Khamis, 14 November 2013

ni lah masalahnya bila ideologi radikal dalam minda timbalan menteri ni - P Waythamoorthy!!

dia ni patut ds najib buang je, merosakkan bn adalah, sikap tak melambangkan seorang menteri, dah kena kutip baik buat kerja elok-elok, bukan semberono main kasar dan kaitkan api perkauman dan agama, bangkai punya menteri spisis kel....


Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, P Waythamoorthy, hari ini menyelar Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor sebagai tidak berhak mencampuri urusan Hindu.

Menggunakan kedudukannya sebagai Pengerusi Persatuan Hindraf Malaysia, P Waythamoorthy, menyatakan Tengku Adnan tiada hak menyatakan apa yang tempat suci dan apa yang kuil. (“no business in interpreting what amounts to a shrine or temple”).

baca seterusnya disini klik

mana runtuhnya?

kalau dia sebagai menteri tak dapat nak nilai, aku rasa menteri ini akan merosakkan bn pada pru14 akan datang, isu kecil je, bukan runtuhkan kuil pun!! faham bahasa ke idak? saja je nak api-apikan, cilaka betul!! huh...

6 ulasan:

 1. Dulu lagi pelampau hindraf dah isytihar umno adalah musuh hindraf,tiba2 ahjib gor punya cerdik bawa masuk keling ni dalam kabinet terus jadi timbalan menteri.

  Ahjib sudah bawa musuh masuk dalam selimut...sekarang siapa susah?

  BalasPadam
 2. MENGAPALAH NAJIB PILIH ORANG MACAM INI.
  BUKANKAH INI SUICIDE NAMA NYA.
  THINK TINK THINK.....THINK SMART LAHHHHHHHHHHHH.

  BalasPadam
 3. Senyap Senyap HargA RON97 Turun Tengah Malam Tadi

  Malaysian Digest mengesahkan penurunan harga itu selepas menghantar wartawan mereka ke lokasi ke beberapa stesen minyak di ibu negara Kuala Lumpur.

  Harga sebelum ini ialah RM2.85.

  Malaysian Digest mengesahkan penurunan harga itu selepas menghantar wartawan mereka ke lokasi ke beberapa stesen minyak di ibu negara Kuala Lumpur.

  Faktor mengapa, penurunan harga itu dilakukan secara diam-diam ialah bagi mengelakkan para pemandu menangguhkan pengisian minyak mereka.

  Jika mereka mengetahui berkenaan penurunan harga itu awal, mereka akan menangguhkan untuk mengisi petrol dan stesen minyak akan menanggung kerugian.

  Minyak RON97 turun selepas kira-kira dua bulan harga petrol jenis itu dinaikkan di mana kenaikan sebanyak 15 sen dari RM2.70 sen sebelum ini.

  Bagaimanapun, RON95 kekal pada RM2.10 seliter manakala diesel pada RM2 seliter.

  Tidak seperti RON95, harga RON97 ditentukan oleh peredaran pasaran dan kerajaan tidak perlu mengumumkan penurunan atau kenaikan bahan api jenis itu. – MyNewsHub


  P/S : INI LAGI SATU KEBAIKAN KERAJAAN BN,

  BalasPadam
  Balasan
  1. Alhamdulillah, RON95 masih ada lagi subsidi untuk rakyat marhaen. RON97 ni kete N.ajis pakai la..

   Padam
 4. SHAH ALAM: Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah penggunaan kalimah Allah dalam Bible dan juga penerbitannya dalam akhbar mingguan The Herald versi Bahasa Melayu, perlu dihentikan serta merta.

  Baginda bertitah, ia bertujuan mengelakkan kekeliruan dalam kalangan umat Islam di negeri itu khususnya, dengan penggunaan kalimah Allah oleh penganut agama lain.

  "Ini kerana kalimah Allah bagi umat Islam adalah merujuk kepada Tuhan Yang Satu seperti yang terdapat di dalam Surah Al-Ikhlas.

  "Semua rakyat di Selangor khasnya perlu menghormati dan mematuhi keputusan yang dibuat oleh Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan, Jawatankuasa Fatwa Negeri Selangor, undang-undang serta keputusan secara sebulat suara oleh Mahkamah Rayuan pada 14 Oktober lalu," katanya di sini hari ini.

  Baginda juga menasihatkan mana-mana pihak tidak mengambil kesempatan menjadikan isu kalimah Allah sebagai agenda politik mereka kerana kalimah Allah ialah satu kalimah suci dan membabitkan akidah umat Islam.

  P/S: DAULAT TUANKU. CLAP..CLAP..CLAP

  BalasPadam
 5. salin dan tampal15 November 2013 6:33 PG

  "Pejuang" Kalimah Terpaksa Tunduk, Kristian Sabah & Sarawak Dibenarkan Guna Kalimah "Allah"

  Najib: Kristian Sabah dan Sarawak boleh guna kalimah Allah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata keputusan Mahkamah Rayuan berhubung penggunaan kalimah Allah tidak melibatkan amalan penganut Kristian di Sabah dan Sarawak. Najib berkata perkara yang terkandung dalam resolusi 10 perkara peringkat kabinet pusat itu akan dikekalkan di kedua-dua negeri. 

  "Baru-baru ini apabila Mahkamah Rayuan membuat keputusan mengenai kalimah Allah, ia tidak menyentuh sama sekali mengenai amalan Kristian di Sabah dan Sarawak, malah 10 points agreement masih dikekalkan," katanya. Najib yang merupakan Pengerusi Barisan Nasional (BN) berucap demikian semasa merasmikan Perhimpunan Agung Parti Bersatu Sabah (PBS) ke-28 di Hongkod Koisaan Persatuan Kebudayaan Kadazandusun (KDCA) di Kota Kinabalu hari ini. Mahkamah Rayuan di Putrajaya membuat keputusan bahawa Herald, penerbitan mingguan Katolik dilarang daripada menggunakan kalimah Allah pada 14 Oktober untuk membenarkan rayuan kerajaan mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi pada 2009 yang membenarkan penerbitan itu menggunakan kalimah Allah bagi merujuk kepada Tuhan. 

  Turut hadir pada majlis itu, isteri Najib, Datin Seri Rosmah Mansor, Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman dan Timbalan Ketua Menteri Sabah merangkap Presiden PBS Tan Sri Joseph Pairin Kitingan. Perdana menteri mengingatkan semua anggota masyarakat bahawa satu daripada prasyarat untuk menjalani kehidupan aman damai adalah menjaga hubungan antara kaum dan penganut agama di negara ini. "Kepada rakyat Sabah, harap jangan ada sesiapa rasa tertekan kerana amalan setiap penganut agama akan kekal seperti mana sebelum ini. .......


  p/s: murtad tak najib?

  BalasPadam

Shazni dilantik ketua pemuda PH, namun ditentang dalam AMK

 Ketua Pemuda Amanah Shazni Munir Mohd Ithnin dilantik sebagai Ketua Pemuda Pakatan Harapan (PH) yang baru. Namun pelantikan itu, yang diput...