Isnin, 26 Mei 2014

dulu dia bekas ahli dap yang kini menentang dap


siapa tak kenal jejaka cina ini, kini beliau antara yang paling lantang mehentam dap, walau dia seorang cina, tapi cara serangan dia terhadap pembangkang kadang-kadang boleh buat pemimpin dap risau, sampai ada yang nak saman menyaman.

beliau ni juga antara suara yang lantang menyergah mca, sebabnya anggapan beliau mca hanya berani bersuara lantang dengan umno, tapi dengan dap bukan main, tepuk tampar katanya, jadi beliau menaji mca macam tak kisah apa dah, bagus, brave person!

jadi dalam status facebooknya, dia memerli dyana sofya calon dap teluk intan dengan nada sinis, kalau seorang cina boleh tinggalkan parti dap tu, ini melayu yang konon sembang nak memperjuangkan nasib melayu dengan dap, aii chait poodah.. haha

ps: kata-kata seorang otaimer dari nadi rakyat, ada benarnya, katanya, adakah taktik dyana ini hanya untuk menjadi nasibnya lebih baik dalam politik dalam jangka masa 2-3 tahun akan datang? mudah, masa tu keluar dap, jadi orang yang menyokong parti bn, dapat jawatan dari kerajaan kerana tindakannya untuk mendapat jawatan besar? contoh senator, sebab ezam, nalla semua dulu jadi totok pembangkang, sekarang dah insaf jadi penyokong kuat bn, dapat jawatan lagi... amacam? hehehe..

Tiada ulasan:

Catat Komen

Azmin kata dia yakin audio itu rakaman sahih, anggap itu pengkhianat terbesar Anwar

 Mohamed Azmin Ali yakin audio yang dikatakan perbualan antara Presiden PKR Anwar Ibrahim dan presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi merupakan...