Isnin, 25 Februari 2013

kebenaran di pulau pinang yang takkan dijawab oleh pas... !!!

sembang berdegar-degar.. kata mereka boleh ganti umno.. dicanang 1 kampung kata merekalah paling teragung dari umno... dan mereka nak tanding lagi banyak kerusi dari dap dan pkr, erk.. pemimpin mereka macam ayam sabung ooo bila kritik umno.. sampai boleh terjegil mata ooo kritik umno.. bila buat ceramah, kopiah digunakan untuk kutip derma, ui dah betahun-tahun bai kutip derma.. katanya untuk derma jihad parti..

tapi hakikat yang pencecei pas takkan berani ambil tau.. sebab hal nilah.. di pulau pinang.. haha..


sembang kasi orang bimbang, jawatan exco kat pulau pinang pun pas takde hapah pun.. muahaha... 

patutlah senang benar melayu kena dajal kat sana... hehehe.. pas kata ada aku kisah!! pkr kata alah kita pedajal sikit-sikit apa salahnya.. lepas tu kita salahkan umno.. dekat selangor ni ha lagilah..exco agama Islam diberikan kepada pkr.. pas mentikus mondok je.. jadi hero telo kena kemam.. macam kat bawah ni.. celihat celihat.. hahahaha


ps: telor di kemam dan dipulas dengan mudahnya oleh dap.. tahniah melayu pas dan pkr.. pui..

edisi habislah bn!!! puluhan ribu berkumpul di kedah untuk sambutan jelajah merdeka!! tahniah pr..

tu dia aih, mau tersentap hati mak nak kalau semua dok lihat ni.. uish, hang jangan dok kalut-kalut sangat no.. hang pi tengok dengan mata hang sendiri.. punyalah ramai lautan manusia.. mau gegaq bn lagu ni hang tau ka.. tera pr la ni.. kalau kumpui orang mai ceramah ka, program ka.. bukan nya sikit orang mai.. awat hang ingat aku dok cakap saja ja ka.. hang tengok sendiri la no...

hang jangan buat terkejut no.. hah.. hang tengok ni.. ramai? ya memang ramai tapi ni gambaq hiasan.. hehe

hang takkan tak tau, dalam blog aku ni saja ja, kalau kasi bakaq serah saja kat aku.. hehe.. awat.. ada terasa hati.. aish, aku dok buat lagu ni supaya hangpa tinggalkan teruih pakatan rakyat.. depa ni dah hungkaq dah.. rosak.. punah dah.. lagha.. hehe..

jom kita lihat betapa ramai nak mampuih orang datang untuk sambutan jelajah merdeka di kedah..



PKR Jelajah Merdeka Rakyat di kawasan Dun Bukit Selambau.. kan ramai tu.. eh eh.. hangpa ni..

ps: sebenarnya pas, dap dan pkr sekarang mengalami situasi kejang usus sebab mana-mana program depa dok buat.. kerusi lagi ramai dari orang.. kadang-kadang aku terpikiaq... adakah doa K.O yang pas buat tahun lepas dah terpalit dekat pakatan rakyat.. kuasa Allah menentukannaya.. 

sumber kedahkekl

konvensyen pakatan rakyat di sacc ramai tak hengat orang datang!!!

perghh.. gile hebat.. kerusi pun penuh.. siap jalan jem yang sangat teruk di shah alam pagi tadi.. mana tak power pakatan rakyat buat konyensyen pakatan rakyat di sacc di shah alam.. gempak seh.. menifesto mereka dah buat dah untuk pru13 ni.. cayok, cayok.. mau ramai pencecei akan bangun dan sebut yes yes yes ni.. senyum seharian.. ramai bro.. penuh.. full pack...

eh eh, awat dok snap gambar close up je banyak.. mana gambar full.. eh eh

eh eh, awat snap gambar dari bawah ni.. eh eh..

oho patutlah.. sebab utama tak mau dok snap gambar full, ini lah sebabnya.. keh keh keh

Konvensyen Pakatan Rakyat yang bermula di Shah Alam sebentar tadi dimulakan dengan hambar lapor Antarapos meskipun konvesyen itu membariskan tiga pemimpin utama PKR, DAP dan PAS.

Hanya kira-kira 300 orang mengisi dewan persidangan Pusat Konvensyen Shah Alam apabila Setiausaha Agong PKR Saifuddin Nasution memulakan ucapan, sambil diperhatikan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

sumber AIDC
sumber RMK

ps: mereka (pr) nak bagi lagi menifesto yang buatkan ramai pencecei keluar belon kat hidung, hahaha... kemain suka tu.. tapi cecei lupa.. dekat selangor pun sampai sekarang belum tertunai lagi janji.. almaklumlah.. menifesto tu bukan janji.. muahahaha

YES
YES
YES

DEMI PUTRAJAYA!!! DANA SUDAH DISALURKAN!! tahniah pekakas dap!!! yes yes yes

patutlah ramai pak maun dok senyum sorang-sorang dekat kedai kopi, sambil hisap rokok dengan gaya seorang yang mengelamun ke awangan, sambil hirup kopi dengan gaya seorang yang akan jadi kaya!!!!... oho.. patutlah ada trailer baru.. setiap parti ada trailer untuk bawa geng-geng pekakas dap keseluruh malaysia buat ceramah fitnah, giler gempak siut!!!!!

patutlah dengan selamba nik aziz kutuk penerima br1m ibarat ayam dan lembu dapat dedak.. hahaha.. oooo... patutlah makin ramai penyebar fitnah kat alam maya ni... patutlah.. dana dah disalurkan dah..

YES
YES
YES

kaya, kaya, kaya... kalau dapat putrajaya, pekakas-pekakas dap ini akan dapat lagi habuan.. wahh... mana tak gila babas diaorang menyerang dengan membuat cerita fitnah, burukkan umno/bn dengan cerita persepsi.. wahh.... gila hebat diaorang ni.. patutlah bukan main syok diaorang sekarang ni.. muahahaha...



1. 27 June 2011, Ambiga Sreenevesan memberitahu Bersih menerima dana dari dua organisasi Amerika, iaitu National Democratic Institute (NDI) and Open Society Institute (OSI). OSI juga membiayai Amnesty International dan Human Rights Watch.

2. Hayati kata-kata dari Alan Weinstein:-
“A lot of what we (NED) do was done 25 years ago covertly by the CIA.” The National Endowment for Democracy receives its funding entirely through an annual allocation of funds from the United States Congress within the budget of the development assistance agency USAID, a branch of the US State Department.

3. NED berjaya memanipulasi pilihanraya di Nicaragua (1990), Mongolia (1996), Bulgaria (1990) & Albania (1991 & 1992) termasuk mencaturkan Perdana Menteri Slovakia (2002) yang tidak seiring dengan Amerika serta membiayai SEPENUHnya usaha-usaha pembangkang untuk menggulingkan Presiden Hugo Chavez. 

4. National Endowment for Democracy membiayai operasi Malaysiakini sebanyak USD100,000 (RM 317,260). dan SUARAM USD90,000 (RM285, 516). Premesh Chandran, Malaysiakini CEO, merupakan Grantee untuk Open Society Foundations dan melancarkan Malaysiakini dengan dana gran awal sebanyak $100,000 di Bangkok-based Southeast Asian Press Alliance (SEAPA). 

5. Penerima bantuan NED yang signifikan di Malaysia adalah International Republican Institute (IRI), USD802,122 (RM 2,544,670) DAN DITUGASKAN untuk "bekerja bersama-sama Kerajaan Penang & Selangor". 

6. International Repubican Institut (IRI USA) menyediakan bantuan teknikal, latihan, rundingcara kepada parti-parti politik untuk membina kemahiran-kemahiran terpilih dan pengetahuan. Ianya akan disusuli dengan bengkel kepada moderator-moderator parti (pemudahcara) untuk melatih rekrut-rekrut baru parti.

7. Los Angeles Times (Dec 2011) menulis; "Selepas Hosni Mubarak digulingkan, pihak keselamatan Mesir perlu mendapatkan khidmat nasihat rundingcara keselamatan Negara dari suatu kumpulan "international human rights groups) untuk DRAFT apa sahaja hal ehwal keselamatan, dasar dan Perlembagaan.

8. Reuters melaporkan ; "Perlembagaan Mesir digubal oleh Arabic network for Human Rights Information yang dibiayai oleh George Soros melalui Open Society Institute dan National Endowment for Democracy." dan ;-
". . . .the conduct of foreign nations and their relationship with opposition organizations and civil society groups is incompatible within any authentic democratic framework".

9. Dalam konteks Malaysia, Anwar Ibrahim dipercayai mempunyai hubungan yang SANGAT RAPAT dengan Elizabeth Cheney (anak perempuan Dick Cheney). Ianya amat merbahaya kepada Malaysia sekiranya beliau berjaya menjadi Perdana Menteri.

10. Malaysia dinasihatkan supaya mencontohi Presiden Vladimir Putin supaya memperketatkan perundangan berhubung pengoperasian & pembiayaan NGO terutama yang berhubung kait dengan agensi dan badan luar negara. 

ps: ni serius dah tak kisah apa dah ni.. main sebat je walau dana itu dari kafir.. apa nak kisah, matlamat adalah ke putrajaya.. ingat.. putrajaya... YES YES YES... selamat kena jual melayu.. yes yes yes...

klik sini talk with hand

keratan akhbar yang wajib disorok oleh regim khalid gagap!!!

ORANG MELAYU NAK MERATAP?
ORANG MELAYU NAK BERDEMO?
ORANG MELAYU NAK MOGOK LAPAR?
ORANG MELAYU HANYA BERSERAH?

ini lah terjadi, belum apa-apa kita semua dah terang-terang kena jual.. belum lagi pakatan rakyat memerintah.. dah dah time tu ada pulak perdana menteri yang kejanya rosakkan habis apa yang melayu ada di bumi Malaysia ini.. kau nak harap pas jaga maruah orang melayu dan Islam.. korang tanya balik kat diri korang....

ISU DATUM JELATEK.. ADA UDANG DISEBALIK BATU, SELAMAT KENA JUAL MELAYU...

keratan akhbar di singapura

Rupanya sasaran utama Datuk Jelatek adalah pelabur Singapura.

Patutlah beria-ia nak halau Orang Melayu di Flat Columbia.

ps: malangnya kita kerana percaya dengan melayu pas dan melayu pkr.. dan kita biarkan mereka menjadi haramjadah dekat bangsa kita kerana semata-mata nak jatuhkan umno.. seteruk-teruk umno tak de terniat nak gadaikan maruah orang melayu macam ni... hanya melayu pkr dan pas je mampu.. gelaran untuk mereka "PEKAKAS DAP"

klik sini untuk selanjutnya my massa

mana mungkin ceramah UMNO boleh ramai macam ni? aku tak percaya beb!! ini semua edit, edit.. huh

mana mungkin bila ceramah umno boleh jadi ramai macam ni.. mana boleh.. ait ait.. tak logik, dah dah di kelantan pulak tu.. pada 2008 dulu masa pru12, kalau kita tengok kerusi lagi banyak dari orang.. ini betul oo.. mana-mana lokasi ceramah umno.. jangan nak mimpilah nak tarik croud walau 200 orang, tapi pada masa tu lah, zaman dah berubah... itu dulu sekarang lain.. sekarang tahun apa... tahun 2013... time to fight them all....

anda sendiri boleh menilai, apa jadi dekat kelantan sekarang.. adakah rakyat kelantan sememangnya inginkan perubahan.. dah tak tahan dah kot dengan kelentong pas... biarlah gambar berbicara...

lokasi di Kampung Kubang Palas, Wakaf Bharu, kelantan...






Kelmarin, lebih 3,000 orang hadir di ceramah PENDITA anjuran UMNO Wakaf Bharu di Kampung Kubang Palas, Wakaf Bharu. Ceramah disampaikan oleh Pengerusi Biro Agama Nadi Rakyat, Ustaz Rujhan. Turut hadir, Timbalan Ketua UMNO Bahagian Tumpat, Datuk Rosdi Ab. Aziz.Rakyat Kelantan dilihat berada dalam mood untuk menukar kerajaan PAS Kelantan. Momentum ini terbukti melalui siri-siri ceramah UMNO di seluruh Kelantan sejak beberapa 
bulan ini.

ps: mungkin pececei sedang memikirkan apa alasan aku nak bagi ni... nak kata kena angkut dari daerah lain.. ish takkanlah.. nak kata edit gambar ni lagi lah tak logik.. so baik aku diam.. muahahahaha... pendapat aku, kalau pentabsub pas dah mula sedar.. tinggalkan aje perjuangan songsang pas sekarang... dan tekadkan dalam hati undi bn.. ingat undi bn... kita kasi TUKAR!!!!!

sumber klik sini

MB Perak selamba 'sound' Bersatu, jangan curi ahli dan bertanding tempat UMNO

 UMNO Perak akan mempertahankan kerusi-kerusi tradisi miliknya pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti sambil mengharapkan gandingan d...