Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 24, 2016

BILA PEMBERONTAK MENGUASAI SPRM, PERLU PENCEGAHAN YANG NYATA PIHAK ATASAN SERTA TEGAS MENANGANINYA!!!

Masalah besar dalam agensi-agensi dalam merealisasikan ketelusan seperti SPRM mempunyai ramai musang berbulu ayam yang kerjanya sentiasa membocorkan rahsia, mengeluarkan kenyataan bercangah, mengelirukan serta sengaja membuat persepsi jahat.
Jadi eloklah SPRM lakukan pembersihan supaya dapat menjaga  ketelusan dan ketegasan badan pencegah rasuah dan korupsi itu.
Bayangkan, anasir jahat yang membocorkan apa saja dokumen, rakaman audio kepada pihak tertentu untuk melakukan kerosakan kepada individu yang tidak digemari.
Makhluk perosak pembangkang serta pemberontak pro tun harus kita hapuskan. Kerana mereka adalah musuh yang nyata.
KENYATAAN MEDIA RASMI KETUA PESURUHJAYA SPRM: SPRM TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP MANA-MANA KENYATAAN TANPA IZIN
Lanjutan daripada laporan media hari ini, saya ingin menyatakan sekali lagi yang SPRM tidak akan, sama sekali, mempertikai atau mempersoal keputusan Peguam Negara terhadap kes Perdana Menteri. Sebagaimana dinyatakan semalam, rujukan kami kepa…

bila penjawat awam sudah biasa menjadi pemberontak

Kalau diikutkan, pelbagai ragam ditunjukkan segelintir penjawat awam yang sepatutnya simpan kebodohan tu sedikit.
Perangai tetap perangai, bila jiwa terarah menjadi pemberontak, maka berontaklah berjela-jela. Bila seorang cikgu sudah biasa memijak kepala pemerintah.
Malah memungkinkan juga diri sudah biasa melalut ditempat kerja. Adakah anak murid juga diajar memberontak?
Banyak orang sakit sekarang nih.
ps: agaknya kalau bersuami, memungkinkan suaminya kena berhati-hati, bahaya beristerikan orang sort jiwa.

BILA SYAITAN SUDAH KEPANASAN BERKENAAN ISU RM2.6 BILLION SELESAI

Kalaulah rasa sampai pihak pemerintahan Arab Saudi pun dikira membohong, eloklah pembangkang saman, atau bawa isu ini ke PBB.
Bila suruh siasat dah pun siasat, jadi nak apa lagi sebenarnya? Bila dah pulangkan wang dah dikatakan bodoh pula PM kita kerana pulangkan wang berbillion tu.
Orang Malaysia ni kena penyakit sawan babi agaknya. Babi pun takkan mengaku tu sawan dari dia. Makin sakit mental keadaan orang yang cukup sakit jiwa bila isu RM2.6 billion sudahpun selesai.
ARAB SAUDI : SUMBANGAN USD 681 JUTA DILULUSKAN PEMERINTAH TERTINGGI SAUDI
Wang sejumlah USD 681 juta (£ 479 juta) yang didepositkan di dalam akaun bank Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak oleh Arab Saudi adalah untuk membantu beliau memenangi pilihan raya pada tahun 2013, menurut sumber dari Arab Saudi.
Peguam Negara Malaysia telah membebaskan Najib dari dakwaan rasuah pada Selasa, selepas memutuskan bahawa wang itu adalah sumbangan daripada keluarga Diraja Arab Saudi.
Najib telah menafikan bahawa wang itu datang da…

Mudah nak faham politik Pas sebenarnya

Dikala mereka diambang perpecahan, tahukah anda, strategi licik Pas bukanlah untuk melanyak Dap yang terang-terang memijak kepala Pas ketika bersama Pakatan dahulu. Tetapi strategi Pas hanyalah akan memecahkan undi Umno dikawasan melayu.
Kenapa ayat Istiqomah hingga kemenangan digunakan? Mudah sangat nak selami taktik ini. Ketika PRU, kawasan melayu akan berlaku pertandingan 3 penjuru. Umno-Pas-Pan.
Siapa yang untung? Sudah pasti Pas, sebabnya mudah, serang Umno dengan gunakan modal-modal apa saja walau fitnah, wujudkan persepsi sangat jahat, Umno dilantun kiri dan kanan, Pas, Pan, Pkr dan Dap.
Disebalik perbalahan Pas dan Pan, sebenarnya wave politik alih perhatian cukup berkesan, wave simpati keterlaluan sudah dijangka. Pas mendapat simpati orang melayu. Mudah nak buat kira-kira, 3 penjuru, Pas pasti akan menang tipis, memungkinkan 60-70%% kawasan Melayu mereka tawan.
Di kawasan cina pula, Dap adalah king, 99% mereka sudah pasti dalam tangan, pasti. Jadi strategi alih perhatian su…

IS PANAS HATI DENGAN KECEKAPAN PIHAK POLIS DAN TENTERA MALAYSIA?

KUALA LUMPUR: Wakil militan IS menghantar mesej amaran kepada Malaysia berikutan usaha negara ini yang giat memerangi kumpulan terbabit. Menerusi rakaman video yang bertajuk "Mesej Awam Kepada Malaysia" itu disiarkan dalam bahasa Malaysia itu, unit militan IS Malaysia-Indonesia yang dipanggil Katibah Nusantara mengancam untuk membalas dendam berikutan penangkapan ahli-ahlinya. "Jika anda tangkap kami, kami akan terus meningkat bilangan anggota, tapi jika anda biarkan kami...kita akan lebih dekat dengan matlamat untuk membawa kembali kedaulatan khalifah. "Mereka yang menamakan kami sebagai Khawarij (ingkar), Daesh (nama lain IS) dan juga sebagai agen Mossad sebenarnya Syiah dan sekutunya. "Kami tidak akan tunduk kepada sistem demokrasi tadbir urus kerana kami hanya akan mengikut undang-undang Allah." Selain dari video ancaman itu, terdapat juga satu video yang menyeru 'saudara' Katibah dari Somalia iaitu Al-Shabaab untuk menyertai kumpulan mereka. …