Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai 5, 2015

MAJLIS IFTAR BERSAMA WARGA PALESTIN & ROHINGYA SEMALAM CUKUP TERSENTUH HATI

Semalam majlis berbuka puasa anjuran Aman Malaysia & Biro Antarabangsa PPUM.
Majlis iftar ini bersama-sama dengan warga Palestin dan Rohingya, mereka amat terharu kerana sokongan rakyat Malaysia serta berterima kasih tidak terhingga serta menyanjungi YAB PERDANA MENTERI MALAYSIA, DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK diatas bantuan pertolongan kemanusiaan kepada mereka selama ini.
BILA NILAI-NILAI BERSYUKUR DIBUANG KE TANAH GERSANG!!

Maaf tak terkata, inilah nilai orang kita, tanpa kawalan, maka jahanamlah masyarakat, tidak kira siapa, nilai adab sudah hilang dihanyutkan kemodenan.
Oh bangsaku, kalau dulu nilai adab kamu cukup indah, sekarang sudah lenyap, ledakan media sosial telah menjadikan nilai-nilai masyarakat kita sudah hilang pedoman.
Mungkin pencipta facebook sudah tahu, umat paling lemah untuk dirosakkan adalah umat Islam, memang benar hanya dihujung jari, segala fitnah dan adu domba terus menjalar ke minda anak-anak melayu.
Telefon mudah alih menguasai anak-anak kita tanpa kawalan, jadi hakikat kita kena terima, media sosial boleh meruntuhkan sesebuah negara memang logik sebenarnya.
Hanya menjentik perut sang rakyat, membuat ceritera dianiaya, menceritakan persepsi rasuah kononnya, menceritakan kekayaan pemimpin yang rakus agaknya, maka diajak sekali rakyat menjadi emosi kerana merek rasa tidak dipedulikan.
Sedangkan yang komplen yang tuduh melulu, mereka hidup bukan susah mana, malah mereka mampu sega…

APABILA PORTAL LUAR NEGARA MEROSAKKAN MINDA RAKYAT MALAYSIA!! NEGARA IRAQ MUSNAH KERANA MEREKA!!

BILA PORTAL ZIONIS BERJAYA KUCAR KACIRKAN MINDA RAKYAT MALAYSIA, DIBANTU PULA DENGAN PORTAL PEMBELIT UTAMA DI MALAYSIA IAITU MALAYSIAKINI, MALAYSIAN INSIDER, TEAM CYBER PRO TUN SERTA PRO PAKATAN SERTA PAGE-PAGE POPULAR DI FACEBOOK, MAKA KEROSAKAN ITU SUDAH BERLAKU.
TETAPI TAK MENGAPA, KEBENARAN BUKAN MUDAH NAK DITEWASKAN, WALAU DIKALANGAN SYAITAN-SYAITAN PERSEPSI SEMAKIN SERONOK DALAM MENJAJA CERITA PALSU, MALAH DIBANTU PULA DENGAN SEGEROMBOLAN PENGHIRUP DANA-DANA HARAM, MAKA KERJA-KERJA JAHAT ITU DILAKUKAN DENGAN CUKUP MUDAH.
TETAPI HARUS DIINGAT, NAK MELAWAN KEJAHATAN MUSUH, PERANCANGAN KENA CERDIK, LICIK, TERSUSUN, MEROSAKKAN MEREKA DENGAN CARA CUKUP TERKESAN, BUKAN SATU KERJA YANG MUDAH.

DOSA TERAMAT BESAR AKHBAR/PORTAL THE WALL STREET JOURNAL KEPADA UMAT ISLAM IRAQ.
Mungkin ramai yang begitu teruja dengan pendedahan akhbar harian The Wall Street Journal tentang kemasukan dana sebanyak USD $ 700 juta ke akaun peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak baru-baru…