Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November 1, 2015

MB TERENGGANU INGIN LANTIK HADI AWANG SEBAGAI PENASIHAT KERAJAAN NEGERI?

Untuk yang kalian yang beragama Islam, bila kesatuan Ummah itu kuat, kerakusan kiasu dan seangkatan dengannya akan lemah.
Tetapi bila kita bersengketa, musuh ketawa sampai terbaring kerana idaman mereka hanyalah kuasa dominan. Fahamkanlah kekuatan itu. Bukan merosakkannya. Bersatulah demi Agama. InshaAllah pasti kuat!!
MBTerengganubuat hal?
MB Terengganu timbang lantik Hadi penasihat k'jaan.
Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman dilapor mempertimbangkan melantik Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai penasihat kerajaan BN itu. “Tiada masalah. Saya pernah jumpa Hadi sebelum jadi MB dan kami ada berbincang.
“Beliau beri beberapa pandangan positif (berkaitan kerjasama tidak memihak dan pentadbiran). “Ia gambarkan kesediaan PAS membuka pintu untuk mula bekerjasama dengan kita,” beliau dilapor sebagai berkata oleh New Straits Times.
Razif berkata demikian ketika menyampaikan ucap utama dalam konvensyen Umno Terengganu semalam.
Beliau berkata penting unt…

DAP PERTIKAI TANAH RIZAB ORANG MELAYU!!

Bayangkan, Dap menang, kita tinggal asap je, sebab kita tahu dap tu apa, tapi kita sebenarnya terperangkap dengan kebodohan diri kita sendiri, isunya mudah, kita sudah terbiasa dengan keadaan selesa, sudahnya Dap pertikaikan hak kita pun kita tak terasa. Itulah Melayu... Melayu... Ohh Melayu...
Dapnakhaktanahrizaborangmelayu
Seorang pemimpin DAP Selangor hari ini mempertikaikan status rizab Melayu di perkampungan nelayan Bagan Nakhoda Omar di Sabak Bernam kerana berpendapat penduduk di situ majoritinya merupakan kaum Cina.
Sambil mencadangkan status tanah rizab itu ditukar, Timbalan Setiausaha DAP Selangor Ng Suee Lim turut mencadangkan nama perkampungan tersebut ditukar kepada nama Cina berikutan pertukaran status itu.
"Usaha  menukarkan (status) sudah dilakukan bertahun-tahun. Sampai sekarang tak ada jawapan. Ini pihak Pejabat Tanah dan Galian kena bantu.
"Dan saya cadang, kalau esok kita berjaya tukar dan warta, batalkan (status) Bagan Nakhoda Omar ini kerana ia diduduki …