Selasa, 5 Mac 2013

musuh di lahad datu tumpas sepenuhnya!!!

PENCOROBOH TELAH DITUMPAS SEPENUHNYA 5/3/2012-12.00 PM-KAMPUNG TANDUO: Kumpulan bersenjata Sulu bersenjata telah ditumpaskan oleh pasukan keselamatan Malaysia dalam kejadian tembak-menembak secara besar-besaran bermula pukul 7 pagi Selasa, kata sumber polis.


Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar (tengah) dan Panglima Angkata Tentera Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin (kanan) pada sidang media di Lahad Datu.

Pasukan keselamatan Malaysia berada di peringkat keempat dalam Ops Sulu apabila mereka mengawal keselamatan kampung yang dikepung oleh kira-kira 100 lelaki bersenjata yang merupakan pengikut kepada seorang individu yang mendakwa dirinya sebagai Sultan Sulu, yang menegaskan bahawa saudaranya mengetuai kumpulan itu untuk berada di Tanduo sehingga mati walaupun tarikh akhir yang dilanjutkan, yang diberikan kepada mereka untuk meninggalkan kawasan itu tanpa pertumpahan darah.
Rundingan untuk menyelesaikan pencerobohan, untuk dilakukan secara aman telah gagal dan pada pagi Selasa, jet pejuang terbang melakukan serangan, diikuti oleh pasukan polis elit yang turut menghadapi pertempuran itu.


Ketua Polis Negara memberitahu pemberita pada pukul 11.30 pagi bahawa tiada mangsa di kalangan rakyat Malaysia tetapi bilangan mangsa untuk lelaki bersenjata masih tidak diketahui.

Keadaan di semua bahagian pantai timur Sabah adalah terkawal oleh pihak polis dan tentera yang mengawal ketat keselamatan di beberapa lokasi strategi di mana mereka diancam oleh tindakan daripada pengikut Sultan Sulu bahawa akan berlakunya serangan balas sekiranya penceroboh Sulu dikalahkan.

sumber klik sini

9 ulasan:

 1. GOOD JOB
  NAJIIIIBBBB....I LOVE UUUUUUUUUU.

  BalasPadam
 2. harimau sudah keluar kuku

  BalasPadam
 3. yesssssss.....baru puak2 lanun tajaan anwar haramjadah tau langit tinggi rendah! bravo to ATM @ PDRM!

  BalasPadam
 4. Peristiwa pencerobohan Lahad Datu adakah ANYWAR akan menghadapi masalah atau kesukaran berkempen kelak dalam PRU yang bakal tiba nanti terutama di Lahad Datu,Sandakan dan semporna.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Termasuk di sarawak....kaum dayak bangkit menentang dalang lanun puaka...anwar bin ibrahim.

   Cicit Rentap

   Padam
 5. Anuar perlu dihapuskan juga....setuju.?

  BalasPadam
  Balasan
  1. bukan anuar tapi najib......

   Padam
 6. Kali ini jangan tertipu dengan bendera putih lagi, tembak saja walau pun sudah mengangkat tangan atau angkat bendera putih. Tak perlu ditangkap, bunuh sahaja segala lanun sama ada bersenjata atau tidak!

  BalasPadam
 7. aku harap lepas insiden ni anwar di pnjara kan sumur hidup atau di hukum gantung jika benar dia telibat dalam hal ni

  BalasPadam

Najib tetap PM paling teruk dalam sejarah kata Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia paling teruk dalam sejarah negara ini. ...