Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 6, 2015

KUASA PUNYA HAL, LANGGAR TETAP LANGGAR, WALAU DIA TAHU CARA ITU AKAN MEROSAKKAN LAGI UMNO.

Ohh Muhyiddin, ohh Muhyiddin, masih memendam hati yang rakus untuk memberontak dari dalam.Menyimpan dendam kesumat.. Kesumat yang kronik..Mungkin pemberontakan ini tetap akan diteruskan sehingga PRU14?Sudah, sudahlah... Sampai bila.. Nak tunggu UMNO jahanam ke?Kita dalam keadaan yang agak tidak bagus sekarang ini.Tuduhan Tanpa Bukti Adalah Suatu Kemungkaran – Puad Zarkashihttp://klxpress.com.my/bahasa-melayu/21-politik/9144-pau2015-tuduhan-tanpa-bukti-adalah-suatu-kemungkaran-puad-zarkashi.htmlKUALA LUMPUR – Tindakan Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin membuat tuduhan terhadap Presiden, Datuk Seri Najib Tun Razak tanpa bukti dan melanggar prisip jemaah parti adalah suatu kemungkaran.Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi berkata tindakan Muhyiddin itu amat mengecewakan lebih-lebih lagi tuduhan tersebut dibuat sewaktu Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 2015 masih berlangsung.“Timbalan Presiden kata beliau hanya akan taat kepada pemimpin yang ada integriti, …

KJ AKAN PUKUL SIAPA YANG MEROKOK DALAM PWTC?

Mungkin KJ berseloroh, yup memang benar, orang yang merokok dah tiada adab dah, merokok tanpa had, walau didalam PWTC, Dewan, kadang-kadang memang tidak memberi keselesaan kepada pengunjung, pewakilan serta pemimpin yang hadir.

Jadi kepada perokok, merokoklah di luar sana, bukan susah pun, di PWTC sekarang adalah hari raya UMNO, jadi jom kita beraya sakan wahai ahli UMNO.

Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin yang diminta untuk menegur anggota Umno yang merokok di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) sempena Perhimpunan Agung Umno (2015) mengatakan akan menggunakan kekerasan terhadap mereka yang melanggar peraturan kerana PWTC merupakan kawasan larangan merokok.
Menurut Khairy, sekiranya beliau sendiri nampak mana-mana anggota Umno yang merokok di dalam PWTC, beliau tidak teragak-agak untuk memukul dan menyebat individu terbabit.
"Saya tak tahu, kalau saya tahu saya dah pukul mereka dan kalau saya sendiri nampak saya dah sebat mereka," kata Khairy.
Beginikah ciri-ciri pemimpin yang…

DS NAJIB PUN MANUSIA JUGA, NAK TUDUH BUKTI TAKDA IBARAT TEMPELENG ORANG TAPI TAK KENA!!

Apakah sebenarnya yang ingin dilakukan oleh Tun Mahathir, TS Muhyiddin serta segerombolan radikal pemberontak media penyokong tegar mereka dalam merencanakan #UndurNajib? Adakah segala peluru, bom, panah, segala senjata sudah dikeluarkan oleh mereka sudah berjaya?
Perhimpunan Agung Umno 2015 sudah melihatkan betapa hinanya seorang Timbalan Presiden yang sudah tidak sekepala lagi dengan Presiden partinya.
Malah tindakan Timbalan Presiden yang sebelum ini hanya hebat bercakap berdegar-degar hanyalah omong kosong seorang pejuang sembab, sebabnya mudah, dia sendiri tidak hadir semasa taklimat Presiden malam tadi.
Amat memalukan kerana tindakan menjadi boneka Mahathir sangat memakan diri. Kesemua yang dibelakang Mahathir dan Muhyiddin adalah orang yang kecewa, amarah, dendam, gila kuasa dan pemberontak media yang layak digelar pembangkang totok. Cuba lihat page FB, SSTDMM dan KCD.
Ayuh ahli umno, usah peduli dengan golongan kecewa, kita rapatkan barisan, kita kuatkan pertahanan, kita sege…

MUHYIDDIN SUDAH BERI JALAN MUDAH UNTUK PERPECAHAN UMNO!! TAHNIAH

Mungkin ini caranya nak selamatkan UMNO.. Sekalung tahniah segerombolan pemimpin kecewa kesumat terhadap Najib.Mungkin ini ujian berat untuk Najib kerana tikam belakang si Muhyiddin sembab semakin ligat.Dia anggap dia adalah calon PM yang paling terhebat untuk mengantikan Najib.Tapi kelakarnya, harapan untuk ratusan ribu hadir untuk sokongan terhadap beliau hanyalah angan-angan kosong seorang pemimpi untuk menjadi Perdana Menteri dengan bantuan Tun Mahathir.Muhyiddin hendak bohong apa lagi malam ini?1. Khabarnya Muhyiddin hendak memberi ucapan pada 7 Disember di Kelab Sultan Sulaiman kerana tidak dibenarkan berucap di dalam Mesyuarat Agung UMNO. Apa lagi yang hendak dibohongi Muhyiddin ?2. Adakah Muhyiddin hendak memberitahu hanya dia seorang saja yang berani bercakap tentang 'penyelewengan' 1MDB? Sedarkah Muhyiddin bahawa Mahathir sendiri sudah mengakui bahawa segala tuduhan dan dakwaan yang dibuat, dilakukan TANPA BUKTI dan hanya berdasarkan andaian semata-mata.3. Adakah Muh…