Rabu, 19 Oktober 2011

wah kerajaan pas membawa untun la..

perangai juak-juak... kita pas akan membawo kemakmuran dengan cara kita... erk.. cakap je.. pas kata.. kita ni lagi hebak dari UMNO... erk.. ye ke... kita ni lagi isle dari UMNO... erm itu kata dia.. pas kata... dap memahami Isle dari UMNO... erk itu kata orang akal sempit... pas kata... kita menjaga Islam dan Melayu lebih dari UMNO.. hehehe itu kata orang high... banyaklah kalau pas dok sembang kasi bimbang... tapi yang nyata mereka ni... hanya cakap-cakap.. jilat-jilat.. angguk angguk... hehe.. itu je... sebab tuannya dap memerhati.. haha

kawan-kawan pas macam bawah ni hehehe...
sebab nya... moh baca sini...

kacak tak terkata... hehe

DULU MASA DEMO BERSIH KEMAIN PAK-PAK JANGOAT MELALAK... EK..TAK KAN TAK SEDAR YANG KEPALA BERSIH TU KAFIR HARBI... SABTU INI, HIMPUNAN SEJUTA UMAT.. RILEK AJE PAS PUSAT KATA TAKKAN SERTAI... OK OK.. KERANA ABANG BESAR DAP KATA TAK BOLEH.. IKUT SAJA YE.. PARTI ISLAM YANG NAMANYA SAHAJA PERJUANGKAN ISLAM TETAPI BACUL... MENJADI HANYIR... HUH

KALAU KORANG NAK TAU PAS JADI KELDAI YANG MACAM NI...SIAP ADA MUZIK METAL LAGI.. HAHAHA... KELDAI PAS OH KELDAI PAS.. SENANG BETUL DITUNGGANG OLEH KAFIR DEMI CITA-CITA PUTRAJAYA... MIMPI BASAH JE LAH PAS OI... TUIH...

ps: jangan maraa aa nanti kena jual hahaha...

terang lagi bersuluh beb..!! inilah perangai pak jangoat..


demi tuannya dap.. pas yang kononnya memperjuangkan Islam tewas dengan berdehemnya tuannya dap tu... tewas dengan jelingan dap.. kafir harbi yang mereka kata yang memahami Islam dari UMNO.. agaknya pas punya otak.. murtad ok, guna kalimah Allah untuk kristian ok, ikut telunjuk kafir masa bersih ok.. nohal.. tapi untuk umat Islam mempertahankan akidah.. ermm oh no no no... tak ok... sebab ana pakai kopiah ini demi dap bukan Allah... orang bersangka baik demi akidah umat Islam.. kerana hati mereka was-was.. aku fikir.. pas korang buang je nama perjuangan Islam dalam parti korang tu...

dah rasa macam maruah umat Islam tercalar dengan sikap ego tak bertempat pemimpin mereka tu... huh.. buduh punya parti... agaknya golongan munafiq ni kalau betul-betul dalam perang menentang orang kafir... mereka cabut lari dulu rasanya... cakap aje berdentam dentum... laknat kamu wahai pengikut pas.. dem... nak tanya bersih 2.0 tu dulu siapa kepala dia.. kafir kan kenapa senang benar main ikut.. demi politik sempit bukan... bacul tak bertempat.. hanyir yang memang hanyir... ingat bacul ingat pas.. ingat perosak umat ingatlah pas.. kerana sekelumit kuasa diberi dap.. dilacurnya agama... bangsat punya manusia.. tuih...


Pemuda PAS perlu mematuhi keputusan diambil kepimpinan parti berhubung Himpunan Sejuta Umat (Himpun) yang akan diadakan di Shah Alam Sabtu ini, kata Setiausaha Agungnya Datuk Mustafa Ali.

Majlis Kepimpinan Pakatan Rakyat hari ini memutuskan bahawa biro politik PAS, yang akan bertemu malam ini, akan mengambil pendirian sama ada Himpun merupakan strategi Umno untuk menggunakan isu etnik menjelang pilihan raya umum ke-13.

“Mereka berada di bawah kami. Apa sahaja kami putuskan, mereka mesti patuh,” kata Mustafa selepas sidang media Pakatan Rakyat.

PAS pusat akan membuat pendirian sama ada akan menyertai kempen Himpun ataupun sebaliknya malam ini.

Dalam satu kenyataan awal pagi tadi, Pemuda PAS berkata pihaknya menyokong perhimpunan tersebut yang bermatlamat mahu menegaskan pendirian mempertahankan akidah Islam dengan memfokus isu murtad.

Ketuanya Nasrudin Hassan berkata, pihaknya akan memberi sokongan sebagaimana diperlihatkan ketika perhimpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai lalu.

Semalam, Pesuruhjaya PAS Selangor Dr Abdul Rani Osman berkata, kepimpinan pusat akan mengadakan mesyuarat khas malam ini dan keputusan itu akan menentukan sama ada mereka akan menyertai Himpunan yang akan diadakan di Stadium Shah Alam, Selangor Sabtu ini.

“Dewan Pemuda PAS Malaysia mengambil pendekatan serupa sewaktu menyokong gabungan lebih 60 buah NGO Bersih 2.0 yang berjuang menuntut pemulihan sistem demokrasi dan pengurusan pilihan raya negara kita. Pemuda PAS bersama dengan himpunan dan denyut nadi puluhan ribu rakyat pada 9 Julai yang lalu.

“Insya-Allah, saya dan rakan-rakan Dewan Pemuda PAS mengambil sikap yang sama terhadap Himpunan Sejuta Umat pada 22 Oktober kelak,” kata Nasrudin.

Dr Rani yang juga Adun Meru berkata, PAS berharap penganjuran himpunan itu tidak dijadikan agenda politik yang bertujuan menyerang kerajaan Pakatan Rakyat.

Dalam pada itu, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang memberitahu sidang media bahawa biro politik akan melihat sama ada terdapat agenda politik di sebalik penganjuran Himpun.

“Ya, anda mesti mempertahankan akidah anda tetapi tidak harus bertindak tidak adil ke atas kepercayaan-kepercayaan lain. Ketegangan kaum tidak harus dicetuskan,” kata beliau.

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim memberitahu, PAS akan mengetuai isu itu dan perikatan akan membuat keputusan akhir selepas pertemuan biro politik komponen tersebut malam ini.

“Kami sedang mengumpulkan maklumat sama ada terdapat pembabitan Umno. Adakah mereka benar-benar mempertahankan akidah? kata Ketua pembohong PR ini.

Beberapa jam sebelum sidang media itu, penganjur Himpun menegaskan, gerakan itu tiada kaitan dengan elemen politik ataupun akan digunakan bagi menyerang mana-mana kumpulan termasuk kaum lain.

Pengerusi Bersama Himpun Mohd Azmi Abdul Hamid berkata perhimpunan itu juga tiada kaitan dengan beberapa ahli politik yang kontroversial termasuk Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baru Datuk Zulkifli Noordin yang dilaporkan akan berucap pada majlis tersebut.

“Zulkifli Nordin, Senator Ezam Mohd Noor dan (Ahli Parlimen Pasir Mas) Datuk Ibrahim Ali tidak terlibat dalam kepimpinan Himpun. Mereka juga tidak terlibat dengan ucapan tokoh pada hari perhimpunan.

“Jika mereka mengeluar sebarang kenyataan berkait dengan perhimpunan, itu tidak mewakili Himpun,” kata beliau dalam satu kenyataan.

Shazni dilantik ketua pemuda PH, namun ditentang dalam AMK

 Ketua Pemuda Amanah Shazni Munir Mohd Ithnin dilantik sebagai Ketua Pemuda Pakatan Harapan (PH) yang baru. Namun pelantikan itu, yang diput...