Khamis, 28 April 2011

KAN DAH KATO... SI PUAKA-PUAKA MUSTI MAU NAFI PUNYA...


KALAU NAK GELAK, GELAKLAH SAMPAI TERBARING... KALAU NAK KATA MEREKA-MEREKA YANG MEMANG PECINTA TEGAR SI ANUAR NI LAGILAH... SUDAH PASTI AYAT BIASA PENAFIAN YANG TAK LOGIK.... HARI TU KATA PERUT TAK SAMA LAH... DAH NI KATA TALI PINGGANG TAK SAMA MACAM ANUAR PAKAI.... APO LAIE EKAU NAK GOLAK HAH GOLAK LA

KEKEKEKEKEKEKEHKAHKAHKAHKAKAKAH KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH.....


MAAF TERLEBIH SUDAH... HEHE... KEPADA WARTAWAN DIPESAN SAMA SEKALI JANGAN KO TANYA MANA TALI PINGGANG TU... NAYA NANTI....

CONTOH-CONTOH...
ER DATO SERI BERKENAAN TALI.... BELUM HABIS JE KORANG TANYA KORANG TENGOK LAH.... KENA MAKI NANTI.... SEDANGKAN WARTAWAN TU NAK TANYA ER DATO SERI BERKENAAN TALI PINGGANG KELEDAR BELAKANG YANG DI WAR-WARKAN... BLA BLA BLA BLA... KEKEKEE.... JANGAN MARA AAAA..... NANTI KENA JUAL DA....

pss- kekadang, mana ada orang mengaku da kalau kantoi mencuri pun.... betul tak...

EMEL YANG WAJIB DIBACA OLEH SEMUA ORANG MELAYU...

Ini ada satu email yang patut dibaca oleh semua Melayu dinegara ini! Sedarlah wahai Bangsa Melayu! Sedarlah....

PERJALANAN sejarah riwayat bangsa Melayu bukan sekadar bermula sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka, bukan. Riwayat dan survival bangsa ini sebenarnya cukup lama, malah jauh lebih lama daripada sejarah bangsa Eropah, memakan masa ribuan tahun kegemilangannya, begitu gemilang bangsa kita suatu zaman dulu.

Gugusan tanah ini pernah menyaksikan Melayu pernah gemilang di bawah panji Sriwijaya, satu nama empayar Melayu yang tersohor ke seluruh benua Timur. Para pelayarnya suatu ketika dahulu diberi penghormatan oleh bangsa-bangsa dunia, bukan kerana Melayu itu bangsa pilihan Tuhan, tetapi kerana bangsa Melayu itu satu bangsa yang menjadi induk kepada bangsa-bangsa dan suku-suku di Nusantara.

British yang menduduki Betawi (Indonesia) sanggup melepaskan dan menawarkan Betawi yang sungguh luas kawasannya kepada Belanda hanya semata-mata mahu memiliki Semenanjung Tanah Melayu yang sekangkang kera cuma. Jepun juga pernah datang ke sini untuk memiliki Tanah Melayu. Tanah yang berada di hujung laluan paling sempit (Selat Melaka) ini, adalah tanah yang menjanjikan kenikmatan dunia.

Sayanglah jika tanah yang pernah menyaksikan pertumpahan darah nenek moyang Melayu untuk mempertahankannya suatu ketika dahulu akhirnya boleh sahaja bertukar tangan kepada puak lain yang sentiasa mahu merampas daripada para pewarisnya.Manuskrip-manuskrip lama yang direkodkan pelayar-pelayar Eropah, China dan Asia Selatan banyak mengandungi baris-baris ayat yang memuji kekayaan Suvarnabhumi ini iaitu Tanah Melayu kita ini. Juga mengukir sebaik-baik prosa untuk memperjelaskan ketinggian bangsa Melayu kita ini.

Manuskrip sejarah berusia ribuan tahun sebelum kedatangan Islam banyak menceritakan kehebatan bangsa ini. Manakala teks-teks sejarah selepas kedatangan Islam seperti Sejarah Melayu sebagai salah satu contohnya juga menceritakan kehebatan bangsa. Melayu adalah bangsa induk di Nusantara, nenek moyangnya hebat-hebat belaka.

Bukan mudah untuk Portugis menakluk Melaka. Kekentalan orang Melayu mempertahankan tanah mereka menyebabkan Portugis biadap terpaksa berperang siang malam selama 10 hari 10 malam di Selat Melaka dalam percubaan pertama menakluk Melaka. Diego Lopez de Squiera akhirnya mati dibunuh oleh para pejuang Melayu Melaka. Alfonse de Alburqurque pula sempat lari ke Eropah. Selepas armada Portugis diranapkan, sebanyak 20 kapal perang Portugis juga semua habis dirampas laskar-laskar laut Melaka. Melayu itu hebat semangat juangnya.

Melayu itu hebat bangsanya, besar semangat juangnya. Keris tombak, bukan senjata utamanya melainkan senjata terakhir apabila senjata perang sudah tiada lagi berguna. Empayar Melayu Melaka menjalinkan hubungan dengan benua China sejak ratusan tahun. China pada ketika itu sudah lama menggunakan belerang dan meriam sebagai senjata. Sudah tentu jugalah teknologi perang China juga dibawa masuk ke Melaka, senjata api bukan suatu yang asing di bumi Melayu. Perang Melaka-Portugis bukan antara keris tombak Melaka menggempur senapang dan meriam Portugis, tetapi ia pertempuran antara senjata api Portugis dengan senjata api Melaka. Kenal perjalanan sejarah bangsa, barulah kita akan kenal kegemilangan bangsa kita. Melayu itu hebat bangsanya.

Alfonse de Alburqurque selepas kalah terpaksa kembali ke Portugis. Dia terpaksa bermuka tembok menghadap Permaisuri Isabela di Sepanyol untuk meminta bantuan dana bagi menumbangkan Melaka. Strategi dirancang sebaik acara. Maka, acara pun bermula bagi menghancurkan Melaka. Pada Ogos 1511, Melaka tumpas.

Darah Melayu bukan jenis darah yang mudah mengalah, angkatan Melayu dari Johor diketuai Hang Nadim menawan semula Melaka pada tahun 1525. Namun merdeka setahun cuma, pada 1526 tanah milik Melayu jatuh semula untuk tempoh 400 tahun lamanya.

Ketika pencerobohan Portugis ke atas Melaka, bangsa kita hanya merdeka selama setahun sebelum diceroboh semula. Kemudian datang pula Belanda, tanah ini dilacurkan dengan cara dipindah milik sesuka hati. Berpindah pula sekali lagi ke tangan British, lagi sekali dilacurkan seperti betina sundal yang sudah hilang maruahnya.

British mengubah banyak perkara kepada bumi bertuah ini selama beratus tahun. Bangsa asing dibawa masuk melalui sistem Kancu dan Kangani. Melayu semakin asing, makin miskin, makin melarat di bumi sendiri. Orang-orang asing yang dibawa masuk melalui sistem Kancu sangat disayangi oleh British, yang akhirnya merana tanpa diberi pendidikan sekolah ialah bangsa Melayu, tidak diberi sekolah selama 100 tahun. Melayu dibiarkan melarat di bumi sendiri, mungkin kerana Melayu adalah bangsa induk yang menggerakkan suku-sukunya yang lain memerangi bangsa Eropah sebelum datangnya British. Jika benar menghayati perjalanan sejarah perit ini, air mata pasti mengalir tiada henti.

Saat Jepun pula, Melayu diajar cara untuk bangkit meskipun sesekali ditindas oleh Jepun. Namun semangat Melayu sedikit pulih meskipun masih menahan perit. Ditambah pula dengan sikap Jepun yang tidak gemar melayan orang Cina, orang Melayu menjadi sedikit selesa. Semangat nasionalisme Melayu mula menyala tetapi belum cukup hangat untuk membakar semua jiwa yang sudah lama meruntun duka.

Ketika Jepun berlegar di Tanah Melayu, orang Cina yang sudah kaya raya menyelinap lari ke Tanah Besar China dan juga ke negeri-negeri lain yang berjiran di Nusantara kerana tidak tahan didera oleh bangsa Jepun. Itulah jenis ‘kesetiaan’ yang ditunjukkan sejarah perjalanan bangsa Cina di bumi Melayu ini. Meninggalkan Tanah Melayu apabila tidak lagi selamat untuk mereka. Jika Jepun mahu membunuh semua orang di Tanah Melayu, maka orang Cina akan selamat kerana sudah meninggalkan Tanah Melayu. Begitulah ‘setianya’ bangsa pendatang itu.

Sekembalinya British, Malayan Union dibawa bersama. Cina-cina kembali juga. Kembali menuntut hak sama rata, kembali menuntut kerakyatan di Tanah Melayu selepas bertempiaran lari meninggalkan Melayu bersendirian semasa kedatangan Jepun. Kembali menuntut hak kerakyatan selepas tanah asal (negara China) sudah tidak mahu menerima mereka. Menuntut kerakyatan selepas tiada lagi tanah untuk bertapak. Cina-cina itu adalah Cina-cina yang sudah tidak diterima oleh mana-mana negara. Malah, British juga tidak mahu mengambil Cina-cina itu untuk tinggal di negara mereka, maka dicampak Cina-cina itu di bumi Malaya.

Bagi memujuk British memberi kebenaran kepada mereka untuk tinggal di Malaya, maka disokonglah mereka dengan gagasan Malayan Union bagi menghapuskan institusi raja-raja Melayu, paling penting bagi mereka ialah tempat untuk bertapak. Tiadalah Cina-cina itu peduli akan sakit luluh hati orang Melayu apabila takhta raja mereka dicerca saat gagasan Malayan Union bergema. Bagi mereka Malayan Malaya itu jugalah asas Malaysian Malaysia.

Onn Jaafar menangis mahu Melayu bersatu bagi mempertahankan maruah Melayu dan raja-rajanya. Disuruh rakan-rakannya bergerak ke seluruh Malaya untuk menyatukan Melayu di bawah satu kesatuan yang kukuh. Apabila Melayu sudah bersatu ketika itu, British mula terdiam, Cina-cina juga terdiam.

Cina-cina itu sama nasibnya dengan Yahudi di Eropah yang tiada negara. Tetapi, Yahudi dikurnia tanah Palestin bagi menghancurkan Islam di sana. Cina-cina itu pula dikurnia Tanah Melayu bagi menggoyang Islam di sini. Cina-cina itu sangat berguna bagi Zionis yang pernah mengalami nasih yang serupa seperti mereka. Cina-cina itu harus diperguna sang Zionis, terutama dari garis Keturunan Li.

Kalau di Thailand (Siam) seperti dicatat dalam sejarah negara itu suatu ketika dahulu, Cina-cina (yang lari dari Malaya masuk ke Siam semasa zaman Jepun) itu dianggap sebagai Yahudi Timur kerana tidak pernah setia kepada setiap tanah yang dipijaknya. Betapa orang Thai seolah-olah tahu akan bahaya kewujudan mereka itu di sana. Maka, cepat-cepat orang Siam mengusir mereka.

Namun selepas Malayan Union dibatalkan dan sesudah menikmati kemerdekaan, Cina-cina itu tetap dikurniakan kerakyatan disebabkan kehebatan bangsa Melayu itu sendiri iaitu hati budi yang tinggi dengan kesediaan berkorban dan mengorbankan banyak keistimewaan di tanah sendiri semata-mata mahu sama-sama mencari rezeki di Tanah Melayu ini. Melayu perlahan-lahan dibalas dengan tuba hanya kerana untuk menguasai ‘tanah-tanah subur di sepanjang sungai’.

Dalam rencah politik semasa hari ini, tuba-tuba itu semakin meracuni pemikiran sebilangan besar orang Melayu. DAP yang menganggotai Liga Socialist International (SI) disokong padu oleh petualang-petualang Melayu, boleh dilabel sebagai ‘mason’ Melayu.

SI adalah pertubuhan sosialis antarabangsa yang mendukung komunisme, zionisme dan sekularisme dengan nada yang serius. Kempen komunisme, zionisme dan sekularisme yang dibawa oleh SI dan ahli-ahli anggotanya (termasuk DAP) bukan suatu kerja main-main. DAP ialah parti Cina, tapi kenapa ada sangkut paut dengan Zionis? Jawapannya, tidak perlu dilahirkan sebagai Yahudi untuk menjadi Zionis. SI adalah pertubuhan antarabangsa yang menerima dana daripada Zionis bagi menguasai politik dunia secara ideologi.

Malangnya, ada juga Melayu yang memberi sokongan kepada mason DAP. Masih ada Melayu yang memberi sokongan kepada anggota SI yang mahu sungguh-sungguh meranapkan Islam. Mason-mason Melayu itu sanggup khianat kepada perjuangan bangsa selama ini yang bermatian mempertahankan tanah emas ini. Adakah mereka seikhlasnya sanggup menggadai maruah, atau dipergunakan mason DAP untuk diperbodohkan? Menggadai maruah hanya untuk kuasa politik sempit. Sesuai dikatakan mason kerana menyokong DAP yang sudah terang berpaksikan sekularisme dan zionisme.

Mana mungkin Mason Melayu (PAS & PKR) mahu perintah negara kalau hanya diberi mandat oleh DAP untuk bertanding bagi beberapa buah kerusi sahaja. Andai menang semua kerusi sekalipun, adakah kuasa itu cukup untuk menandingi kuasa kerusi dan suara DAP yang lebih banyak? Juga adakah mampu mempengaruhi DAP untuk melaksanakan Hudud dengan jumlah suara dan kerusi yang sedikit? Andai seorang Mason Melayu Supreme (DSAI) diangkat DAP untuk menjadi Ketua Kerajaan, tidak cenderungkah dia untuk menerima semua kehendak DAP?

Mason-mason Melayu diperkuda bagi memecah belahkan Melayu, semata-mata untuk melemahkan dan memecahkan undi Melayu. Mason Melayu Supreme galak memperjuangkan idea pluralisme modul John Hick yang bercanggah dengan Islam ketika berucap di London, disokong pula oleh sebilangan Melayu yang mengaku memperjuangkan Hudud Islami atau Hudud Qurani. Mason Melayu Supreme pula terang-terangan menyokong Salman Rushdie, pengarang Satanic Verses yang mencerca al-Quran atas dasar pluralisme, juga disokong oleh sebilangan Melayu yang masih tidak nampak-nampak. Atas dasar itu, isu kalimah Allah dibuat main-main oleh Mason-mason Melayu ini seolah-olah tiada beza antara kebesaran nama Allah dengan perkataan-perkataan lain.

Orang-orang Melayu yang buta pula tidak henti membenarkan setiap ucapan Mason Melayu Supreme seperti tikus-tikus berusaha membaiki labu. Melayu sudah berpecah, tiada kesepakatan dalam memandu hala tuju bangsa. Cina-cina itu boleh bersatu atas dasar untung nasib bangsa mereka, tetapi mengapa pula dengan Melayu yang diperalatkan untuk dipecahbelahkan bangsanya dengan perbuatan anak bangsanya sendiri? Di mana perginya akal sihat sebilangan Melayu itu yang berterusan menyokong perancangan kejatuhan ini?

Lupakan politik kepartian. Sekarang adalah masa untuk Melayu teguhkan bangsa. Kehebatan bangsa Melayu pada beribu tahun dahulu sudah diperbudakkan di tanah sendiri oleh bangsa yang suatu masa dahulu tidak diterima oleh mana-mana negara.

Bangkitlah wahai bangsaku. Duduklah semeja bersama, berbicaralah mengenai masa depan anak bangsa, bukan berbicara mengenai politik semata-mata. Jangan sampai kita hanya mampu menangis apabila Order Baru DAP menjajah kita semula. Usah bersetia lagi kepada DAP atau manusia-manusia yang mengaku Melayu tetapi sebenarnya khianat kepada perjuangan bangsa.

Cina sudah lama bersatu hati untuk kepentingan bangsa mereka. Kita pula dituduh rasis apabila mahu berbicara mengenai perpaduan Melayu. Melayu diletakkan dalam keadaan seperti orang yang bersalah besar setiap kali berbicara mengenai perpaduan dan masa depan orang Melayu. Usah ambil peduli semua tuduhan itu wahai anak bangsaku, hanya kita yang berhak membicarakan mengenai hal bangsa kita sendiri, bukan mereka. Sakit perit kita tidak pernah mereka ambil peduli.

Bangkitlah. Bersatulah wahai anak bangsa. Kita beroleh kemerdekaan dan mengembalikan maruah kerana kita bersatu. Kita juga akan hancur apabila kita berpecah kerana mereka memang mahu kita berpecah atas pertolongan sebilangan daripada kita.

Apabila kita bersatu, tiada satu makhluk kafir pun yang dapat menafikan apa sahaja yang menjadi hak kita. Yakinlah dan bersatulah Melayu dan semua orang Islam.

Bulat air kerana pembentung, bulat manusia kerana muafakat.

PAS dan UMNO serta semua umat Melayu, bersatulah demi agama dan bangsa. PAS boleh menjaga agama kalau mahu berkehendak begitu, UMNO boleh menjaga bangsa, berundinglah dan bersatulah. Lupakan sengketa sesama kita kerana sehanyir-hanyir daging pun masih boleh dibasuh, dimamah dan ditelan juga.

Jangan sampai anak cucu kita berumah, berkencing dan bernajis di atas kubur kita kerana sudah tiada lagi ruang untuk mereka hidup di atas bumi warisan nenek moyang mereka akibat kegagalan kita untuk bersatu sebaik-baiknya.

Wahai anak bangsa, bersatulah.

SEBAR-SEBARKAN

Rabu, 27 April 2011

APA PULAK BUKAN AAR.. GILA MANA ADA.....

AI TAKKAN LA... EI AI.... KEKEKE.... INI ADALAH MAINAN POLITIK KUTURIN DARI UMNO... DAN INI ADALAH PELAKON YANG MIRIP ANUAR MANA ADA BESAR GILER... EI GILE MANA SAMA DIA TAK BOROI... KEKEKE... LAGI LAGI LAGI LAGI... ERM RAKYAT BERHAK TAHU SIAPA SEBENAR DIA.... DAN FUKIAR DAN PAS AKAN SPIN MACAM LAHANET NANTI... KO TENGOK LA.... TAK CAYO CAKAP AKU.... HARAP KEPADA PECINTA ANUAR KEMBALI LAH KEPANGKAL JALAN... APE GILER DAN HILANG AKAL KALAU BETULLAH SOK DIA NI BAKAL PERDANA MENTERI..... HABIS..... CHECK MATE..... CHECK MATE.....BAGI AKU BUKAN NIAT NAK MEMALUKAN DIA... TETAPI DIA PUN AKAN BUAT MENDA SAMA KALAU ADA PELAKU-PELAKU DARI BARISAN NASIONAL... DAN KITA RAKYAT BERHAK TAHU!!.. KENAPA SI PECINTA-PECINTA DIA NI BERMATI-MATIAN NAK NAK COVER TUANNYA YANG MEMANG TERANG-TERANG KAKI TOIT TOIT... WADUH-WADUH DONG... KALAU MUKANYA SAMA ADAKAH MUNGKIN INI KONSPIRASI.... KONSPIRASI WAK LU!!!!! SIKIT-SIKIT KONSPIRASI... SIKIT-SIKIT TAKTIK JAHAT... LANHTOI LA PAKATAN... APA SEKIAN RAKYAT NAK JAHANAM KALAU PAKATAN MEMERINTAH... RENTIKANLAH.... ANUAR BERTAUBATLAH.... ALLAH SAYANGKAN KO.. DIA UJI KO SUPAYA KO BERTAUBAT DENGAN APA KO LAKUKAN.. DAN PENIPUAN YANG KO DAH BUAT... HARAP KO INSAFLAH....

Selasa, 26 April 2011

KALAULAH....

HUHU ISU PERMAINAN PERKAUMAN DARI DAP... MAKIN PANAS... DAN KITA ORANG MELAYU TAKKAN NAK DIAM JE KOT... ERM YANG NYATA ORANG-ORANG CINA TAKKAN MUNGKIN MENYOKONG BN KEMBALI KALAU MENGIKUT SITUASI SEKARANG... DAN SUASANA PRU 13 NANTI MESTI BERLAINAN DAN LAIN MACAM SIKIT... NAK TAK NAK POLITIK PERKAUMAN INI DAH SEMAKIN DASHYAT....

MAAF YE AKU HANYA BERTANYA... KALAULAH KUASA MELAYU TU DAH MEMANG KOMPOM DIRUNTUHKAN OLEH DAP DAN KONCU-KONCU SI KITOL TU... AGAK- AGAK KORANG LA.... APA YANG FIRST DIORANG AKAN BUAT... SEBAB SUARA MELAYU DAH TENGGELAM DAN TAK MAMPU NAK HALANG.... CUBA KORANG FIKIRKAN.... KORANG AKAN TENGOK PENGASINGAN YANG DASHYAT DARI SEGI EKONOMI... DAN ADA SYARAT-SYARAT.... YANG MUNGKIN TAK MASUK AKAL..... AKU BUKAN NAK MENGAPIKAN BEB... TAK KE KORNG RISAU NASIB ANAK, CUCU KORANG BEB...

KITA SEBAGAI MELAYU DAN ISLAM PATUT RASA RISAU DAN MENGAMBIL IKTIBAR DARI KEJATUHAN EMPAYAR MELAYU DAHULU... AKU PERNAH BERTANYA KEPADA SEORANG PAKCIK... DAN PAKCIK NI DAH RASA MACAMANA HARAM JADAHNYA KOMUNIS PADA MASA DARURAT DULU... DIA KATA KALAU TANAH MELAYU DIJAJAH MEREKA NI, KOMUNIS LA... 2 PERKARA PENTING MEREKA AKAN BUAT.... 1... AMBIL SEMUA GERAN-GERAN TANAH ORANG MELAYU... DAN 2. TIDAK MEMBENARKAN ORANG MELAYU ADA ANAK LEBIH 2 ORANG.... ERK TERKEDU AKU BEB.... INI PENDAPAT PAKCIK TU JE EK... BUKAN APA AKU RISAU BEB.... DAN RAMAI-RAMAI PENDATANG DARI TANAH BESAR DIJADIKAN RAKYAT TEMPATAN.... KORANG BAYANGKAN LA BEB... SEKARANG NI PUN BERSEPAH PELACUR-PELACUR DARI CHINA.... RUMAH SPA, PUSAT URUT... SIAPA PUNYA KERJA BEB.... SO APA TINGGAL KAT ORANG MELAYU.....

AKU TETAP MENITIK AIR MATA BILA AKU DENGAR LAGU WARISAN BEB... NI AKU DENGARKAN KEMBALI....BUMI DIPIJAK MILIK ORANG

NENEK MOYANG KAYA RAYA......

TERGADAI SELURUH HARTA BENDA......

PART NI YANG AKU BETUL-BETUL TERSENTUH BEB..... YA ALLAH SELAMATKAN BUMI BERTUAH INI.... AMIN....

GHASOKAN... KONO SOBIJIK....

TULA EKAU NI WAHAI MP MP FUKIAR ATAU PASNGIOK... EKAU INGAT OOO ORANG TU TAK PAKAI HAH KOPIAH TAK DO DO BERSORBAN... EKAU INGAT TAK DO DO ILMUNYIO KO... APO KO BOBAL BONAR POIE TANYO SOALAN MACAM TU HA... KAN DAH KONO... TAK KO MALU EKAU... MEMANG DEN KATO OGHANG-OGHANG PR NI SAMPAH YO... ROSAK YO...

memang haram....

KEKEKE SAJA TUK HIBURAN.... MAHARAJA LAWOK... TERBAIKLAH JAMBU.... KEKEKE....

Isnin, 25 April 2011

terbongkar sudah lelaki Y


ABCDEFGHIJK.........OPQRSTUVWX Y Z..... TERJAWAB SYDAH TEKA TEKI LELAKI Y TERSEBUT... MAKA.. LAGI FENINLAH SI ANUGERAH TUHAN NAK PUSING KELILING LEPAS INI.... PIKIRKAN SECARA LOGIK AKAI.... ADAKAH MERABAN MUSUH ANUAR SANGGUP MEMASUKKAN SAMPLE AIR MANI ANUAR KE DALAM J***R SAIFUL... ADAKAH GILA B**I SANGGUP NAK JATUHKAN SI ANUAR INI SAMPAI MACAM TU SEKALI... SOALANNYA MANA PULAK DIAMBILNYA AIR MANI ANUAR TU... HEHEHE... ADAKAH DENGAN RELANYA ATAU PAKSAAN... KEKE... PELIKKAN BUNYINYA... TAPI.. KALAU AKU LAH FIKIRLAH LOGIK... MAKSUDNYA BAHAN BUKTI CHECKMATE DAH ADA DALAM J***R SAIFUL.... MANA MUNGKIN INI KONSPIRASI... YE TAK... ORANG OTAK BEBAL JE AKAN KATA NI KONSPIRASI JAHAT... SAIFUL DIBAYAR.... ERM....

ORANG BERAKAL AKAN FIKIRKAN PERKARA REALITI... ORANG OTAK TERBALIK AKAN KATA INI MAINAN KOTOR... FIKIR-FIKIRKAN BEB!!

Ahad, 24 April 2011

SEBELUM NI KITA DAH HARMONI...

AKU BERCERITA TENTANG SEMANGAT 1 MALAYSIA YANG MEMANG ADA DALAM HATI WALAU KITA BERLAINAN KULIT... AKU BERCERITA INI ADALAH KERANA AKU TAHU ALLAH LEBIH MEMULIAKAN ORANG YANG BERBUAT BAIK... AKU TERINGAT PADA MASA AKU SEKOLAH MENENGAH DULU... KELAS AKU PULAK ADALAH 6 ORANG LELAKI 4 PEREMPUAN MELAYU, YANG DALAM KELAS TU HAMPIR 40 ORANG BERBANGSA CINA DAN 3 BERBANGSA INDIA... TAPI ITU KISAH TAHUN 90-AN... WALAU MAJORITI KELAS AKU NI MEMANG ORANG CINA... TAPI KAMI MEMANG SEKEPALA BEB... AKU MASIH INGAT PADA MASA AKU KENA MARAH KAW-KAW DENGAN CIKGU BAHASA INGGERIS... YANG BAKING AKU SEMUA GENG-GENG AKU YANG CINA TU LAH... DEPA SIAP BERSUARA KAT CIKGU.. SEBAB AKU TERGOLONG ANTARA LEMBS JUGA DALAM MATAPELAJARAN TU.. HEHE.. WALAU DALAM PERIKSA AKU TAK PENAH LAST KEKEKE.. YANG LAST GENG CINA AKU SORANG TU.. AKU DAH LUPA NAMA DIA... TAPI AKU TERMINAT ADA SORANG AWEK CINA DALAM KELAS AKU TU... MEMANG CUN SIAL.. DIA... AKU MEMANG SUKA TENGOK MUKA DIA... AKU MEMANG KENA BAHAN KAW-KAW DENGAN GENG-GENG KELAS AKU BEB... SAMPAI MALU DIA... KEKEKE... TAPI YANG BUAT AKU SERONOK TIME TU...

AKU NI AKTIF DALAM SUKAN.. BOLASEPAK TIME TU AKU MEMANG UP TO DATE LA KERANA MEWAKILI SEKOLAH... DIAORANG KALAU AKU ADA.. BAHAN AKU LA SEBAB AKU NI JENIS MELAWAK PANDAI... ITU YANG AKU KATA SEMANGAT TU... SEMANGAT MUHIBBAH YANG ADA BUAT SEMUA TAK KISAH KITA SIAPA... AKU TERINGGAT BALIK AKU KAGUM SIUL TIME TU... TAK DA SENTIMEN YANG KETERLALUAN MACAM SEKARANG NI... DAN PERNAH MASA BULANPUASA MEREKA HORMATI ORANG MELAYU YANG MEREKA TAU KITA PUASA... SIAP KATA SORRY I TERMINUM DEPAN U TADI... U PUASA KAN.. SORRY... KORANG BAYANGKAN LAH..

DAN SEKARANG AKU TAK PASTI, SEMANGAT SETIAKAWAN TU MASIH ADA KE TIDAK MUNGKIN ADA... TAPI AKU RASA SEKARANG NI DAH LAIN SIKIT.. AKU CUKUP KECEWA DENGAN PARTI CHUVANIST DAP YANG MERANAPKAN SEMANGAT MUHIBBAH INI DEKAT RAKYAT MALAYSIA... MEREKA INILAH YANG MENGAKIBATKAN SEMANGAT ITU HANCUR... DAN MEREKA JUGA LAH MEMBAKAR API YANG DULUNYA TIADA... DAN ORANG-ORANG MELAYU TERASA DI PERKOTAK KATIKKAN DENGAN CARA KIASU DAP... CONTOH DI PENANG CUKUP... APA JADI KAT ORANG MELAYU SANA... KENAPA JADI MACAM TU SEDANGKAN SEBELUM INI TAK PERNAH AKU DENGAR BUKAN-BUKAN.. BETULLAH KATA ORANG... BILA RACUN DI LETAKKAN WALAU SETITIK IA AKAN MEROSAKKAN SATU TEMPAYAN...

PAS KORANG BILA NAK INSAF... NAK DI KUDAKAN SAMPAI MAMPUS KE APA...

ADA CERITA YANG MENARIK DARI PAPA GOMO...
serius aku respek dengan apa yang dilakukan insan yang bernama Ong Kim Koon walaupun beliau terkorban.....

http://www.papagomo.com/2011/04/wahai-cina-bangsat-dap-mari-sini-baca.html

Syiah tidak sesat? Fatwa pengharaman fahaman itu akan disemak balik kata Mufti Pulau Pinang

Tidak dipastikan mengapa kalut benar Mufti Pulau Pinang ini, sudah diketahui Syiah itu bukanlah satu Mazhab, tetapi itu adalah salah satu ca...