Jumaat, 6 Januari 2012

dia buat magik terkejut...kehebatan paih

pelik bin ajaib.. mereka boleh aja.. puih.. hairan.. dashyat kehebatan khalid geja ni... pas is pas.. mengata orang dia yang lebih... sekarang mereka yang terlebih sudah.. so camne tu...MACAM MANA ANAK KHALID GEREJA BOLEH DAPAT ZAKAT .....???

MasyaAllah ...... ni pakai kaedah mana neh sampai anak YB Shah Alam termasuk dalam 8 asnaf yang layak terima zakat. Anak dia masuk kategori mana yek???

Allah berfirman dalam surah at-Taubah ayat 60 :

"Sesungguhnya zakat-zakat itu, hanyalah untuk orang-orang fakir, orang-orang miskin, pengurus-pengurus zakat, para muallaf yang dibujuk hatinya, untuk (memerdekakan) budak, orang-orang yang berhutang, untuk jalan Allah dan orang-orang yang sedang dalam perjalanan, sebagai sesuatu ketetapan yang diwajibkan Allah; dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana".

“Memang anak saya menerima sumbangan RM1,000 setahun daripada LZS kerana dia tidak mendapat biasiswa. Sumbangan itu memang diberikan kepada pelajar yang berdaftar dengan persatuan pelajar Malaysia di Asia Barat. ”Anak saya belajar di Jordan dari 2001 hingga 2009 dan menerima sumbangan itu. Namun, dari segi yuran pengajian dan sara hidup, saya tanggung semuanya, tidak guna wang zakat,” katanya

Khalid sebagai ahli Parlimen dan seorang jurutera, Khalid mampu menanggung pelajaran anaknya, tetapi oleh kerana sifat tamak haloba beliau tanpa malu-malu menggunakan wang LZS untuk tujuan tersebut.

Wajarkah dan layakkah anak Ahli Parlimen Khalid Samad menerima pengagihan duit zakat tersebut sebanyak RM8,000? Sudah tidak adakah anak-anak Selangor yang tidak memerlukan bantuan tersebut untuk membolehkan meneruskan pengajian di universiti. Sudah lebih kayakah bapa2 di Selangor daripada Khalid?

Tuduh orang makan taik rupanya dia sendiri pun makan taik ...........
sumber fb

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PAKATAN HARAPAN AKAN TUNAIKAN MANIFESTO DALAM TEMPOH 5 TAHUN, HARAP RAKYAT BERSABAR KATA KM MELAKA #viralhancing

Kerajaan negeri Pakatan Harapan (PH) memerlukan tempoh lima tahun bagi melengkapkan segala tawaran manifesto yang dijanjikan kepada rakyat n...