Jumaat, 11 Oktober 2013

HAK ORANG MELAYU TERGUGAT?? ATAU MAKIN KUAT??


sebut saja nama beliau, akan terpacullah ayat provok dari musuh-musuh beliau sendiri, baik dari dalam parti mahupun pembangkang sendiri, ayat seperti "6 million dollar man", samseng, garang tak bertempat dan macam-macam tuduhan tak logik di lemparkan kepada insan yang kental bersama umno - Dato' Tajuddin Abdul Rahman

berkenaan tuduhan 6 million dollar man, kalau anda tahu sendiri ceritanya, kepada yang dok sebarkan fitnah tu baik pergi minta maaf je la dengan dato' tajuddin. tak perlu kata apa, lihat majoriti kemenangan di parlimen pasir salak, adakah berkurang atau bertambah, sekiranya bertambah maksudnya dato' tajuddin memang jaga kawasannya tip-top, dari segelintir pemimpin yang konon di anggap hero di kawasannya, tapi kalah pada pru lepas, fikir-fikirkan..


"Survival Melayu Adalah Ditangan Orang Melayu" ungkapan penuh makna yang keluar dari mulut seorang pejuang sejati Bangsa Melayu sejak dari zaman mudanya hinggalah ke hari ini.

Dato' Tajuddin Abdul Rahman lebih mudah dikenali dengan gaya "Songkok Senget" ala-ala pemimpin melayu zaman dulu.

Perwatakannya juga sering dikaitkan dengan lagak seorang "SAMSENG" tetapi itu bukanlah diri beliau yang sebenar sebaliknya ia hanyalah sikap tegas beliau dalam menjalankan tangunggjawabnya sebagai seorang pemimpin negara, parti dan keluarga.

Salahkan menjadi tegas jika itu berjaya membentuk peribadi seseorang menjadi lebih baik?

Salahkan menjadi tegas jika ia boleh membuatkan kerja-kerja untuk membantu masyarakat menjadi lebih teratur dan tersusun?

Dari pihak musuh sememangnya apa yang dilakukan oleh beliau salah belaka kerana ia menjadi ancaman kepada mereka untuk mendapat tempat dalam tampuk kepimpinan bahagian dan negara.

Kenali Dato Tajuddin Abdul Rahman dengan lebih dekat dalam artikel-artikel yang akan datang...

SUMBER NADI RAKYAT

4 ulasan:

 1. Bah. Pertama:

  Pedlikan cemuhan SAMSENG-SAMSENG MUSUH Islam/Melayu dr. DAPBANGKAI/PKR!

  Gaya cakap dan penampilan Dato' Tajuddin kita ini juga mengingatkan kembali kita pd. pejuang Kemerdekaan Islam/Melayu zaman Allahyarham-Allahyarham PM Tun Abdul Razak dan TPM Tun Dr. Ismail TERCINTA kita!

  Dan betul cakap Dato‘ Tajuddin kita ini, yg. umat Islam/Melayu kena bersatu, apalagi di zaman paling BAHAYA utk. umat Islam, bukan hanya di Tanah Melayu PUSAKA nenek moyang kita, tetapi di seluruh Dunia Islam.

  Malangnya, PAS dan golongan Islam/Melayu liberal BONGKAK sanggup sokong si KAPIR HARBI laknat dr. puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR yg. asyik MENYERANG MENGHINA Islam/umatnya tak habis-habis, termasuk KALIMAH ALLAH suci kita, utk dipergunakan kaum Kristian! Bahkan PENGHINAAN ke atas Allah SWT ini diperjuangkan oleh si guan eng-HARAM-JADAH pada "Christmas Eve" pd. 24 Dis. - malam menyambut kelahiran Jesus, jelmaan tuhan Kristian mereka ke dunia ini. Apa punya BALA ini!

  Dan juga si DAPBANGKAI begitu berani sekali menghina Tabung Baitulmal S’wak (TBS) dan juga di Sabah, MUFTI Sabah, hanya kerana menyarankan umat Islam bersatu sbg. kaum Melayu, supaya senang menentang MUSUH ISLAM (Mufti kita ini akan diheret ke mahkamah Adat Sabah. oleh si kadazan BONGKAK KAPIR - mcmlah Sabah itu, Kristian Kadazan-Murut punya; makin naik muka!)! Sedangkan gereja Katholik pula mahu MENGKRISTIANkan Kalimah Allah kita, di NEGARA ISLAM kita ini!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  BalasPadam
 2. Bah. kedua:

  Malangnya PAS makin diJAHANAMkan si MUSUH ISLAM/MELAYU yg. makin berlambak dlm. PAS.

  Lihat di http://zul4kulim.blogspot.de/2013/10/pembela-kalimah-tauhid.html, PEMBELA KALIMAH TAUHID, 09 October 2013:
  ALLAH Putera? Na'uzubillah
  ALLAH swt telah berfirman didalam Surah Al-Maidah 54-56:

  "Wahai orang beriman! Sesiapa diantara kamu murtad (berpaling daripada agamanya), maka ALLAH akan mendatangkan satu kaum yang dicintai ALLAH dan mereka pula mencintai Nya, yang bersifat lemah lembut terhadap sesama Islam, dan bersifat tegas keras terhadap orang kafir, dan mereka berjihad (dengan berjuang bersungguh-sungguh) ke jalan ALLAH, dan mereka tidak takut kepada celaan orang yang mencela.

  Demikian itu adalah limpah kurnia ALLAH yang diberikan Nya kepada sesiapa yang dikehendaki Nya, ALLAH Maha Luas limpah kurnianya, lagi Maha Mengetahui.

  Sesiapa yang menjadikan ALLAH, Rasul Nya serta orang beriman sebagai penolongnya, maka sesungguhnya golongan inilah, ( disebut dengan gelaran Heezbullah), yang berpegang kepada tali ALLAH lah yang pasti menang".

  Salam 2 all.
  Pejabat Pendaftar Mahkamah Rayuan Malaysia telah mengeluarkan notis memaklumkan bahawa keputusan kes kalimah ALLAH telah ditetapkan pada hari Isnin, 09 Zulhijjah 1434 bersamaan dengan 14 Oktober 2013 jam 09.00 pagi di Mahkamah Rayuan, Kompleks Istana Kehakiman,Putrajaya.

  Seperti yang kita semua sedia maklum, Kerajaan Malaysia telah memfailkan rayuan terhadap keputusan YA Hakim Datuk Lau Bee Lan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang telah pada 30 Dis 2009 membenarkan permohonan Titular Archbishop Kuala Lumpur untuk pihak gereja dan kristian menggunakan kalimah ALLAH dalam penerbitannya The Herald.

  Keputusan ini memberi implikasi yang serius kerana dengan kebenaran itu, maka pihak gereja dan pihak kristian boleh menggunapakai kalimah ALLAH dalam apa bentuk sekalipun dalam melaksanakan dan menjalankan agama dan kefahaman mereka.

  Dalam bahasa ringkas, perintah Mahkamah Tinggi itu membawa implikasi membenarkan kristian menggunapakai kalimah ALLAH dalam bentuk kefahaman triniti tiga-dalam-satu iaitu ALLAH Bapa, ALLAH Putera & ALLAH Ruh Suci!

  Perbicaraan rayuan tersebut telah didengar sehari suntuk dihadapan panel Hakim Mahkamah Rayuan dipengerusikan oleh YA Hakim Datuk Apandi Ali yang bersidang bersama YA Hakim Datuk Zawawi dan YA Hakim Datuk Abdul Aziz pada 10 Sept 2013.

  Sesungguhnya keputusan Mahkamah Rayuan yang dijadualkan pada 24 Okt 2013 ini sangatlah penting bagi umat Islam.

  Bagi kita umat Islam, isu ini membabitkan soal aqidah, soal keimanan.

  Ini jelas daripada keputusan Muzakarah Majlis Fatwa Kebangsaan ke 82. Majlis Syura' PAS yang menyatakan pendirian pada 13 Januari 2013 juga berpendirian isu kalimah ALLAH adalah soal aqidah yang tidak boleh dipolitikkan!

  Oleh itu, saya menyeru kepada seluruh umat Islam, tidak kira apa fahaman politik dan latarbelakang supaya hadir beramai-ramai di Kompleks Istana Kehakiman Putrajaya pada hari Isnin 14 Oktober 2013 untuk menzahirkan sokongan kita.

  Dihari jutaan umat Islam seluruh dunia berhimpun dalam himpuan wuquf di Arafah, marilah kita umat Islam Malaysia berhimpun di Kompleks Istana Kehakiman Putrajaya!......

  Teruskan membaca.....

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam
 3. Hak org Melayu terGUGAT atau MAKIN KUAT???

  ada org kata "Survival Melayu Adalah Ditangan Orang Melayu"

  kalau difahami ayat berkenaan, maksudnya
  "Kehancuran Melayu adalah ditgn org Melayu"
  "Pengkhianatan terhadap Melayu adlh bermula ditgn org Melayu"

  lihat, nilai, fikir & buat keputusan apa yg pemimpin2 UMNO buat SEBELUM, SEMASA & SELEPAS PRU13?....bangsa mana yg mendapat kelebihan AWAL, diMANJAkan AWAL.....& bangsa mana yg selalu dipenghujungnya barulah diANGKAT sbg PENTING?...terutamanya menjelang PAU13

  apa jawapan utk persoalan kat atas tu?....jgn disentuh Melayu pembangkang pro biaDAPigs Yahudi Zionis Rasis....mrk2 itu sudah buta mata hati, mati neuron otak...biarkan GULI2 mrk diusap2 oleh biaDAPigs

  JIJIK & JELAK dgn sstgh pemimpin UMNO so called PEJUANG MELAYU ala PAU????.....ramai2 kita lihat pemilihan perwakilan....yg sudah confirm terPILIH, senyum la puas2.....hahaha

  BalasPadam
 4. HAK ORANG MELAYU TERGUGAT?? ATAU MAKIN KUAT??
  __________________________________________

  Bagaimana mungkin hak orang melayu akan tergugat, kan dah lebih 50 tahun umno berjuang untuk melayu....

  Tapi jika benar hak melayu itu tergugat, orang melayu kena fikirlah sendiri

  BalasPadam

[Gempar] Muhyiddin Bakal Gugurkan Semua Menteri UMNO?

 CYBERJAYA – Biro Politik Majlis Tertinggi (MT) Bersatu dijangka akan membuat keputusan meminta Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin me...