Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai 19, 2015

JUSTO JUGA KENA TIPU RM7.6 JUTA

Plot penyiasatan perihal 1MDB makin menarik, pengkhianat sudah tidak senang duduk, Justo kena tipu hidup-hidup dengan salah seorang pengkhianat yang nak sangat gulingkan Najib.Kita tunggu lagi pembongkaran yang lain.INTERVIEWPANAS, JUSTOKENAKENCINGRM7.6 JUTA.Kali pertama bercakap dengan media... Warga Swiss Xavier Andre Justo - yang kini ditahan di penjara di Thailand kerana cuba memeras ugut bekas majikannya, PetroSaudi, mendedahkan bahawa dia dijanjikan RM7.6juta (USD2juta) sebagai pertukaran untuk data diambilnya dari bekas majikannya.Dalam interbiu di penjara Thailand dengan akhbar Singapura The Straits Times Justo bagaimanapun mendakwa beliau tidak pernah menerima bayaran yang dijanjikan oleh ahli perniagaan terkenal dari Malaysia itu.Justo mendakwa perjanjian itu dipersetujui di Singapura pada Februari lalu berhubung penjualan dokumen, yang diikuti dengan perbincangan panjang tentang bagaimana beliau akan dibayar.Semua individu yang ditemuinya di Singapura untuk berunding penjua…

TONY PUA KATA DIA AKAN SAMAN KERAJAAN MALAYSIA SEBAB HALANG DIA NAK LARIKAN DIRI KE LUAR NEGARA?

Bila si gigi arnab ini sudah kantoi, macam-macam ugutan dia buat, baru-baru ini, dia kata dia akan saman siapa yang kaitkan dirinya dengan Lester Melanyi. Setelah dirinya dihalang untuk ke luar negara, secara automatik dia menjadi sawan royan paling kritikal, siap buat sidang media, menafikan sekerasnya berkenaan tuduhan dia dan konspirasi menjatuhkan Najib.

Tony Pua sudah goyang? kah kah kah.. kalau betul, hadaplah siasatan polis Thailand tu nanti, baru ada akal, jangan anggap kau boleh lari, kau memperbodohkan rakyat Malaysia dengan cerita bangsat dan penipuan, nak popular sebab isu palsu dan fitnah, maka kejahatan perlu ditelanjangkan.

Rilek Pua, satu-satu ye. jangan gelabah sangat.. kah kah kah.


Tony Pua Pertimbang Saman Kerajaan Berhubung Sekatan Ke Luar Negara

PETALING JAYA: Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua mempertimbangkan untuk memfailkan saman terhadap kerajaan selepas beliau dilarang meninggalkan negara ini pada Rabu.

Ketua Publisiti DAP itu berkata, beliau tidak d…

HAMPIR 90% DOKUMEN SUDAH DIUBAH SUAI UNTUK MEROSAKKAN IMEJ 1MDB DAN NAJIB

Mungkin dikalangan yang terlibat dalam konspirasi jahat ini sudah risau dan tidak keruan, malah ada yang buat-buat tidak tahu apa-apa berkenaan tuduhan terbaru Lester Melanyi itu, rasanya Tony Pua rasa tergugat kerana namanya dikaitkan dengan konspirasi ini.

Bekas pengarang Sarawak Tribune, Lester Melanyi mendakwa kepakaran pereka laman web digunakan untuk memalsukan emel dan perjanjian bagi menulis berita mengenai Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Banyak lagi pendedahan akan dibongkarkan, malah siasatan pihak Polis Thailand memungkinkan lebih besar impak kepada pengkhianat-pengkhianat ini.


DS Najib walau diakatakan tiada telurlah, pondanlah, penakutlah, ingat strategi orang menggunakan IQ dari emosi ini lain, berlainan dari Tun Mahathir yang membuat tuduhan yang sentiasa berubah-rubah, tanpa menunjukkan bukti, Malah cara Tun Mahathir membuat saranan DS Najib meletak jawatan sebagai PM juga rasanya macam kelakar, sebab tiada asas kukuh…

MCMC SEKAT LAMAN SESAWANG SARAWAK REPORT KERANA LAPORANNYA IBARAT IBLIS LAKNAT MENJAJA FITNAH

RAMAI DIKALANGAN NITIZEN YANG BERPENDAPAT, SEKATAN INI MEMBERI KEMENANGAN MORAL KEPADA SARAWAK REPORT, TETAPI BAGI PENDAPAT NITIZEN YANG LAIN, SEKATAN TERHADAP SARAWAK REPORT SANGATLAH BAGUS, PATUT DIBUAT PADA AWAL-AWAL LAGI SEMASA FITNAH MEREKA BERKENAAN 40K BANGLA MENGUNDI BN PADA PRU13 LAGI.

SEPATUTNYA BANYAK PORTAL ATAU BLOQ YANG TIADA ETIQA DI SEKAT DAN DIHARAMKAN SAMA SEKALI DI SINI, CONTOH MALAYSIAKINI, MALAYSIAN INSIDER, CHE DET DAN PORTAL-PORTAL YANG KETERLALUAN MENJAJA BERITA YANG SUDAH DIUBAH SERTA DIPUSING DARI CERITA SEBENAR.

BUKAN KERANA TAKUT ATAU TUDUHAN MENUTUP KEBENARAN, TETAPI KEBANYAKAN LAPORAN BANYAK YANG TIDAK BETUL, MALAH TUDUH, FITNAH, MENGAITKAN, BUKTI HANYALAH TUDUHAN YANG DILAPORKAN, TIDAK DITUNJUK LANGSUNG BUKTI YANG DITUDUH ITU, HANYA PERSEPSI.

PERMASALAHAN ORANG KITA, HANYA MEMBACA TANPA MENILAI, BERITA YANG DILAPORKAN ITU BETUL ATAU TIDAK.

KEPADA KERAJAAN MALAYSIA, SUDAH-SUDAHLAH BERLEMBUT DENGAN PEROSAK-PEROSAK INI. JANGAN TUNGGU KEROSAKAN TERUK DAN TAK…

RAFIZI PULA GOYANG DAN TIDAK KERUAN!

Polis Thailand mengesahkan beberapa pemimpin pembangkang Malaysia terlibat dalam rancangan jahat pengubahsuaian dokumen penting petrosaudi dalam tuduhan skandal 1MDB.
Mungkin target utama sejak awal tahun ini serangan berperingkat-peringkat kepada 1MDB serta DS Najib dilakukan dengan cukup terancang. Memungkinkan DS Najib akan meletak jawatan selewat-lewatnya mei lepas akibat tekanan serangan terlampau dari Tun Mahathir.
Kalau kita perasan, Tun Mahathir menyerang Najib sejak Februari, Rafizi tidak sangat menonjolkan diri dalam perbalahan ini. Sepatutnya dia ambil peluang keemasan untuk libatkan sekali membelasah DS Najib berkenaan 1MDB.
Rupanya ada udang disebalik mee, patutlah tahap gelabah Tony Pua, Rafizi serta Mantan Tun Mahathir menunjukkan ada kaitan antara mereka. Kalau betul lawan tetap lawan, hadaplah waran polis Thailand tu nanti. Baru lah betul. Ini meroyan mengatakan ayat penafian, simpati, menganggap tuduhan itu hanya gurauanlah, jangan kaitkan dengan diri dialah kata Ra…