Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 2, 2015

PADAN MUKA SEBAB GERAI KENA ROBOH KATA MACAI!!

Yang berniaga orang melayu, berniaga kecil-kecilan sahaja, tetapi sejak dua menjak ini, cara balas dendam terhadap peniaga melayu di Selangor agak misteri.
Sebabnya, di kawasan parlimen atau dun milik BN, peniaga kecil-kecilan di balun sedemikan rupa, sebab mudah, peniaga ini mungkin penyokong umno, mudah bukan.
Cara kasar pbt memang agak menghairankan, ini orang panggil pembersihan sokongan, bila jadi keadaan begini, MP BN yang akan dipersalahkan. Idea siapa agaknya yang cukup bangsat dan keparat?
Kerajaan Azmin takkan berhenti membuli peniaga-peniaga melayu, tunggu siapa pula yang jadi mangsa.
Kata seorang kawan, bila kuasa niat nak membuli, mereka lupa, kuasa bukan selamanya dipegang.
PBTMEROBOHKANGERAIMILIKPENIAGAMELAYUDISECTION 7 KOTADAMANSARA.Warkah Buat Tun Mahathir: Benarkah Vincent Tan Derma RM 400 juta Kepada DAP

Takkan tak pelik dap mempunyai aset, latihan, gaji, penceramah, bangunan, promosi media cetak, rekabentuk, sekolah demokrasi untuk melayu muda, buka cawangan baru untuk melayu yang nak ikut dap, ngo-ngo mereka termasuk dana untuk pasma dan gerakan harapan baru. Hebat bukan kewangan mereka?Tetapi mangkuk ayun melayu sekor taknak komen lebih-lebih sebab Dap sangat mulia.DAPDANKUASAKEWANGANMEREKADARISIAPA?Warkah Buat Tun Mahathir: Benarkah Vincent Tan Derma RM 400 juta Kepada DAP?Assalamualaikum Tun Mahathir,1. Saya menulis dengan rasa berat hati setelah membaca tulisan Tun bertajuk “Akaun Peribadi” yang antara lain mempersoalkan kewujudan akaun peribadi Perdana Menteri Mohd Najib Tun Razak untuk dana politik dan pilihan raya.2. Apabila Mohd Najib mengambil alih pentadbiran, semua orang tahu bahawa beliau mengambil alih ketika parti sangat lemah manakala kekuatan musuh bertambah berpuluh kali ganda berbanding 2008 dan juga 1999. Pembangkang ketika itu mempunyai kerajaan negeri Selangor, …

JAWAPAN YANG SUNGGUH PEDIH UNTUK TUAN IBRAHIM TUAN MAN

Lebih baik diam.. Sebab banyak berbicara boleh memalukan diri sendiri.TUANIBRAHIM TUAN MAN JANGANLAH MALUKANHADIAWANG.Kepada Yang Di Hormati Tuan Ibrahim Tuan Man (Timbalan Presiden PAS). Ini adalah beberapa penjelasan kepada persoalan Tuan.1. Mengapakah akaun itu ditutup jikalau ia dianggap bukan satu kesalahan?#Jawapan1 : DS Najib menerima sejumlah RM 2.6 billion. Selang beberapa bulan akaun itu ditutup. Kalau tuan duduk dah berfikir dengan baik, sebenarnya membiarkan akaun itu di buka adalah tidak amanah. Akaun akan di tutup apabila tiada lagi wang di dalamnya. Maknanya, ianya telah di keluarkan dan diagihkan secara amanah. Jika DS Najib tidak amanah, dia akan biarkan sahaja wang itu di dalam akaun berkenaan. Banyangkan RM 2.6 billion dengan fix interest rate 3%, buta2 sahaja DS Najib dapat RM 78 juta. DS Najib boleh buat begitu tapi beliau tak mahu. ---2. Siapa penderma yang sebegitu murah hati?#Jawapan2: Bukankah TSMY telah memberitahu ianya datang dari Timur Tengah? Anda tidak a…

MAT SABU CUKUP GEMBIRA DENGAN PENGKHABARAN INI

GERAKAN GERAKAN HARAPAN BARU YANG TERNYATA DINAUNGI OLEH GOLONGAN KECEWA MEMBUKTIKAN YANG MEREKA DILANDASAN YANG BETUL, TETAPI MELIHAT KEADAAN PAS, TIDAK PULA PAS MERASA GOYANG ATAU TERGUGAT, MEREKA ISTIQOMAH DENGAN PERJUANGAN PAS.

PEMIMPIN PAS PRO ULAMA SEKARANG BUKAN LAGI PAS YANG DIPIMPIN OLEH GOLONGAN ANWARINAS, PENJILAT DAPig, GENG BROKER, SEKARANG KEPIMPINANNYA TIDAK TERBURU-BURU DALAM MEMBUAT KEPUTUSAN, MEREKA MENILAI, SEBABNYA TAKUT MENJADI FITNAH. CUKUP BERBEZA CARA PAS YANG DAHULU, BEKERJASAMA DENGAN PKR DAN DAP SEMASA ANWAR MENJADI KETUA PEMBANGKANG, IBARAT OTAK MEREKA SUDAH ROSAK, SEGALA BAHAN FITNAH SEMUA DITELAN HIDUP-HIDUP.

JADI GHB WUJUD UNTUK MENERUSKAN KESINAMBUNGAN OTAK ROSAK YANG DIWARISI SEMASA PRU13 YANG LEPAS, MUNGKIN HADI AWANG SEDAR KEADAAN INI, JADI DIA BIARKAN GHB MENJADI DURI DALAM DAGING PAS ROSAK DENGAN SENDIRINYA NANTI.

Realitinya PAS juga alami perpecahan agak teruk sekarang ini, jadi siapa agaknya yang untung?

ps: UMNO JUGA DALAM PROSES PENCUCIAN, TETA…

KENAPA DAP JADI KAKU BILA KELUAR AYAT 'ISYTIHAR DANA POLITIK"

Bila kita dia henyak sampai tak cukup tanah, tapi bila dia, membisu sambil tergetar-getar, hansap punya Dap, tetapi memang perasan habis cara dap sejak tuduhan RM2.6 billion dalam akaun Najib, pemimpin Dap senyap mentikus, hanya yang jadi sawan adalah geng-geng Pkr dan Ghb.

JADI KALAU NAK KETELUSAN, OK SAMA-SAMA ISYTIHARKAN DANA POLITIK, BERANI KE?

KUALA KUBU BAHARU - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengarahkan Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) memperkemas undang-undang dan meningkatkan penguatkuasaan bagi menangani penyebaran fitnah di media sosial.
Najib yang juga Presiden UMNO berkata sekiranya fitnah di media sosial dibiarkan berleluasa, ia akan mengubah paradigma pemikiran rakyat serta mewujudkan trend 'perbicaraan melalui media sosial'.
"Bila berdepan keadaan 'trial by social media' (perbicaraan melalui media sosial) kita sebagai anggota pentadbiran dah diisytihar bersalah sebelum dibicarakan.
"Tetapi bila sampai kepada pemban…

TURUNKAN NAJIB BUKAN BOLEH SELESAIKAN MASALAH

SEBENARNYA TARGET UTAMA TURUNKAN NAJIB ADALAH UNTUK MENAIKKAN SESEORANG YANG BAGAIMANA? YUP ITULAH BERDEGAR-DEGAR SAMPAI ORANG BIASA PUN DENGAN TANPA SEGAN SILU MEMAKI HAMUN KEPIMPINAN NEGARA, WALAUPUN YANG DICACI ITU DIA SENDIRI PUN TIDAK FAHAM DAN MENGERTI, HEBAT PERANAN MEDIA FITNAH SEKARANG INI.

MAKSUDNYA PAS JUGA FAHAM SITUASI, SELAGI TUDUHAN ITU BELUM BENAR-BENAR BETUL, PAS MENGAMBIL SIKAP TUNGGU DAN LIHAT, MASALAHNYA DALAM UMNO PULA KADANG-KADANG TERLEBIH MAKAN KETUM SAMPAI SAWAN TERLAMPAU TERUK. MENUDUH LEBIH HEBAT DARI PEMBANGKANG, ITULAH MASALAHNYA.


KUALA LUMPUR - Kemelut yang melanda negara ini susulan penyelewengan berkaitan skandal 1Malaysia Development Berhad tidak akan selesai dengan menurunkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Sebaliknya, menurut Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, kerajaan sekarang perlu bertanggungjawab.

"Isu penyelewengan dana negara, apa jalan keluar? Kita tak mahu tumbang satu sistem jahiliah kemudian dibina…