Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 27, 2010

kalau selalu layan....

Salam.. hi apo kabar? semua sihat? hehe bersyukur kepada Allah memberikan kesihatan yang baik untuk menulis dan membebel dalam blogku ini... ok kawan-kawan.. apa yang nak saya storykan kali ini.... anda semua kalau layan lagu kan.. lagu yang jenis macam mana agaknya... sedih, sentimental, lagu happy, lagu rancak, ai macam-macamlah... so kalaulah anda bekerjaya yang rutinnya isnin-jumaat bekerja 9-5 tu.. cuba kalau anda layan lagu sedih semacam ni masa nak pergi kerja... (kalau student lak, masa pagi-pagi nak pergi kuliah)...
dengarkan...


Ok apa yang jiwa dan raga anda dapat rasakan... adakah syiok... hehe.. masa anda dengar lagu macam ni kan.. time tulah sebenarnya anda banyak giler masalah.. masalah cinta lah, masalah kerja, masalah study, masalah negara... takker rasa bagai nak meletup suasana tu kan... so lagu sedih-sedih ni kalau dilayan selalu boleh melenyapkan kreativiti dan kurangkan stamina jiwa dan raga.. tak caya anda cuba... masa pagi-pagi nak ke tempat tujuan anda (kerja da…

apa yang diimpikan....

Salam, pahabaq.. anda semua ok.. tak stress-stress ek.. erm kita hadirkan nilai positif dalam jiwa kita seharian... walau kita sebenarnya dalam permasalahan maksimum...(lantokkannya).. saya ni kalau ada masa ok yang line clear barulah bleh nak bloging ni.. kalau kita hitungkan hari.. lagi berapa hari atau 1 sentengah bulan jer kita akan berpuasa.. hehe.. pastu raya... erm.. sempoi... tetapi.. kalau anda perasan juga.. punyalah cepat masa tu berlalu... berlalu meninggalkan kita tanpa belas kasihan... cuma kita imbas kembali masa awal tahun 2010... apa lah azam kita masa tu ek.. adakah %-peratusan azam tu dapat dicapai.. takpun hanya imiginasi sahaja... contoh.. yang nak dapat kerjaya hebat.. nak jadi kaya.. nak jadi bisnesman.., nak kawen.. macam-macamlah... adakah ia tercapai... cakap terus terang saya sendiri rasanya masih belum 100% tercapai apa yang saya idamkan dan azamkan masa awal tahun 2010 nan lalu... sekarang dah nak masuk Julai 2010.. erm.. memang pantas der masa berlalu...…