Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 20, 2015

ARAB SAUDI TIRU MALAYSIA UNTUK MANTAPKAN EKONOMI? RAFIZI MANA RAFIZI?

Pernah diberitahu, ekonomi dunia bakal jatuh sangat teruk dijangkakan pada 2017-18, jadi setiap negara sudah dimaklumkan perihal rumit ini, berdasarkan harga minyak mentah yang jatuh merundum sehingga tiada nilai yang menguntungkan bagi pengeluar minnyak buat masa ini.Dijangkakan harga komuniti minyak dunia akan turun lagi, jadi ekonomi dunia bakal kacau bilau.Apa solutionnya? Apakah perancangannya? Tu sebab idea tidak popular dari DS Najib banyak negara melihatnya dengan satu idea yang sangat positif.GST dan 1MDB, perancangan jangka panjang yang taktikal, tetapi bagi penganut persepsi, Rafizi dan Tun M sahajalah mampu menaikkan ekonomi dalam keadaan kritikal ketika ini hanya dengan membuat andaian, hebat bukan?Biasanya tindakan yang tidak popular itu akan membuatkan segalanya negatif, tetapi mampu memberi satu jawapan positif untuk tindakan tidak popular itu untuk semua, faham ke tidak?SAUDI BAKAL MENCONTOHI LANGKAH MALAYSIA MEMPELBAGAIKAN SUMBER PENDAPATAN (TERMASUK GST) BAGI MENANG…

DAP DAH MULAKAN STRATEGI DOMINAN KE PUTRAJAYA PADA PRU 14, KITA MASIH BERTELAGAH SEBAB INGIN TUNJUK SIAPA PALING ISLAM!!

Permasalahan mudah, politik sudah rosakkan ukhwah kita dan mengepalai perpecahan itu dengan lebih sistematik.Matematik mudah, pakatan memerintah, kepalanya walau orang Islam, tetapi yang memberi segala apa keputusan adalah si dominannya yang bakal kawal selia apa saja, hal ehwal bumiputra, Islam, hak istimewa dan ekonomi.Bukan kerana Umno itu sempurna, Pas itu maksum, ini berkisar kuasa mutlak umat Islam dalam memerintah, apa guna sembang ligat, kalau yang memberi keputusan adalah Kiasu?Mahu tak mahu, ego dalam berpolitik buanglah ke laut, Jadi kesimpulannya, Pan dan Pkr tidak relevan dalam memberi harapan kepada umat Islam.Hanya ada Umno dan Pas. Itu harapan kepada umat Islam di Malaysia.MESTI ISLAM KETUAI KERAJAANOleh IZWAN ABDUL HALIM
izwan@harakah.net.myBATU PAHAT: Kerajaan Malaysia mestilah diketuai oleh orang Islam dalam realiti penduduk negara ini adalah terdiri daripada majoriti Muslim, sementara agama-agama lain hanya merupakan minoriti, demikian menurut Presiden PAS, Dato’ S…

Kewujudan macam cendawan blog-blog hantu untuk merosakkan minda nitizen, takkan biarkan je kot?

Perang propaganda terbaru dari pembangkang, unit-unit ini cukup tersusun kerja gerila mereka, mudah sahaja, buatkan tajuk blog yang berkaitan DS Najib, DS Rosmah, tajuknya cukup tragis, share ke group-group bisnes, group bikers, group sekolah, group kawan-kawan kolej/Universiti dan group family, maka kerosakan dari fitnah itu bermula dengan hanya satu klik.Jangan pandang enteng, walaupun tajuk dan cerita memang fitnah dan meragukan, ia tetap memberi impak negatif kepada golongan nitizen, bayangkan berjuta-juta hanya baca pada tajuk.Kepada SKMM bertindaklah, selagi ada kuasa, berlawanlan dengan pejuang gerila radikal dari pembangkang yang sememangnya dilatih sampai ke luar negara untuk belajar senjata media cyber begini.Jangan pandang kecik anak perang gerila begini, buruk padahnya.Unit anti perang gerila ni taknak ke diwujudkan? Perang sudah masuk cara baru dan sangat radikal, jika tunggu, pasti jahanam di kemudian hari.

PELURU AKHIR "UNDUR NAJIB" BAKAL MEROSAKKAN IMPLIKASI DAN IMEJ BEKAS TPM?

Tidak dipastikan, adakah benar peluru penghabisan untuk pereka situasi sebenar agenda "Undur Najib" bakal merosakkan sama sekali imej beliau yang sebelum ini orang ingat terlalu suci.Adakah benar juga, Tun M hanyalah subjektif semata-mata untuk strategi "Undur Najib" yang dimulakan sejak awal tahun 2015.Kemuncaknya pada pertengahan tahun ini, bulan Mei 2015 yang dijangkakan DS Najib akan meletak jawatannya sebagai Perdana Menteri, setelah serangan tahap kritikal terhadap PM Najib ketika itu cukup tip top.Di masa itu, masih lagi bekas TPM memegang jawatan TPM, malah namanya disebut-sebut sebagai penganti DS Najib, mengikut rancangan radikal itu, kemuncak klimaksnya pada awal Jun 2015 tarikh akhir serangan itu bakal berjaya, PM bakal meletak jawatan, tetapi....... Manusia hanya merancang, Allah juga menentukan segalanya, sekiranya tidak baik niat itu, berlakonlah alim macamana sekalipun, gagal tetap gagal.. Jarang taktik jahat boleh menang bergaya.Baca dan nilaikanKi…

PENCINTA DAP, AHLI RADIKAL, PEMIMPIN HATI HITAM DILARANG BACA PERIHAL INI!! TOLONG JANGAN BACA

Kita doakan, supaya Islam bersatu, musuh terkulup, mereka jadi sawan sampai berbuih mulut, mungkin ada yang cakap sorang-sorang depan cermin, malah ada yang tempeleng muka sendiri kerana ini perkara yang bakal mendukacitakan penjilat Dap.Malah Mat Sabu pun sudah termencarut dengan sendirinya kerana mungkin idea wujudkan parti baru untuk melawan Pas ibarat menempah kubur politiknya sendiri.Mungkin idea wujudkan parti untuk mengantikan Pas sudah menjadi satu idea paling gagal bagi golongan Professional yang ada dalam parti Amanah.Benarlah kata Hadi Awang, parti baru serpihan Pas mungkin mampu bertahan hanya 2 tahun. Mungkin lebih cepat.Jadi kerjasama antara Pas dan Umno adalah satu perkara paling penting untuk mengagalkan terus dominan Dap untuk terus berkuasa.PAS SEDIA MAAFKAN KESALAHAN UMNOKUALA LUMPUR - Pas sedia untuk melupakan dan memaafkan kesalahan yang pernah dilakukan Umno terhadap parti itu sebelum ini, kata Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan.Beliau berkata, itu ant…