Jumaat, 11 April 2014

RBA GELAK BESAR BILA ZAHID HAMIDI DIPERDAJALKAN OLEH MEREKA!!


Fakta sebenar pemberian "kerakyatan' kepada Cina DAP.

1.Jumlah sebenar "Malaysians Stateless" yang dibenarkan pulang ke Malaysia adalah lebih kurang 500. Pada 2003, sekumpulan Cina DAP, telah bertolak ke UK bagi mendapatkan kerakyatan UK dan menolak kerakyatan Malaysia atas alasan ditindas, media UK melaporkan berita ini, di mana mereka mengoyak passport simbolik untuk menolak kerakyatan Malaysia.

2. Mereka tidak diberi kerakyatan, tapi diberi status PASS RESIDENT, untuk menetap di Malaysia sekurang-kurangnya selama 10 tahun, dan selepas itu mereka boleh mendapatkan kerakyatan Malaysia dengan menjalani beberapa ujian yang telah ditetapkan sepertimana penduduk berstatus PR lalui.

3.Kerajaan Malaysia melalui KDN berkuasa penuh untuk menentukan keputusan samaada untuk memberi status Pass Resident kepada mana2 pihak yang memohon, samaada menolak atau meluluskan berdasarkan kajian yang teliti. Buat pertama kali Pass Resident diberi kepada bekas rakyat Malaysia yang telah menolak kerakyatan.

4. Permohonan yang dibuat adalah kali ke-2 selepas permohonan kali pertama ditolak, dan kali ini atas campurtangan DAP, kerajaan Malaysia meluluskan permohonan walaupon hanya status Pass Resident.

5.Setakat ini 3 orang "Malaysian stateless" telah diluluskan Pass Resident oleh KDN, dan masih menunggu selebihnya untuk urusan dokumentasi oleh Kerajaan British selesai.

6.MP DAP Tanjung, Ng Wei Ai (gambar kecil) menunjukkan resolusi yang dikeluarkan KDN meluluskan 500 "Malaysians stateless" untuk pulang ke Malaysia.

sumber page bbcd ORI

ps: betullah kata orang, fitnah yang itu teruk dari membunuh!!

5 ulasan:

 1. 3 org pun still pengkhianat. jgn bagi muka langsung

  BalasPadam
 2. Aku rasa ZH yg mempermainkan kita sebelum pemilihan cakapnya berdegar-degar, lepas pemilihan sunyi sepi.Autar punya makhluk.

  BalasPadam
 3. JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL 7X PUTARAN BERTURUT TURUT BILA BERMINAT HUB KI JAYA DI NMR (_085-342-064-735) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT

  BalasPadam
 4. Bukan ZH jer yang kecing kat kita, Najib yang janji nak turunkan harga kereta pun kencing kuat.Sampai sekarang habuk pun tarak. Auta punya makhluk

  BalasPadam
 5. Kenapa perlu bagi Resident Pass pada pengkhianat negara ? Mereka ini sepatutnya di layan macam pelawat asing dan di beri Pas Lawatan Sementara ( 3 bulan ) saperti pelancong lain yg masuk ke Malaysia.

  BalasPadam

Azmin kata dia yakin audio itu rakaman sahih, anggap itu pengkhianat terbesar Anwar

 Mohamed Azmin Ali yakin audio yang dikatakan perbualan antara Presiden PKR Anwar Ibrahim dan presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi merupakan...