Sabtu, 22 Disember 2012

MENGAKU SUDAH-Projek Pembalakan Di Kelantan: Ngeh, Nga Terbabit


Pengerusi DAP Perak mengaku buat pelaburan

Ipoh: Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham mengaku beliau dan sepupunya, Nga Kor Ming yang juga Setiausaha DAP negeri itu, melabur dalam syarikat Upaya Padu Sdn Bhd yang mendapat projek pembalakan di Kelantan.

ADUN Sitiawan dan Ahli Parlimen Beruas itu berkata, mereka menyertai perniagaan berkenaan selepas diajak oleh anak guam mereka untuk melabur.

“Kami adalah sebahagian daripada pelabur dan semua transaksi diketahui oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). Saya sudah tulis surat kepada LHDN,” katanya pada sidang media di sini semalam.

Diberi tanah balak lebih 4,000 hektar
Beliau mengulas dakwaan blog
Pisau.net sebelum ini yang mendakwa mereka melalui Upaya Padu diberi tanah balak lebih 4,000 hektar di Gua Musang, Kelantan sebagai balasan membenarkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, menjadi Menteri Besar selepas Pilihan Raya Umum 2008.

Kelmarin, EXCO Kanan Kerajaan Perak, Datuk Hamidah Osman, berkata carian di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mengesahkan Koo Ham dan Kor Ming adalah dua daripada enam ahli lembaga pengarah syarikat berkenaan.

Ditanya mengenai pendedahan dokumen dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) bahawa beliau mengeluarkan jutaan ringgit untuk projek berkenaan, Koo Ham berkata:
“Ini dibuat sekumpulan pelabur, apa yang dia (Hamidah) ada hanya satu dokumen saja. Sebagai seorang peguam, saya tidak boleh beri (dedahkan) semua transaksi.”

Ugut laporan polis

Kor Ming yang juga Ahli Parlimen Taiping dan ADUN Pantai Remis, enggan mengulas lanjut isu itu untuk melindungi anak guam mereka mengikut Akta Profesion Undang-undang 1956.

Koo Ham turut mengugut akan membuat laporan polis mengikut Seksyen 8A Akta Mesin Percetakan dan Seksyen 499 Kanun Keseksaan, selain saman sivil terhadap media yang memfitnah mereka berkaitan isu berkenaan.

Beliau juga mengedarkan kenyataan media Setiausaha Akhbar Menteri Besar Kelantan, Ahmad Fadhli Shaari yang menjelaskan tanah berkenaan adalah milik Yayasan Islam Kelantan (YIK) dan syarikat terbabit diberi pajakan selama 50 tahun- Berita Harian

ps: ayuk, ayuk.. panas panas dah punggung orang yang terbabit... habislah!!! pemimpin pas pun pening kepala ni... ooo patutlah punya baik giler dengan dap.. ada udang disebalik mee rupanya.. tak guna punya pemimpin pi gadai tanah dekat cina dap.. pui.. lepas tu dah terkantoi nak salahkan umno... gampang!!!!...

Tiga Negara Diperintah Dajjal Sudah Bergabung

Isu sebenar yg berlaku di Syiria.


Kedatangan Ulama' (Sheikh Muhammad Ali al-Sabuni Syiria) di UKM, menerangkan keadaan saudara kita di sana..

Syeikh mengatakan ada 3 sebab negara Syiria lebih DIUTAMAKAN dari Palestine untuk jihad:

1)Beliau mengatakan keadaan di Syria lebih teruk dari Palestine.. Umat Islam telah ramai dibunuh dengan kejam.. Banding dengan Palestine, walau bertahun2 telah dijajah dizalimi, IBARAT kematian rakyat palastine 60 ribu orang pada tempoh 60 tahun..

Tapi di Syria.. 60 ribu yang telah TERKORBAN dengan HANYA TEMPOH 2 TAHUN kekejaman berlaku.. tapi itu baru yang diwar2kan.. yang ditulis.. tapi disebaliknya ada lagi kematian yang tidak direkod berpuluh2 ribu lagi kematian..

2) Sebab telah keluarnya fatwa dari ulama-ulama seluruh dunia, mereka berdasarkan Quran dan Sunnah melihat keutamaan negara Syria itu yang istimewa.. di mana bumi Syria adalah bumi Dimasyh: tempat Nabi Isa a.s. akan turun nanti, Syam Syria.. dan Imam Mahdi mengikut dalil al-Quran.

3) Jadi jihad di negara Syria kerana bantu Syria ibarat bantu Palestine.. tapi isu di Syria ramai orang tak tahu berbanding dengan Palestine.. di Syria tidak dibenarkan diwar2kan segala maklumat, tiada media..tidak benarkan bantuan masuk pun.

Kata sheikh, "tiada satu pun masjid di syiria yang tidak dibom!", masjid dihina..orang Syiah mencabuli wanita ahli sunnah di dalam masjid.

Di Syria tiada Hospital untuk bantu orang Sunnah. Jika mereka dibom, mereka dibiarkan macam itu saja. Kesakitan hingga mati, si emak tak boleh tolong dan akan rahsiakan kematian ahli keluarganya, jika tidak akan ditangkap dan dibunuh juga.

SYIAH buat kekejaman sebab dia berpegang bahawa halal darah ahli sunnah wal jamaah. Mereka percaya jika dapat sembelih ahli sunnah, darahnya di bumi ni, akan dapat bangkitkn ketua mereka nanti iaitu: al Masih ad Dajal laknatullah!!!

*jadi Ulama TU PESAN: , mereka taknak bantuan hanya duit sebab bukan boleh bawa masuk di syria, bukan hanya doa kita2 je.. tapi beliau PESAN: sampaikanlah kepada yang lain... ambil tahu cakna tentang negara Syria, agar semua tahu dan bersatu..

Sementara itu Prof. Dr. Yusuf Qardhawi beberapa bulan lalu menyatakan seperti berikut;


Prof. Dr. Yusuf Qardhawi berpandangan, mereka yang telah menunaikan ibadat haji dan umrah wajar bagi mereka menggunakan wang tersebut untuk didermakan kepada saudara seagama di Syria yang amat memerlukan waktu ini.

Berdasarkan aulawiyat (keutamaan), menurut beliau situasi yang terdesak waktu ini di Syria dan di seluruh dunia menyaksikan umat Islam ditekan dan dizalimi memerlukan kepada keprihatinan dan pertolongan. Melainkan mereka yang buat pertama kali menunaikan ibadat haji kerana ia merupakan kefardhuan bagi setiap muslim sekali dalam seumur hidup.

Menurut Syeikh Qardhawi, beberapa kaedah yang digariskan oleh Islam perlu dinilai iaitu:

Pertama: Allah tidak akan menerima amalan sunat hingga ditunaikan amalan fardhu. Contohnya, setiap mereka yang mengerjakan umrah tanpa mengeluarkan zakat sebagai contoh, maka umrahnya ditolak oleh Allah.

Keutamaan mengeluarkan harta bagi mengerjakan umrah ialah perlu dibersihkan terlebih dahulu hartanya dengan kefardhuan zakat.

Kedua: Allah tidak akan menerima amalan sunat yang menjurus kepada perbuatan yang haram kerana menyelamatkan dosa dari yang haram perlu didahulukan berbanding memperoleh pahala dari amalan sunat.

Ketiga: Pintu kebaikan yang dikurniakan oleh Allah amat luas maka jangan disempitkannya kerana mereka yang mengerjakan haji secara berulang kali akan menutup peluang saudara Islam lain yang masih belum berkesempatan menunaikan ibadat ini.

Justeru, dua kesimpulan yang dibuat kepada mereka yang melakukan ibadat haji berulang kali:

1) Dapat menggunakan wang tersebut bagi membantu umat Islam yang kesusahan yang amat memerlukan bantuan.

2) Memberikan peluang kepada saudara Islam lain yang masih belum menunaikannya

Fakta wasukalu

Selama tempoh sekitar 70 tahun Zionis menjajah bumi Palestin, mereka telah membunuh sekitar 30 ribu umat Islam Palestin. Manakala rejim Syiah Nusairi (era Bashar) di Syria pula, dalam tempoh 2 tahun sahaja telah membunuh lebih daripada 50 ribu umat Islam Syria.

Jika dicampur jumlah mangsa tragedi Hama pada tahun 1982 (era Hafeez Asad) yang mengorbankan lebih 46 ribu umat Islam, maka jumlah keseluruhan umat Islam yang dibunuh Syiah di Syria ialah 96 ribu orang sejak tahun 1982 iaitu tempoh masa yang lebih singkat iaitu 30 tahun sahaja. 

Kesimpulannya Syiah membunuh ASWJ dengan purata 3200 orang setahun selama 30 tahun manakala yahudi zionis Israel membunuh ASWJ dengan purata 428 orang setahun selama 70 tahun.

Perkara yang perlu kita fikirkan untuk mengaitkan Israel, AS, Negara Syiah Iran, Iraq dan Syria

1. Penyerahan Bukit Golan kepada israel.

2. Penyiaran empat rangkaian agama Iran dari stesen di Israel.

3. Peranan Amerika menyerahkan Iraq kepada kepimpinan Syiah.

4. Kaitan yahudi Israel dengan yahudi iran. 70.000 yahudi Iran telah berpindah ke Israel selepas kejayaan revolusi Islam di Iran.

5. Darah yahudi dalam tubuh ahmadinejad.

6. Sejarah syiah menurut ASWJ - Hasil tipu daya oleh seorang yahudi yaman. Syiah diasaskan oleh Abdullah Ibnu Saba' seorang Yahudi dari San'a Yaman.

7. Lihat peta di bawah. Dengan penyerahan Iraq kepada pemerintahan Syiah bermakna tiga negara dikuasai syiah seolah-olah bercantum dalam peta. Jika benar andaian gua bahawa syiah adalah proksi yahudi Israel bermakna keempat-empat negara dajjal sudah bergabung (saling bersambung) berdasarkan kedudukan peta politik.

8. dan kaitan Syam sebagai lokasi perang akhir zaman dan lokasi turun nabi Isa a.s. di akhir zaman. 


Walaupun Syam/Syria bukan tanah suci umat Islam seperti BaitulMuqadis namun ia adalah bumi ambiya di mana letaknya makam para ambiya seperti Nabi Nuh AS di Kerak dan makam nabi Sulaiman AS di Sarfah. ASWJ Syria juga perlu dibantu seperti mana bantuan kita kepada Palestine.

Ingat yahudi ingat syiah, 
Amerika, Israel, Iran, Iraq, Syria, dan Lebanon adalah sekutu belaka.

Syiah di Malaysia macam mana?Apabila mereka berkembang, adakah ASWJ akan turut dimusuhi dan dibunuh?

kredit: Syeikh Ali As-Sobuni

Salam Ukhuwah..~

sumber blog tok wan

KELAB MALAMI DI SHAH ALAM... WAHHH!!!!

alasan penchacai.. dalam the star mengatakan tempat ini hanya lesen kafe sahaja yang dikeluarkan pihak berkuasa.. dan maksudnya kelab malami ini dibuka secara haram katanya.. kemain berterabo air liur pak dongkoi penchacai nak kover pakatan.. haha.. kemain.. kalaulah dulu masa bn yang memerintah.isu ini terkeluar, aku rasa, paling teruk mencaci dan menibai adalah penchacai toghut pas la bai.. merekalah paling lantang membantah mengatakan kerajaan umno kerajaan sekular lah.. tak Islam lah.. tapi selama umno memerintah.. di shah alam terpelihara dengan menda-menda ni bai.. tapi kelakarnya bila kena batang idung sendiri.. aaaa apa ko nak cakap... pui.. manusia tak sedo diri.. pak-pak penchacai.. silalah berdemo di pejabat mb selangor.. tuntut penjelasan dari dia.. khak pui..

ps: mengata orang lebih, tetapi hakikatnya di selangor lesen rumah urut berlambak giler.. masalahnya rumah urut tu ada yang memberi pakej urut sampai terpancut.. sediakan pelacur.. seko pak penchacai yang asik tuding jari kat umno, sikit-sikit umno tak tengok langsung, tak tegur langsung... ceh.. double standard la cai cai ni.. pui.

ISU BASI.. KATA PAS..!!! PUI

kata kebajikan, nak jaga rakyat.. nak tunjukkan yang pas memang boleh mengantikan umno sebab nyata pas boleh bantu orang susah... kata dalam ceramah la, tapi nyatanya setelah 22 tahun memerintah... mereka buat apa dalam membantu orang susah? ceciter ceciter?

Setiausaha Politik Perdana Menteri, Datuk Mohd. Fatmi Che Salleh mendakwa, kerajaan Kelantan pimpinan Pas banyak meluluskan tanah untuk pembinaan kondominium berbanding membina rumah mampu milik untuk rakyat.

Beliau berkata, sejak memerintah negeri itu 22 tahun lalu, tiada rumah kos rendah dibina untuk rakyat berpendapatan sederhana.

"Sebagai contoh, tanah di Kampung Limau Manis yang dihuni antara 80 hingga 100 keluarga juga dijual untuk membina kondo mewah.

"Harga sebuah kondo kalau ikut pasaran semasa sekitar RM250,000. Saya rasa tidak ada orang yang berpendapatan sederhana atau rendah mampu beli," katanya selepas menyampaikan Bantuan Sewa Rumah Penduduk Miskin Bandar di sini semalam.

Pada majlis itu, seramai 122 penduduk miskin bandar menerima wang tunai berjumlah RM1,448 sebagai bantuan sewa rumah selama setahun yang disalurkan Kerajaan Pusat menerusi Jabatan Pembangunan Persekutuan Kelantan.

ps: entahlah.. dikorek-korek berkenaan tak betulnya pas.. makin angkuh peminpin mereka nak nafikan.. alasan dan jawapan senang.. ini fitnah umno.. pui

Jumaat, 21 Disember 2012

UIT, KATA SAKIT PINGGANG? NI SLUMBER JER JOGET... POWER GILER ANUAR IBRAHIM!!

hehe.. agaknya sakit belakang dia dah elok.. hehe.. tak pun dengan berjoget sebegini membolehkan penyakit tu hilang secara oautomatik.. hahaha... ini ke bakal perdana menteri geng..?? keh keh.. bila kes panas china doll tahun lepas.. dia kata sakit belakang..??? ye ke bang non... hahaha.. ai macam-macam perangai bakal perdana menteri Malaysia yang ke-7 ni.. hehe..ps: suka betul penchacai tengok video ini.. hehe..

BERITA GEMPAR!!! SERAMAI 396 KELUAR PARTI... adus..!!!!

HAL INI MESTI PARA PENCHACAI TEGAR PAS TETAP DENGAN PENDIRIAN MENGATAKAN SEMUA YANG KELUAR PARTI INI DIBAYAR UNTUK MEMBURUKKAN IMEJ PAS... DAN PALING KETARA KOMEN MEREKA IALAH, SEMUA INI DIANGKUT UMNO UNTUK MENUNJUKKAN RAMAI... hehe.. YANG PALING TERUK ANDAIAN PENCHACAI IALAH... SEMUA KELUAR PAS NI HANYA LAKONAN SAHAJA... hahahaha... ahh lantak ko lah penchacai... yang penting rakyat dah mula sedar.. yang mana racun yang mana madu... tau ka penchacai... 


Seramai 396 anggota tegar Pas kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Semerak di sini, menyertai UMNO kerana menyedari mereka terpedaya dengan amanat ‘Haji Hadi’ yang mengkafirkan UMNO.
Antara mereka termasuk bekas Ketua Keselamatan Peti Undi Kampung Lembah, Che Ngah Mat Hassan, 80, dan bekas Ketua Keselamatan DUN Semerak, Ahmad Abu Bakar, 90, yang menyertai PAS sejak 30 tahun lepas.

“Kami mula terpengaruh dengan amanat Haji Hadi yang disampaikan oleh penceramah Pas menerusi masjid dan kempen pilihan raya dalam tempoh 30 tahun lepas,” kata Che Ngah yang juga bekas anggota Pemuda Pas Tahan Lasak pada satu majlis penerangan Amanat Haji Hadi di Kampung Lembah di sini, hari ini.

Che Ngah berkata sekarang beliau dan rakan-rakannya sedar amanat itu hanya retorik politik dan bukan ajaran Islam sebenar, sehingga Pas sanggup mengeluarkan hukum kononnya tidak sah jika bersolat berimamkan orang UMNO dan terpaksa menikah dua kali (dinikahkan semula) jika dinikahkan oleh imam UMNO.

Beliau berkata Pas juga gagal menyediakan infrastruktur yang sempurna kepada rakyat seperti masjid, jalan dan jambatan sebagaimana yang dijanjikan walaupun diberi peluang memerintah Kelantan selama kira-kira 22 tahun.Rakannya, Ahmad Abu Bakar berkata beliau merasa kesal dan bersalah kerana turut terpengaruh dengan amanat itu antara lain orang UMNO yang meninggal dunia tidak boleh dikebumikan di kawasan perkuburan orang Pas sehingga menimbulkan perpecahan di kalangan umat Islam di kampung.Sementara itu, Ketua UMNO Bahagian Pasir Puteh, Zawawi Othman berkata kini semakin ramai anggota dan penyokong Pas ingin menyertai UMNO kerana mereka sudah sedar dengan tipu daya Pas.

“Perkembangan terbaru itu luar biasa dan hasrat UMNO untuk menawan empat DUN dan Parlimen Pasir Puteh yang kini dikuasai Pas semakin cerah pada pilihan raya umum akan datang,” katanya.
Baru-baru ini pelbagai pihak mendesak Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan kepimpinan parti itu menarik balik dengan segera amanat yang dikeluarkan presiden Pas itu pada 1981 bagi memastikan masyarakat Melayu kembali bersatu demi kebaikan semua pihak.

ps: makin ramai tinggalkan parti perosak ummah tu.. anda bila lagi.. bersama kami umno untuk perjuangan Islam, bangsa dan negara beb... ayuh.. katakan YA kepada kuasa melayu... 

Khamis, 20 Disember 2012

KEPADA MB KHALID IBRAHIM!!! DIMANA LOKASI RUMAH SELANGOR KU... YANG DIWAR-WARKAN??? MANA???

masa berjanji kemain.. sekarang nak tanya mana lokasi rumah-rumah untuk orang susah? mana? rumah urut banyak lah kot... rumah semi-d pun sama berlambak kat selangor ni!!! ai bila pru 12 dulu menisfesto kemain kata nak jaga rakyat susah.. nak jaga rakyat yang hidupnya sederhana.. tapi bila dah dapat kuasa jibraun-jibraun ni hanya jaga orang atasan iaitu orang kaya saja ye... woi.. ko ingat kat selangor ni semua yang duduk orang kaya je ke... bahlol... ini lah dia bakal-bakal manusia yang akan memerintah malaysia, bila mereka kata akan menang pru13 nanti... agak-agak korang lah terbela kah orang-orang susah? pui...tepuk dada tanyalah diri...baca seterusnya disni klik

ps: CUKAI PINTU DIAORANG NAIKKAN... JANJI NAK BAGI DUIT UNTUK IBU TUNGGAL PUN MEREKA TAK TUNAIKAN.. SIAP CAKAP ADA TAK BUKTI MASA MENGUNDI DULU PANGKAH PAKATAN... SIALAN... LEPAS TU BUDAK-BUDAK TADIKA PUN SAMA DAH BAGI BELUM DUIT RM50 YANG DIJANJIKAN DULU TU... haram sungguh perangai pakatan jibraun.. korang masih tak sedar-sedar lagi ke.. adui.. SAY NO TO PAKATAN RAKYAT... SAYANGI SELANGOR!!!!!

Rabu, 19 Disember 2012

BAKAL PERDANA MENTERI MALAYSIA.... TAHNIAH PAKATAN JIBRAUN... hehe

AGAK-AGAK SIAPA YANG LAYAK JADI PERDANA MENTERI MALAYSIA KALAU PAKATAN MENANG... KALAULAH..... SEBAB SAMPAI SEKARANG MEREKA TAK TAU NAK BERI KEPUTUSAN SIAPA LAH LAYAK AGAKNYA... YE...

MARI KITA TENGOK BAKAL-BAKAL PERDANA MENTERI KITA YANG HENSEM NI....

 saya paling layak sebab saya dulu menteri kewangan tau.. jadi saya paling layak...dan sayalah paling teragung dan terhebat.. ada faham..

 saya paling layak sebab semua akar umbi pas nakkan saya jadi pm.!! anuar ibrahim, mereka tak mau sebab banyak skandal.. ada faham.. jadi saya paling layak... takbir...

wa pun mampu ma.. sebab lalam pakatan aa dap paling kuat... haiiya.. lu berdua senyap.. jangan bising-bising.. kita kasi menang dulu putlajaya lulu ma... thewww.... 

ps: masing-masing mengidamkan jawatan paling penting tu... alah sebab apa.. sebab kemaruk kuasa jer... pui.. jadi pilihan ditangan anda.. cuba tengok muka mereka ni... adakah betul mereka ni layak nak naikkan Malaysia menjadi negara maju? atau kita bangsa melayu kena jual... anda decite....

APA MAKSUD TERSIRAT KARTUN INI... BANYAK TERSIRATNYA UNTUK ORANG MELAYU..

ADAKAH KITA SANGGUP MENJADI PERTUALANG TERHADAP BANGSA DAN KUASA ORANG MELAYU ITU SENDIRI... DAN KEADAAN SEKARANG ADA SI KITOL DAN PERTUALANG BANGSA BERSUNGGUH-SUNGGUH NAKKAN KUASA MELAYU DIJATUHKAN.. MELAYU JENIS INI HANYA FIKIRKAN KANTUNG PERUT MEREKA SAHAJA...

MARI KITA NILAIKAN TERSIRATNYA KARTUN INI... KARTUN YANG MENUNJUKKAN KEJATUHAN KERAJAAN MELAYU MELAKA PADA 1511...

ps: sedihnya sekiranya ini terjadi pada kita bila melayu dah tiada kuasa... huh.. tahniah dap.. fuck...

Selasa, 18 Disember 2012

BILA MODAL MEREKA DAH BASI.. MEREKA NAK LAGA-LAGAKAN PM DAN TPM PULAK.. pui

perangai tak sudah-sudah setan-setan yang dah kehabisan modal pilihanraya. so mereka nak laga-lagakan lah pulak pm dan tpm kita... alah kalau taktik komunis camni siapa lagi mastermind dia beb... takkan korang tak faham... dia dah kronik idea dah tu nak tawan putrajaya... otak dah tepu pikirkan macamana lah nak pekena bn pru13 nanti ni... hehe.. jadi kawan-kawan.. inilah masanya kita tolak PAKATAN RAKYAT...

ps: bila musuh dah kekurangan peluru.. inilah masanya kita semua membelasah tanpa belas kasihan dan tanpa peduli kalau mereka merayu... sebab ibarat melepaskan anjing tersepit... KITA LUNYAI CUKUP-CUKUP PAKATAN, SEBAR-SEBARKAN KAT SEMUA....

MEREKA KATA BN AKAN KALAH TERUK PRU13 NANTI... INI KAJIAN MEREKA.. JOM TENGOK!!!!!

ok la bagi chan la mereka syok kejap kan.. hehe.. pakatan jibraun punya ramalan.. katanya mereka akan menang 2/3 bila pru13 nanti.. erm ok.. mereka kaji guna sinar harian kot.. hehe tak pun guna harukaka.. so nak sedapkan kedahak kepala bana mereka so mereka updatekan carta hits ini untuk penchacai penjilat air liur ketua-ketua mereka.... hahaha...

OHHHH TAKUTTTNYER I.....

ohh ramalan dari page FB Kami Boikot Buletin Utama TV3' rupanya wakakaka...

TAPI YANG BUAT RAMALAN INI DIA DAH LUPA REALITI YANG TERJADI.. MEH KITA TENGOK GAMBAR DIBAWAH... HIHIHIsebahagian gambar diseluruh malaysia apabila pakatan rakyat anjurkan ceramah dan wacana dan macam-macam lagilah.. anda nilaikan???

ps: ada berpuluh-puluh lagi gambar apa yang pakatan anjurkan dah semakin kurang orang amek tau.. yang ramai hanya penchacai tegar penjilat sup selipar je yang sanggup lakukan apa sahaja... hehe.. jadi kesimpulannya anda boleh fikir dan anggap kajian dari page fb tu karut dan syok sendiri je bai.. hehe... 

sebelum tu kita baca apa kata penchacai paling tegar dan totok
lasid ameden - woi umnongok, korang tak faham-faham ke, pakatan adalah yang terkuat dan paling terhebat.. biarlah apa pun kajian dari mana-mana pihak.. pihak kami je yang betul.. orang lain tak leh pakai.. tau ka.. so korang kena faham pakatan akan menang pru 13 nanti.. bye-bye umnongok.. 

jawapan aku
penyakit angkuh... pui

Isnin, 17 Disember 2012

CUKAI PINTU NAIK 10 KALI GANDA DI SELANGOR.. WAHH!!!

so aku malas la nak sembang lebih-lebih.. cuma nak tanya kepada penchacai jibraun.. adakah anda suka cukai pintu dinaikkan... kata berkebajikan.. tapi ni dah jadi berkebajingan ni.. menyusahkan rakyat.. dah macam kemaruk duit dah aku tengok perangai kerajaan pr kat selangor ni.. cakap kemain power.. tapi habuk.. menyusahkan malah nak menganiaya rakyat dah ni...

SATU JE SOALAN... OII PENCHACAI JIBRAUN... KORANG SUKA KER? KALAU KORANG TAK SUKA SILA BUAT DEMO KAT MB... kepala bana punya pakatan.. burukkan bn kemain hebat.. tetapi aku rasa lagi iblis depa ni memerintah... nak ke puak-puak ni memerintah malaysia... khak pui...

korang baca seterusnya disini klik

ps: makin hari bukan ditambah baik tetapi mengambil kesempatan la pulak.. memang puaka bai..

FITNAH PDRM, kantoi lagi pakatan jibraun!!! pui..

punya la dah sampai takde modal nak jaja, akak ni jadi mangsa, gile babi betul perangai penchacai dan seangkatan dengannya kan... perangai mengalahkan jin aprit... pui.. akhirnya mereka sudah kantoi... keh keh... tu la niat jahat tak kemana... tapi penchacai tegar anggap cerita ini betul oooo...

kita lihat komen penchacai tegar yang memang ngoi...
lasid ameden - woi ni betullah.. mana ada tipu.. umnongok je tak faham.. kami pakatan sentiasa maksum tau tak.. tolonglah.. kami para penyokong pakatan tetap mempercayai cerita ini walau ia bohong.. full stop..

SO APE DE HAL KALAU PERANGAI BAGAI PUAKA TU MEMANG ADA DEKAT PENCHACAI DA...

ps: apa lah nak jadi.. asik cari modal fitnah je memanjang... huh

ALKISAH, AHLI KERAJAAN YANG GAMBARNYA DI PHOTOSHOPKAN..

berlaku di negara china dimana ahli kerajaan yang sepatutnya melihat keadaan jalan raya... nak kerja mudah sebab malas nak pergi banyak tempat kot.. tu pasal arah supaya gambar mereka tu diedit supaya nampak mereka buat kerja la.. hehe... sekali kantoi da... apa punya designer da... keh keh..

ini gambar asli...

yang ni gambar edit konon lawat tempat jalan baru nak buat.. haha..

yang ni pulak gambar edit untul troll 3 orang ni hahaha..

yang ni tak leh blah hahaha

ps: ala kat malaysia pun ada apa... kasi edit gambar dan masalahnya gambar tu yang mereka jaja ibarat gambar betul...kemain para penchacai suka kata gambar tu betul keh keh.. (gambar anuar ibrahim mengerjakan haji yang diedit tu.. ala.. perasankan.. hehe)

Ahad, 16 Disember 2012

WOW... INI MACAM PAKATAN BOLEH KONGKER MELAKA NI... ABIS-ABIS..!!!

TAHNIAH ORANG MELAKA... ORANG MELAKA NI MEREKA MEMANG SUSAH NAK TERIMA PESEN ORANG PAS AMALKAN.. SEBAB MELAKA DAH MAJU.. MINDA RAKYAT PUN DAH KEDEPAN... JADI KESIMPULANNYA GAMBAR INI MEMBERI 1000 CERITA BEB...

APAKAH ALASAN PENCHACAI DENGAN GAMBAR TAK LOGIK INI.. hehehe..

ps: walau apapun rakyat dah mula sedar... SAY NO TO PAKATAN RAKYAT...

Kisah gaduh-gaduh ikut skrip sempena PRK Tanjung Piai oleh D4P dan Bersatu terbongkar

Pada awal-awal perbalahan antara Bersatu dan D4P kerana mulut Ronnie Liu, bila diamati jalan cerita kedua parti ini, rupa-rupanya ada berseb...