Jumaat, 4 Oktober 2013

PAS PERAK PUJI KERAJAAN BN PIMPINAN DS ZAMRY!! BIKIN DAP SAKIT HATI NI!!

uish mana boleh pas puji umno, uish, langgar pantang ni, mau dikaratenya meja kalau itu chuvanis kiasu dap tahu meh!! haha..

bukan ke pas kalau apa saja hal umno dia punya bangkang ngalahkan jebon, terutama geng-geng macai anwarisme lah, geng-geng tegar penjilat dap, kalau yang group perpaduan mereka faham, berbeza pendapat macamana pun, hal-hal berkaitan orang melayu dan Islam perlu di sokong...

sekarang ni titik pertemuan antara pas golongan ulama dan umno semakin mengoncangkan golongan liberal dan plurarisme dalam pakatan, mereka risau, jadi nak kacau, kena kuatkan macai-macai yang berideologi membenci umno sampai mati, so tak heranlah kalau korang perasan pekakas pr yang tegar dan fanatik, kalau hal umno je, dia punya benci kesumat, mengalahkan jin bukit... hehe..


Kuala Lumpur  -  Jawatankuasa Isu dan Strategik Badan Perhubungan PAS Perak mengucapkan tahniah kepada kerajaan negeri Perak berikutan perkembangan ekonomi yang semakin pesat di negeri itu.


Koordinatornya, Dr. Raja Ahmad Iskandar Al-Hiss berkata, berdasarkan rekod, Perak mencatatkan pencapaian 7.1 peratus untuk Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK) pada tahun lalu.

'Kami merakamkan ucapan tahniah di atas pencapaian pertumbuhan ekonomi negeri Perak ini', katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Raja Ahmad bagaimanapun mendakwa, pencapaian itu berikutan ketenteraman politik di Perak yang menyumbang kemasukan pelaburan asing secara tidak langsung.

Dakwanya, ketenteraman itu dikecapi kerana pakatan pembangkang Perak bertekad mengembalikan keharmonian setelah berlaku pergolakan dan krisis Perlembagaan pada 2009.

'Inilah jaminan penting kepada mana-mana parti politik yang kalah dengan menghormati keputusan yang telah diberikan oleh rakyat', dakwanya lagi  -  mynewshub.com

sumber klik sini

ps: titik persamaan tu dah ada, so pelan-pelan kayuh.. In Shaa Allah.

10 ulasan:

 1. Inilah dinamakan bersikap redho di atas ketentuan Allah SWT. Bila pembangkang faham tentang kada dan kadar, Insyallah akan wujud keberkatan dari Allah. Jika dok bercakar siang dan malam, hancor negeri punah negara. CONTOH TERKINI: Tengok USA apa nak jadi dan apa dah jadi? Kan buat malu orang US je!

  BalasPadam
  Balasan
  1. terbaik bro..

   Padam
  2. يأمرون بالمعروف و تنهى عن المنكر5 Oktober 2013 9:54 PG

   Mohon penjelasan bro, kada dan kadar..adakah ia sama atau berbeza?

   Padam
  3. paham2 sendiri suda... nak kecoh2 ape lagi. Nak tunjuk pandai sangat ke?

   Padam
  4. يأمرون بالمعروف و تنهى عن المنكر6 Oktober 2013 1:51 PG

   .........., jangan cuma tahu bercakap, tapi kita tak faham apa yang kita cakap...macam burung kakak tua

   Padam
  5. burung kakak tua banyak dalam PR... pemimpin PR kata ada blackout, pengikut kata ye.. pemimpin PR kata ada bangla mengundi, pengikut pun hangguk kepala, pemimpin PR kata negara bangkrap, pengikut pun percaya bulat2, pemimpin PR kata kene arsenik, pengikut terima je la. Betul ke tidak peduli ape sebab pemimpin PR yang cakap, pengikut mereka banyak yang jadi kakak tua...

   Padam
  6. يأمرون بالمعروف و تنهى عن المنكر7 Oktober 2013 3:52 PG

   ....sebab tu lah aku nak penjelasan dari 11:17ptg, supaya dia jangan jadi macam orang pr..

   Padam
 2. Kalau niat PAS ini ikhlas,boleh diterima - kerana ramai umat Islam/Melayu mahu PAS-UMNO bersatu kembali, demi MENUMBANGkan MUSUH Islam/Melayu dari DAPBANGKAI/PKR! Tapi Malangnya PAS makin diJAHANAMkan MUSUH ISLAM/MELAYU yg. makin berlambak dlm. PAS!

  Saya sendiri pernah berjumpa Mamat Sabu - saya syak dia ini dari puak Cina (muka dan perangai seolah mcm. Cina SAMSENG DAP). Puak Kristian Zionis sering menyamar sebagai orang Islam, termasuk utk. terus MENJAHANAMkan PAS sebagai parti Islam tulen, serta menjatuhkan Islam/umatnya dari dlm, termasuk dgn. menyebarkan fahaman Syiah, Komunis dan Kristian Zionis, dan menjatuhkan Malaysia (dan negara Islam lain) sbg. NEGARA ISLAM! Sebab itu makin ramai si kononnya-'Islam' yg. ganjil/kurang ajaq dlm. PAS, termasuk yg. membuat lapuran polis ke atas Mufti Kedah kita yg. menghentam fahaman Syiah. Dan tidak mustahil mana-mana pemimipin PAS yg. ingin bersatu dgn. UMNO, akan disasarkan MUSUH ISLAM/MELAYU ini utk. diracuni!

  Fahaman evangelis Kristian Zionis, ialah doktrin gabungan Kristian Protestant palsu dan pengganas Yahudi Zionis, SENJATA politik merbahaya yang mempergunakan agama, oleh penjajah Barat-Israel melalui CIA-US/MI6-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui sekutu mereka, DAPBANGKAI/PKR). Fahaman ini dipergunakan untuk menjatuhkan Islam/umatnya, dan menjajah Palestin selamanya untuk memecahbelahkan PUSAT Islam di Timur Tengah, iaitu Mekah di masa hadapan dan seluruh negara-negara Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll). Bahkan Vatican juga telah dikuasai puak Kristian Zionis ini. Zionisme juga adalah fahaman bertuhankan SYAITAN - jika perhatikan lambangnya dgn. amat teliti, lambang "star of david" hampir serupa dgn. lambang pengikut Syaitan/Satanisme (iaitu Pentagram Lucifer atau lihat di http://www.savethemales.ca/091202.html, Zionists Betrayed Non-Z Jews to Holocaust, March 22, 2013, By Henry Makow Ph.D), sebab itu mereka boleh membunuh Bumiputera Islam Palestin dan umat Islam lain, beramai-ramai (Genocide), sesuka hati, selepas MENJAJAH Palestin/negara Islam lain, dgn. BUAS!

  Maka tidak mustahil ada PENYAMAQ Bukan Islam dlm. PAS - termasuk menyamaq jadi puak Syiah, kerana kalau mereka buat ibadat bukan berpandukan Sunnah Wal Jamaah, mereka akan dituduh sbg. puak Syiah sdgkan mereka mungkin Bukan Islam yg. samada tidak tahu mengamalkan hukum Islam dgn. cara betul, atau memang mahu memesongkan ajaran Islam. Ini ialah kerana antara MO PENJAJAH KAPIR ganas Barat-Israel, ialah melatih Bukan Islam, termasuk untk MENYAMAQ sbg. pejuang Islam, untuk melagakan dan memperdayakan contohnya puak Shiah-Sunni sampai berbunuh sesama sendiri atau dibunuh amat kejam pengganas Bukan Islam itu, seperti di Palestin, Libya, Yemen, Syria, Somalia, Afghanistan, Mali, Sudan, Nigeria, Lebanon, selatan Thailand/Filipina dan Iraq, dan kemudian di Iran dll, termasuk Malaysia ini contohnya bermula dengan Sabah baru-baru ini. Bahkan pengganas TALEBAN, AL-QAEDA, Al-SHABAAB dan banyak lagi, adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN mereka, ke atas negara-negara Islam (lihat http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a-state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013).

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal).  BalasPadam
  Balasan
  1. Macik sambal....
   Apa beza syiah dengan ahlul sunnah wal jamaah?
   Apa makna syiah dan apa makna ahlul sunnah wal jamaah?

   Padam
 3. Yang benar itu akan tetap benar walaupun cuba dinafikan

  BalasPadam

MB Perak selamba 'sound' Bersatu, jangan curi ahli dan bertanding tempat UMNO

 UMNO Perak akan mempertahankan kerusi-kerusi tradisi miliknya pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti sambil mengharapkan gandingan d...