Rabu, 18 Jun 2014

apakah pas selangor memang nak melacurkan agama Islam?


semakin hari semakin liberal, dah macam perjuangkan agama kristian pulak kalau tengok pas selangor ni, apa tidak sekelumit rasa amarah ke penyokong tegar pas bila mp pas sendiri sanggup nak menghapuskan kuasa eksekutif majlis agama Islam selangor (MAIS)?

dulu kata sanggup mati kerana nak memperjuangkan agama Islam, sanggup labelkan siapa masuk pas Islam lagi kuat, sekarang ni apa cerita ni? apakah pas di selangor dah buang perjuangan? apa nak jadilah, bayangkan kalau mereka diberi kuasa mutlak menjaga umat Islam di Malaysia ini.

Empat MP PAS dari Selangor menggesa kerajaan negeri agar meminda undang-undang untuk menghapus kuasa eksekutif Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), agar Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) tidak menerima arahan daripada majlis itu lagi.
Dalam sidang media bersama di lobi parlimen hari ini, mereka berkata MAIS adalah institusi yang dilihat rapat dengan Sultan Selangor. 
“Institusi yang rapat dengan Sultan tidak boleh dilihat mempunyai kuasa eksekutif. Ia akan mencemarkan institusi (Istana) itu sendiri,” kata ahli parlimen Shah Alam Khalid Samad.
Turut hadir dalam sidang media itu Hanipa Maidin (PAS-Sepang), Siti Mariah Mahmud (PAS-Kota Raja), dan Che Rosli Che Mat (PAS-Hulu Langat). 
Mereka berkata demikian sebagai maklum balas kepada keengganan MAIS dan JAIS untuk memulangkan Bible bahasa Melayu dan Iban yang dirampas daripada Persatuan Bible Malaysia (BSM), Januari lalu. – Mkini

ps: kerana gesaan kafir, mudah benar mereka tunduk dan menyerang instusi agama Islam, sedangkan mereka tahu, sekiranya dibiarkan bible berbahasa melayu itu, boleh menyimpang akidah orang Islam, bila time umno, pas dia kalau marah, boleh runtuh gunung, tapi hal ini sekor tak berkata-kata, gila kulup!!

4 ulasan:

 1. tambah jer gambar tanduk 2 batang atas jendol khalid samad, baru anda akan faham kenapa beliau selalu bercakap seolah beliau bukan ahli pas, bukan mengutamakan islam. cer buat macam yang aku sarankan ini dan anda akan faham.

  BalasPadam
 2. Apa sibuk2 .. Nik Ajis dan Hj Haadi pun tak kate ape .. lagipun dasar Parti Anjing Suruhan Akan jilat tuannya supaya dapat bekalan tulang babi selamanya...

  BalasPadam
 3. dari dulu lagi dah..Khalid ni BUKAN ISLAM sebenarnya! Inilah susuk tubuh perosak PAS dan agama. Najib pun dah nak sama dengan si Khalid ni..so, itulah gambaran sebenar pemimpin2 yang kita ada hari ini.

  BalasPadam
 4. YANG LUCU DAN BOLEH BUAT ORANG TERGELAK TERBAHAK-BAHAK: PAS AMPANG NAIKKAN BANNER DI SIMPANG JALAN DENGAN UNGKAPAN "TAHNIAH KEPADA KERJAAN KELANTAN" PAS AMPANG MENYOKONG HUDUD. Sedangkan PAS pusat sudah menarik balik cadangan untuk membentangkan perlaksanaan Hudud di Kelantan... Apalah punya bengap!. Itulah padah "duduk bersama dalam kandang babi". DEMI UNDI DAN SOKONGAN DAP, PAS merelakan apa sahaja yang dilakukan oleh puak kafir walaupun bertujuan "MENYESAT KAN UMAT ISLAM" WAHAI UMAT ISLAM DISELURUH NEGARA, SAMA-SAMA KITA MENYATAKAN BANTAHAN KERAS KITA TERHADAP PAS yangn cuba "menghalalkan" puak kristian dalam usaha mereka untuk memesongkan akidah umat Islam. Seruan ini adalah jihad.... dijalan Allah !

  BalasPadam

Terbaru! DAP namakan Adly calon Ketua Menteri Melaka

 Nama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Katil, Adly Zahari diumumkan akan kembali menjawat jawatan Ketua Menteri Melaka seandainya Pak...