Jumaat, 21 Disember 2012

BERITA GEMPAR!!! SERAMAI 396 KELUAR PARTI... adus..!!!!

HAL INI MESTI PARA PENCHACAI TEGAR PAS TETAP DENGAN PENDIRIAN MENGATAKAN SEMUA YANG KELUAR PARTI INI DIBAYAR UNTUK MEMBURUKKAN IMEJ PAS... DAN PALING KETARA KOMEN MEREKA IALAH, SEMUA INI DIANGKUT UMNO UNTUK MENUNJUKKAN RAMAI... hehe.. YANG PALING TERUK ANDAIAN PENCHACAI IALAH... SEMUA KELUAR PAS NI HANYA LAKONAN SAHAJA... hahahaha... ahh lantak ko lah penchacai... yang penting rakyat dah mula sedar.. yang mana racun yang mana madu... tau ka penchacai... 


Seramai 396 anggota tegar Pas kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Semerak di sini, menyertai UMNO kerana menyedari mereka terpedaya dengan amanat ‘Haji Hadi’ yang mengkafirkan UMNO.
Antara mereka termasuk bekas Ketua Keselamatan Peti Undi Kampung Lembah, Che Ngah Mat Hassan, 80, dan bekas Ketua Keselamatan DUN Semerak, Ahmad Abu Bakar, 90, yang menyertai PAS sejak 30 tahun lepas.

“Kami mula terpengaruh dengan amanat Haji Hadi yang disampaikan oleh penceramah Pas menerusi masjid dan kempen pilihan raya dalam tempoh 30 tahun lepas,” kata Che Ngah yang juga bekas anggota Pemuda Pas Tahan Lasak pada satu majlis penerangan Amanat Haji Hadi di Kampung Lembah di sini, hari ini.

Che Ngah berkata sekarang beliau dan rakan-rakannya sedar amanat itu hanya retorik politik dan bukan ajaran Islam sebenar, sehingga Pas sanggup mengeluarkan hukum kononnya tidak sah jika bersolat berimamkan orang UMNO dan terpaksa menikah dua kali (dinikahkan semula) jika dinikahkan oleh imam UMNO.

Beliau berkata Pas juga gagal menyediakan infrastruktur yang sempurna kepada rakyat seperti masjid, jalan dan jambatan sebagaimana yang dijanjikan walaupun diberi peluang memerintah Kelantan selama kira-kira 22 tahun.Rakannya, Ahmad Abu Bakar berkata beliau merasa kesal dan bersalah kerana turut terpengaruh dengan amanat itu antara lain orang UMNO yang meninggal dunia tidak boleh dikebumikan di kawasan perkuburan orang Pas sehingga menimbulkan perpecahan di kalangan umat Islam di kampung.Sementara itu, Ketua UMNO Bahagian Pasir Puteh, Zawawi Othman berkata kini semakin ramai anggota dan penyokong Pas ingin menyertai UMNO kerana mereka sudah sedar dengan tipu daya Pas.

“Perkembangan terbaru itu luar biasa dan hasrat UMNO untuk menawan empat DUN dan Parlimen Pasir Puteh yang kini dikuasai Pas semakin cerah pada pilihan raya umum akan datang,” katanya.
Baru-baru ini pelbagai pihak mendesak Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan kepimpinan parti itu menarik balik dengan segera amanat yang dikeluarkan presiden Pas itu pada 1981 bagi memastikan masyarakat Melayu kembali bersatu demi kebaikan semua pihak.

ps: makin ramai tinggalkan parti perosak ummah tu.. anda bila lagi.. bersama kami umno untuk perjuangan Islam, bangsa dan negara beb... ayuh.. katakan YA kepada kuasa melayu... 

1 ulasan:

  1. PAS ni asal niat jer pun salah, makan pulak dana haram DAP, Yahudi dan bersumberkan babi maka apajua yang dbuat PAS semuanya songsang, sesat dan menyesatkan. Bertambah sesat lagi apabila bersekutu pulak dengan puak kafir harbi dan penyokong murtad dan LGBT.

    Selagi si tua nyanyuk ularmak N.ajis jadi murshitdoll hamPAS selagi itulah PAS akan terus sesat dan menyesatkan.

    BalasPadam

RIDHUAN TEE TERLEBIH MENJADI MELAYU KATA PAN #viralhancing

KUALA LUMPUR – Pimpinan Nasional Parti Amanah Negara (PAN) menasihatkan Prof. Dr. Mohd Ridhuan Tee Abdullah agar berhenti mengaitkan Islam d...