Khamis, 24 November 2011

KOHILAL KE KOHILANG.... AMBIK KO PAIH...


aku ambil dari facebook.. dan aku ambil untuk kasi bako... bako.. paih paih... tuih.. cakap serupa lumbu.. lumbu tau kasi berak sama lu la paih...

KOHILAL ditubuhkan pada 1986 oleh tokoh dan aktivis PAS. KOHILAL telah dianggotai hampir 23,000 orang di seluruh negara. Sejak akhir ini PAS terlalu teruja dengan masalah dalaman parti dan terlalu sibuk memberi tumpuan terhadap isu Kerajaan Perpaduan sehingga mereka lupa nasib KOHILAL yang sudah lama jadi kudis dan virus kepada PAS. Sekiranya isu KOHILAL tersebar luas, ramai ahli KOHILAL yang juga ahli PAS bakal berpaling tadah kerana mereka tertipu.

Mengikut survey HarakahDaily.net pada 2003, didapati sekurang-kurangnya 60% responden menyokong PAS atas dasar parti itu menjamin kerajaan yang bersih dari rasuah dan salah gunakuasa. Maka PAS khuatiri skandal RM45 juta duit Kohilal yang lesap ini bakal menghancurkan keyakinan rakyat kepada PAS.

Untuk menjaga maruah parti dan menipu ahli, PAS akan sedaya upaya berusaha untuk menutup skandal RM45 juta KOHILAL daripada diketahui umum. Namun melihat bahawa begitu banyak maklumat telah sampai ke tangan Unspinners, ahli Pas sendiri yang sudah mula pecah tembelang Pas.

Kes KOHILAL adalah satu fakta yang tidak dapat dinafikan lagi. KOHILAL mengalami defisit kewangan yang merundum bila anak syarikat yang bernaung di bawahnya mengalami kerugian teruk, disebabkan penyelewengan dan tidak peka menceburi perniagaan.

Urusan perniagaan luar negara (Iran, Indonesia) tanpa sebarang perjanjian bertulis menunjukkan betapa dunggu Pas tidak tahu mengurus hanya satu saja koperasi. Tapi Pas masih berangan hendak mentadbir negara.

Perbelanjaan tanpa kawalan (contohnya : duit Kohilal digunakan untuk membeli tiket kapalterbang Haji Hadi melawat ke luar negara) menyebabkan ketirisan dalam pengurusan. KOHILAL mengalami kerugiaan yang teruk sehingga tiada duit bayar dividen kepada ahli dunggu yang dahagakan pahala dan syurga.

Beberapa cadangan dungu Pas untuk menipu Kohilal sekali lagi

Untuk membaik pulih image Pas (kononnya) berkenaan skandal Kohilal ini, Pas membuat beberapa cadangan :
a) Menggalak ahli melabur semula modal sebanyak RM 45 Juta untuk mengganti wang yang telah lesap. Setelah menipu ahlinya sebanyak RM45 juta, Pas nak tipu mereka Round Kedua;

b) Jika (a) tidak menjadi Pas akan mengeluarkan kenyataan keras tidak mengiktiraf KOHILAL sebagai sebahagian daripada PAS;

c) Cuba memujuk ahli Kohilal dengan cara memohon maaf saja; dan akhir sekali

d) Mengambil tindakan disiplin parti terhadap mereka yang telah menghancurkan kepercayaan ahli.
AKTIVITI PENIPUAN DAN SONGLAP DUIT KOHILAL OLEH PAS

Pada pertengahan 1997, Lujnah Ekonomi PAS Pusat telah melancarkan satu dana pelaburan dikenali sebagai pelaburan “The Year 2000”.

Pertama sekali pasal apa PAS guna bahasa Inggeris: pelaburan ‘The Year 2000’? Kenapa tidak digunakan bahasa Arab yang betul ia itu ‘Al Fala’afil Wa ‘Allafa 2000’? Tidakkah bahasa Arab lebih afdal? Atau pun sekurangnya gunalah bahasa Melayu “Dana Tahun 2000”.

Pelaburan tersebut dirancang sebagai serampang dua mata iaitu jaminan (palsu) memberi keuntungan kepada ahli Kohilal. Tapi tujuan sebenarnya ialah bagi menampung perbelanjaan parti menghadapi Pilihan Raya Umum ke-10. Tempoh matang pelaburan pula dijanjikan tamat pada 2000 ataupun sehingga tarikh PRU ke-10 diumumkan. Malangnya sehingga hari ini, tahun 2010, ahli Kohilal hanya menggaru buntot masing-masing.

Untuk menipu orang, setiap pelabur KOHILAL dijanjikan bayaran dividen 10% SETIAP BULAN !! Dividen pula akan dibayar pada setiap 3 bulan sekali. Seterusnya badan Perhubungan PAS Negeri dikerah mencari pelabur baru.

Mengikut PAS “sekitar 1998, pelaburan KOHILAL menerusi projek ‘Pelaburan - The Year 2000’ telah mendatangkan keuntungan yang memuaskan di mana ahli-ahli yang melabur di bawah skim tersebut telah mendapat keuntungan sepertimana yang dijanjikan”.

Tapi sila perhatikan bahawa skim pelaburan ini sudah menyalahi undang-undang. Bagaimanakah sebuah Koperasi yang ditubuhkan dibawah Akta Koperasi 1948 boleh digunakan untuk menjana dana untuk membiayai kempen sebuah parti politik seperti PAS untuk Pilihan Raya Umum ke-10?

Apabila Pas mengambil dana Koperasi untuk bayar kempen politik, sudah tentu hak dan kepentingan ahli Kohilal akan tercabul. Dan inilah yang telah berlaku. Yang memburukkan keadaan lagi ialah Ahli Lembaga Pengarah dan Pengurusan Tertinggi Kohilal semuanya adalah ustaz dan orang politik PAS.

Memandangkan bahawa Kohilal sekarang kehilangan RM45 juta dan lebih 20,000 ahlinya tertipu, jelas bahawa Lembaga Pengarah dan Pengurusan Kohilal telah mengutamakan politik PAS dan membayar tambang kapalterbang Haji Hadi Awang. Duit ahli Kohilal RM45 juta sudah hilang.

Kira-kira bagaimana Pas songlap duit Kohilal

Setiap ahli Kohilal dikenakan bayaran yuran penyertaan RM 5.00 dan setiap peserta berdaftar dikehendaki membeli saham KOHILAL bernilai RM10.00 seunit dengan kadar minimum 10 unit bernilai RM100.00 jumlahnya.

Pada awal penubuhan 1986, anggotanya sekitar 156 orang, meningkat menjadi 14,121 orang pada 1995. Keahlian terbesar 20,781 orang tercapai pada 2002.

Oleh itu kutipan yuran saja 20,781 x RM100 = RM2.078 juta.

Apa sudah jadi kepada semua duit ini? Ustaz sudah telan. Buaya yang terbesar di sini termasuk Ustaz Abdul Ghani Samsudin, bekas Ketua Persatuan Ulama Malaysia. Ada banyak lagi cerita Ustaz Abdul Ghani ini.

sumber
facebook...sahabat cyber...

VIDEO SKANDAL....

AMAT MEMERANJATKAN VIDEO INI AMAT-AMATLAH DASHYAT SEKALI... ERM SEBAGAI INSAN YANG PALING TERKEJUT SEKALI MELIHATNYA... ADALAH... 3 EKOR LEMBU BAJINGAN PKR LA... HAHAHA... DIHARAP JUAK-JUAK SENYUM SOKMO DENGAN TERBONGKARNYA VIDEO INI... HARAP MENARIK NAFAS PANJANG-PANJANG YE... VIDEO INI MEMANG SHOCKWAVE VIDEO... HUHUHU....

klik sini kalau tak caya... serius memeranjatkan...

tidak mendapat sambutan..hehe


erm.. paih mesti berbulu punya... hehe.. walau dicucuk macam-macam dekat bn.. rakyat datang je.. so lebih kurang 12,000 rakyat berbilang kaum datang.. so paih tak join sekaki ker.. hehe..

jom kesini

PAS JADI MENGKARUNG BISU...

so apa nak kata lagi... hal perparitan pun tak leh nak settlekan.. kenapa terlampau power sangat ceramah ke.. hehe.. yang pelik dan hairan.. mana yb-yb pas yang kata nak membantu rakyat dan kata pas ni boleh ganti umno..? isu air pun paih kata syyyyyyyyyyy....... kang tak pasal-pasal air di kelantan kotor kerana umno yang punya kerja... kepala bana lu paih...

ps: ayuh tumbangkan parti jilat saja ni... rosak-rosak...


PAS MENANG....


sekali kalah da... hehehe paih paih.. kalau 20 saman, hanya 1 saman je mereka leh menang... paih paih.. parti perosak Islam.. dan bangsa serta negara... cakap, ceramah, kutuk, keji, cari kesalahan orang lain, cakap penipu, semua paih la... tuih...

WALAU APA PUN GENG-GENG SEMUA..


WALAU KITA NI DIANGGAP BLOGGER TAK PERLU.. WALAU KITA NI DIANGGAP TAK PENTING DI KALANGAN MEREKA YANG OTAI-OTAI.. WALAU KITA NI TAK DA LANGSUNG DIBERI PERUNTUKAN DAN HANYA BERJUANG SECARA UNDERGROUND... TETAPI INGATLAH BLOGER-BLOGGER MACAM KITA LAH YANG SENTIASA BERSAMA-SAMA YANG HARD CORE- HARD CORE DALAM MEMBANTAI PAKATAN LAHANET TU.. SO KEPADA RAKAN-RAKAN BLOGGER YANG MUNGKIN ADA TERASA KITA DI ABAIKAN... 1 JE LAH.. BIAR KAN JE LAH... JANJI KITA INI TENTERA YANG MENYUSUP MASUK DALAM BENTENG PAKATAN JIBRAUN TU DAN KITA LETAK BOM!! DAN DENGAN USAHA KITA SEMUA... MAKA LETUPLAH PANGKALAN MEREKA... SO BUANG JELAH KECIK-KECIK HATI... YANG OTAI BIARKAN MEREKA BUAT KERJA... DAN KITA AMBIL IDEA DARI MEREKA DAN KITA SAMA-SAMA LUNYAIKAN DAN KONDEMKAN PAKATAN HARAM JADAH TU YE...

LAWAN.... LAWAN... LAWAN...

ps: gua tak ada apa-apa cuma belasah-belasah... itu je... sebab niat kita semua sama nak runtuhkan kuasa syaitan pakatan jibraun tu... ok.. peace...

paih kata utusan haram dibaca... tetapi...


mentaliti paih senang je.. semua berkaitan UMNO haram.. memang kalau juak-juak sekapal baca utusan leh tak tegur 1 minggu dengan rakan-rakan juak yang lain woo... hehe.. itulah penangan utusan malaysia... walau juak-juak kata utusan ni hanya di lap kaki aje.. di buat balut nasi lemak lah... ai kalau ikut kutukan macam-macam dekat utusan... tetapi dalam dok kutuk-kutuk... di iklan kan juga dalam utusan so how?... erm nak kata apa lagi... dengar cerita ramai blogger jilat dap marahkan iklan ini dikeluarkan di utusan... haha... utusan malaysia masih releven sepanjang zaman... padan muka paih... jilat balik...

ps: walau iklan ni dah lama saje je den nak bako... bako... dan walau macamanapun hormatilah raja-raja melayu... dan agungkan kan lah Islam dan bukan menjual maruah Islam macam paih...

Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...