Isnin, 9 April 2012

dah dok jual gambar najib pakai rantai pulak... adeh.. serius modal dah takde dah ni...

ape benda yang najib dari makan, jalan, bersenam dan semualah, mesti ada salah bagi puak-puak jenglot ni.. berkenaan pakai rantai.. aku tak pasti.. mungkin tag ke.. atau... nanti najib bagi tau lah kot.. tapi juak-juak ni punyalah hebat pusing dan buat cerita tak betul... almaklumlah modal dah zero.. jadi semua peribadi pemimpin umno terutamanya, mereka dok canang sekarang.... bodos punya jibraun pakatan... pui

bila shahnon ahmad "shitkan pas"


sumber dari pisau.net
Baru baru ini Veteran PAS, Prof Emeritus Datuk Dr Shahnon Ahmad menyifatkan kerjasama PAS dengan DAP dalam gabungan pembangkang bercanggah amalan politik Islam yang diajar Rasulullah SAW.

Agak menarik sekali apabila seorang veteran PAS mempertikaikan tindakan partinya terutamanya tindakan Nik Aziz dan Hj Hadi yang keterlaluan menyokong DAP.

Katanya banyak tindakan PAS sekarang ini tidak melambangkan apa yang diperjuangkan oleh Rasullulah SAW. Rasulullah SAW tidak pernah bekerjasama dengan kaum bukan Musyrikin Madinah seperti dilakukan PAS ketika ini sebaliknya hanya mengikat kata sepakat melalui Perjanjian Hudaibiyah.

Apa yang menarik kenyataan beliau memperlekehkan tindakan Hj Hadi dan Nik Aziz yang menggunakan alasan yang meremehkan minda penyokong dan ahli PAS kerana kerjasama antara PAS dan DAP kerana ia tidak sama dengan pendekatan diambil Rasulullah SAW.

“Dasar politik PAS sekarang ini langsung tak sama dengan amalan politik Rasulullah SAW bersama sahabatnya ketika membentuk Madinah,” katanya

Shahnon turut membidas Dewan Ulama PAS yang semakin hilang taringnya dalam menyuarakan dakwah politik Islam kerana hendak menjaga hubungan dengan DAP.

Katanya, hampir semua ulama PAS termasuk Mursyidul Amnya, Datuk Nik Aziz Nik Mat gagal memainkan peranan mempertahankan Islam dan pengaruh mereka mula dibayangi golongan profesional PAS. “Malah, saya sendiri sebenarnya tidak berapa faham dengan perjuangan dan latar belakang golongan profesional PAS ini.

Ahli PAS sendiri pun dah tak faham dengan perjuangan parti mereka,apatah lagi rakyat yang berada diluar sana. Masakan tidak PAS sekarang ini tak lebih kepada pemudah cara buat DAP untuk melaksanakan agenda mereka.

Ironinya Shahnon yang pernah menulis buku "Shit" sekarang sudah membullshitkan perjuangan parti beliau sendiri.

rakyat kapar berduyun-duyun turun ke ceramah anuar.. abes beb!!!

makin gelak besar juak-juak kerana sokongan rakyat semakin hebat diberikan kepada ketua penipu tu.. keh keh.. tapi hakikatnya realitinya ada di dalam blog GT hehe.. ramainyer... sepatutnya sampai sesak tahap gaban orang datang tapi.... nyatanya memang orang dah malas nak layan dah dengan pakatan rakyat ni... kencing hancing beb.. busuk.. so siapa yang sudi di kencing sampai hanceng dipersilakan undi mereka di pru13 nanti... aje giler 7 keturunan beb susah nak insaf bila kena tipu keh keh... ok adios kompres...

Agong berkenan Parlimen bersidang semula, tapi kenapa Putrajaya senyap, soal Najib

  PETALING JAYA: Bekas perdana menteri Najib Razak menyuarakan kehairanan beliau apabila kerajaan kerana tidak memberi sebarang maklum balas...