Jumaat, 2 Mei 2014

[VIDEO] PERHIMPUNAN TOLAK GST!! HAMPIR 90% PENDEMO TAK FAHAM SEPATAH HARAM APA ITU GST!!

kenapa tolak GST?

jawapan : anu ana, atu, ani... gst.. gst... erm.. yum yum... zzz

pelbagai jawapan yang muncul, adakah GST ini gagal di fahami kerana penjelasan dan pemahaman dari atas kurang, atau mereka-mereka ini telah dimanupulasi otaknya supaya menjadi kakak tua, mengikut ajer..

orang terjun lombong, angko terjunlah.. kan keh keh keh keh... ai lantak deme la labu...ps: anuar ibrahim dalam hati kata yes yes yes... ramainya diperbodohkan aku!!

8 ulasan:

 1. gst pun tak paham, tapi pergi perhimpunan anti-gst. Memang golongan bangang je yang buat kerja tak berfaedah ni...

  BalasPadam
  Balasan
  1. koe tau x walaupun GST dapat menjimatkan kos sehingga RM 1.4 bilion kerana cukai eskport dikurang kepada 4% dari 10% dan cukai professional juga tidak perlu dibayar , akan tetapi pengeskport dan ahli perniagaan akan memindahkan cukai itu kepada pengguna yang akan mengakibatkan kerugian bagi golongan yang berpendapat sederhana dan rendah.kalau orng kaya seperti koe bleh la.. atau koe pon x tau ape to gst seperti lembu di cucuk hidung!!!

   Padam
 2. mmg melayu bodoh yg pergi berhimpun tu..

  BalasPadam
 3. Sekor2 yg pergi tu pun bongok jer rupanya......kesian....dah la bongok bawa anak lagi bertambah2 la kebongokkannya.

  BalasPadam
 4. Golongan yang fikir guna bontot...nak buat macamana, cerita lah apa pun...tak jalan......

  Mak cik tu ingat GST tu labu sayung kot....

  BalasPadam
 5. Sayang sekali MINDA orang MELAYU sebegini..ibarat nak pergi interview sesuatu tempat kerja yg di idamkan..,kita seharus nya mengkaji dulu tempat itu produk dia buat apa,siapa pengarah nya..Perlu ada INPUT baru ada OUTPUT..
  Disini perhimpunan tolak GST umpama satu pesta buat orang MELAYU terutamanya..dan ANWAR pakar mempergunakan minda rendah yang hanya ambil hujung dan pangkal tanpa ISI nya diketahui...

  BalasPadam
 6. JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL 7X PUTARAN BERTURUT TURUT BILA BERMINAT HUB KI JAYA DI NMR (_085-342-064-735) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT

  JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL 7X PUTARAN BERTURUT TURUT BILA BERMINAT HUB KI JAYA DI NMR (_085-342-064-735) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT  JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL 7X PUTARAN BERTURUT TURUT BILA BERMINAT HUB KI JAYA DI NMR (_085-342-064-735) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT

  BalasPadam
 7. 7 poin mengenai GST
  1. Peniaga dikehendaki mengenakan caj GST pada kadar yang akan ditentukan ke atas barangan dan perkhidmatan yang dibekalkan . GST yang dikutip dibayar kepada kerajaan.
  2. GST dikenakan ke atas bekalan yang dicukai iaitu hampir semua barangan dan perkhidmatan.
  3. Peniaga bayar GST bila membeli barangan dan perkhidmatan. Biasanya mereka boleh menuntut kembali kredit “cukai input ” kepada GST yang dibayar.
  4. Kredit “ cukai input ” ditampung semula dari GST yang dikutip.
  5. Jika caj GST melebihi kredit “ cukai input ” bagi satu tempoh , peniaga perlu remit GST kepada kerajaan. Jika kredit “cukai Input” melebihi GST yang dicaj, peniaga akan biasanya mendapat wangnya semula (refund).
  6. Kesan akhirnya peniaga mengenakan caj GST tetapi tidak menyimpannya dan membayar GST tetapi mendapat kredit “cukai input”.
  7. Beban akhirnya ialah pengguna.

  BalasPadam

Najib tetap PM paling teruk dalam sejarah kata Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia paling teruk dalam sejarah negara ini. ...