Selasa, 2 April 2013

dah buat dah pun, so memang sah le jangkaan tu!!!


dah buat dah pun... apa nak heran, itukan otak pkr. semua kerana undi.. cit..

azmin pi jumpa mak dia kat hospital.. erm.. katanya jumpa masa mak dia tidur, snap gambar dan sebarkan dekat laman sosial.. hehe..

ps: apapun semua kerana putrajaya da... pui, siapa nak buat mantera putrajaya.. silalah... sebut 100 x putrajaya.. orang pr dok amal tiap-tiap malam katanya.. hehehe..

BETUL APA CAKAP SI RAFIZI RAMLI!!! kenapa pulak semua membantah??? hehe

BANYAK MODAL SI RAFIZI NAK BELASAH BN DAH KANTOI OI.. manalah hai nak letak muka si jambu ni.. hehe.. rafizi dengan bangga cap jebon kata, projek MRT yang telah dijalankan tu bernilai rm80 billion... wow!!! punya gempak tuduhan tu.. ramai pekakas pr melopong sambil garu telo beb dok dengar, puas mereka jaja.. ek eleh... apa betul ke rm80 billion ni rafizi???  mana dapat angka tu?? kira angka tu dapat dari kiraan sendiri ke cane?? haha... fail lagi... shit

tu yang i nak jumpa u rafizi, i admire u lama tau...hehehe... 

tuduhan persepsi dari pakatan rakyat, standard la.. main sebat tuduh tanpa fakta.. jadi kita malukan je lah dia dengan fakta.. sebab fakta bagi puak-puak meroyan putrajaya ni adalah bukti taik... kalau bukti persepsi walau tipu puak pekakas kata yup memang betul... sahih.. sahih abah lu.. hahaha


macam ni standard ketua strategi ka.. main sedap angka je dia sebut.. haha apasal tak sebut terus rm200 billion je.. baru trill... gerenti pekakas cap unta percaya punya... keh keh


ps: ketua kencing berlari, anak buah kencing berganti-ganti.. yiiiha... keh keh keh

RAMALAN INI TAKKAN KELUAR DI HARAKAH DAN KEADILAN DAILY!!!


sebenarnya pemimpin pembangkang takkan terima kenyataan sekiranya betul bn akan menang majoriti di pru13 nanti.. tetapi bagi aku situasi dia sekarang, kalau diadakan pru, In shaa Allah bn memang boleh menang besar... sebab paling utama, silent majoriti melihat, mereka tidak agresif dalam membuat pilihan, kerana mereka berfikir, mereka patut memilih satu kerajaan yang dapat membantu rakyat dan memakmurkan negara.. betul tak? sekadar bertanya.. apakah track record yang kerajaan pakatan rakyat dah buat untuk memakmurkan rakyat di negeri pemerintahan mereka? yang nampak sekarang pelbagai problem yang memang tuhik, itulah dia pakatan rakyat... cukai naik, jalan banyak berlobang, rumah urut bersepah, sewa gerai majlis perbandaran naik harga, parking lot yang dulu free sekarang dah kena bayar.. dan banyak lagi beb.. semua pekakas diam sebab mereka terlalu taksub kepada mahadewataraya pemimpin korrup mereka..

jadi PILIHAN KITA, UNDILAH BARISAN NASIAONAL!!!! ITU WAJIB... 


tun daim meramalkan yang bn boleh menang majoriti 2/3 pru nanti.. malah bn boleh menang lebih besar katanya...

maka jadi tak keruanlah pekakas dengan mengatakan, takkan mungkin pakatan rakyat akan kalah kerana rakyat memang memilih mereka.. sebab mereka telus dan hensem.. hehe, kata merekalah... dan mereka kata banyak buktinya beb, memang pakatan rakyat itu semua sokong termasuk baby baru lahir tau!!!.. sila lihat jumlah orang ramai yang hadir bila pakatan rakyat buat ceramah, program bual bicara ker, konvensyen ke... kalau tak ratus ribu jangan sembang la... so memang sah pakatan rakyat lah yang akan menang 2/3 nanti... kata pekakas pr sambil terjegil mata bila bercakap... hehe

jom kita lihat gambar-gambar yang takkan keluar di harakah.. keldaian daily dan meyontot kini.. hehe

 majlis anjuran pkr untuk pelancaran buku anuar ibrahim, khas untuk orang india.. tetapi... erk..


 yang ni ceramah nizar lambai kat banting.. eh eh.. ramainyer...






ps: sebenarnya banyak lagi gambar yang kerusi lagi ramai dari orang.. itu semua anjuran pakatan rakyat... majoriti kawasan yang mereka buat dulu, masa zaman 2008 pru12, kalau buat ceramah, ribu-ribu beb orang datang sekarang, silent voter menilai.. melihat.. dan memerhati... PILIHAN DITANGAN ANDA... !!!

hot!! kit siang panas hati kena taji dengan tun mahathir..

semua orang jadi hairan.. sebab apa dengan tetiba johor, pembangkang dah nak attack kaw-kaw.. menghasut dengan cara yang rakus.. dan mengharap agar johor jatuh ditangan pembangkang pru13 nanti.. pendapat aku, sentimen johor dia sangat berlainan.. ukhwah orang johor dia berbeza dengan orang kelantan... orang johor dah lama hidup dalam perpaduan yang utuh sejak lepas merdeka lagi, dan kini parasit-parasit pakatan pembangkang menyerang johor dan negeri sembilan dan nak merosakkan perpaduan  yang dah lama terjalin... TOLAK PAKATAN RAKUS!!!


#BNBagus #PRU13 # KIT SIANG AKAN DIKUBURKAN DI JOHOR - TUN MAHATHIR..

JOHOR BAHARU, - Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad meminta rakyat pelbagai kaum di Johor memastikan pilihan raya umum ke-13 (PRU13) kali ini menjadi 'kubur' kepada karier politik veteran DAP Lim Kit Siang.

Beliau juga meminta rakyat Malaysia memastikan karier politik penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat ditamatkan menerusi peti undi pada PRU13 kelak.

"Lim Kit Siang mahu datang (bertanding) di sini. Saya minta rakyat negeri Johor, semua kaum bergabung tenaga untuk pastikan negeri Johor menjadi 'kubur' kepada Lim Kit Siang.

"Kita perlu memastikan dia (Lim) kalah di Johor. Johor akan terus menjadi simpanan tetap BN," katanya pada majlis 'Bicara Minda' anjuran Pusat Khidmat Parlimen Pulai yang dihadiri kira-kira 5,000 orang, malam tadi.

Penasihat DAP itu baru-baru ini memutuskan untuk bertanding kerusi Parlimen Gelang Patah, dalam usaha pakatan pembangkang (PR) menembusi kubu kuat Barisan Nasional (BN) di Johor.

Dr Mahathir berkata Lim mahukan rakyat 'Ubah' dan 'Tukar' kerajaan sedia ada yang dipimpin BN, tetapi sebenarnya pemimpin veteran DAP itu yang perlu berubah.

Katanya Lim telah terlalu lama berada dalam politik bermula dari 1964 ketika menjadi setiausaha politik kepada pengasas DAP, Devan Nair, yang juga bekas presiden Singapura.

"Kita telah bertukar enam perdana menteri sejak kemerdekaan 1957, tetapi dia tidak berubah-ubah. Bagilah peluang pada anak dia atau cucu dia," katanya.

Dr Mahathir berkata Anwar pula perlu ditolak kerana pemimpin PKR itu hanya berminat untuk menjadi perdana menteri dan bersedia berbuat apa sahaja bagi memastikan cita-citanya tercapai.

"Kalau serah pada orang ini (Anwar), dia akan jual negara ini apabila dia jadi perdana menteri," katanya dan menambah tindakannya ketika menjadi menteri kewangan merupakan bukti jelas tentang niat sebenar Anwar.

Ketika negara menghadapi krisis kewangan 1997, Anwar, katanya, hanya mengikut telunjuk Pengarah Urusan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) Michel Camdessus dan Presiden Bank Dunia James Wolfensohn.

"Saya rasa dia (Anwar) hendak ranapkan negara (ketika itu), sebab itulah saya ambil alih dan kita buat sendiri (memulihkan ekonomi negara) dengan menggunakan acuan kita," kata Dr Mahathir.

Dr Mahathir berpendapat penasihat PKR itu tahu yang beliau akan kalah pada PRU13, oleh itu sedang bersedia untuk melakukan kekacauan dan huru-hara.

Bagi Nik Abdul Aziz pula, Dr Mahathir berkata Mursyidul Am PAS itu juga sudah sepatutnya bersara daripada politik.

Parti PAS dinasihatkan supaya menumpukan perhatian di Kelantan dan tidak perlu bersusah payah cuba untuk menembusi Johor kerana ia tidak mempunyai pengaruh di negeri ini, katanya.
-BERNAMA

ps: kenapa orang suka cerita merapu dari cerita betul.. macam dalam filem barat.. walau ia jalan cerita ia merapu dan banyak effect orang suka tengok, tetapi percaya tak de lah sebab tahu itu adalah filem semata-mata... berbeza dengan pembangkang, buat cerita merapu di ceramah, orang dengar siap tepuk sambil berdiri sebab teruja cerita merapu tu... bila balik.. garu kepala.. apa betul ke dia cakap tadi ek???? hehe.. itulah realiti di malaysia kerana orang mudah dengar cerita persepsi dari cerita benar... :)

bukti tergempar!!! memang najib terlibat???

strategi ini best apa, beli orang, demi menyelamatkan karier politik dia beb!! kalau dapat malaysia ni, simpanan pun ada lebih beratus-ratus billion, bayangkanlah dia dah jadi pm.. tak ke kaya siapa yang bekerja keras demi cita-cita dia tu, maruah... tolak ketepi dulu yang penting fulus.. murka Tuhan, tak pe kita sama-sama kena nanti.. janji dapat enjoy dengan duit yang akan disalurkan kepada mereka-mereka yang dayus... so apa dehal...

kaya, kaya kaya... indahnya duniawi... hurms.... 

strategi ke-6, dah tentu cara ini berkesan untuk meranapkan bn.. jadi tak mengapa pun keluar beratus juta dulu.. asalkan matlamat tu terlaksana... ohhh duniawi... syoknya...


BITCH PLEASE.. hehe

 KITA DI JUAL SEPENUHNYA, TAHNIAH!!! keh keh keh keh..

PRU15 boleh memudaratkan, kata Hamzah

 PETALING JAYA: Setiausaha Agung PPBM, Hamzah Zainudin berkata, desakan pembangkang supaya kerajaan mengadakan pilihan raya umum ketika situ...