP GST MEMANG ADA KEBAIKAN

GST diserang bertubi-tubi kerana manfaatnya untuk long term, memanglah pada dasarnya permulaan menampakkan tidak bagus dimata haters dan peranan golongan anti GST ini.Penulis nampak peniaga-peniaga yang tamak tidak boleh lagi nak menipu cara gelap dan terang, tiap sudut di ketahui oleh cara pencukaian baru ini.Mudah, berkemungkinan akan ada banyak barang-barang akan turun, sememangnya di tunggu adalah hasilnya untuk rakyat.Untuk ke arah negara moden, infrastrukturnya harus dibaik selia terutama pengangkutan awam, perumahan rakyat, pendidikan dan peluang pekerjaan.Usah terpengaruh dengan dakyah pembangkang yang cukup tahu dan sedar GST ini memang pusingnya hasilnya nanti untuk rakyat, mereka juga sedar kebaikannya cuma ingin menggagalkan usaha ini untuk modal politik mereka.ps: kiasu dah pening kepala kerana nak hirup darah keuntungan melampau sudah disekat.