Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 9, 2015

BILA YANG BURUK DIHADAM OLEH MEREKA BERJIWA PEMBENCI!!

Ohh Malaysiaku, kenapa kau mempunyai ramai rakyat yang bodoh dan bahlol? Membacanya tidak, komplen saja mereka tahu, sedih aku melihatnya, lepak cafe, hisap vapor, sambil-sambil hamunkan kerajaan, pundek punya manusia.. Tak faham makna bersyukur!! Baik jadi anjing dari manusia hidupnya menelan najis fitnah.. KEJATUHAN NILAI RINGGIT Hari ini, nilai Ringgit adalah RM4.00 bagi satu dolar. Apabila saya membuka akaun Facebook dan Twitter, 9 daripada 10 status yang keluar di Facebook menghentam kerajaan berkenaan nilai mata wang Ringgit Malaysia. Berdasarkan penelitian, mereka yang menghantar komen-komen di laman sosial tersebut kebanyakannya adalah daripada golongan belia yang seolah-olah menganggap Malaysia akan musnah esok. Dalam masa sebulan yang lalu, saya melihat bagaimana rakyat Malaysia menjalani transformasi menjadi pakar perlembagaan, penganalisis dan kini pakar ekonomi pula.
Ada juga yang menyalahkan Najib dan UMNO. Terdapat satu kumpulan yang dinamakan Suara Rakyat yang gemar…

SEDIKIT LAGI MASA KITA SEMUA BAKAL DINYAHKAN KUASA KERANA PERPECAHAN

Melihat gambar ini, aku terfikir, betapa hinanya bangsaku bila berpecah, aku bukan nak bangkitkan hal perkauman, tetapi, nilai gambar ini walau tiada kaitan dengan sesiapa pun, ia memberi maksud cukup tersirat untuk semua.KITA BERPECAH HINALAH KITA,
ANAK CUCU KITA YANG MENERIMA SEGALANYA.KULINYA KITA, BOS BESARNYA MEREKA.OHH BANGSAKU, BANGKITLAH DIKAU, SEDARLAH DIKAU... SEDARLAH..BERSATULAH!!!