Rabu, 4 Jun 2014

TAULADAN BUAT BANGSA MELAYU ISLAM SEMUA! BACA DAN SEBAR!!


MANUSIA YANG BERNAMA OTHMAN WOK - TELADAN BUAT PENGKHIANAT BANGSA.
(Dari zulhairifetani blogspot)

Singapura wujud sehingga kini sebagai pengajaran kepada orang Melayu agar ia tidak berulang lagi. Namun sayang hanya sebilangan saja yang mahu mengambil pelajaran..Ini bukan soal rasuah dan kronisme. .. Ini soal mempertahankan legasi nenek moyang kita.

Pada awal 70 an, Lee Kuan Yew telah mencadangkan agar semua jenazah orang Islam Singapura dibakar kerana kawasan kuburan sangat terhad. Othman Wok yang juga Menteri mewakili orang Melayu membuktikan ketaatannya dengan menyokong pendirian Lee Kuan Yew itu sehingga mencetuskan bantahan MUIS dan seluruh masyarakat Islam.

Sikap yang ditunjukkan Othman Wok saling tak tumpah dengan sebilangan pemimpin Melayu di Pakatan rakyat terutama pemimpin PAS yang sentiasa akur dengan DAP sebagai kata pemutus muktamad. ADAKAH KITA MASIH LAGI BOLEH DIPERBODOHKAN DAN MENERIMA MELAYU SEPERTI OTHMAN WOK SEBAGAI PEMIMPIN KITA?

Othman Wok dilahirkan pada 8 Oktober 1924 di Singapura adalah bekas Menteri Sosial dan ahli parlimen PAP yang mewakili Kawasan Pasir Panjang antara tahun 1963 dan 1977. Di awal kerjayanya dia adalah seorang tokoh wartawan Bahasa Melayu yang kemudiannya menjadi timbalan editor akhbar berbahasa melayu, Utusan Melayu Singapura.

Beliau menyertai PAP selepas beberapa hari sahaja penubuhannya pada tahun 1954. Ketika itu beliau percaya pada hak samarata dan dasar multi-perkauman dan anti kepada raja-raja melayu (seperti apa yang PKR perjuangkan sekarang ini. Ketika itu beliau banyak membantu melalui penulisan mengenai penubuhan negara multi-perkauman dan hak samarata serta dasar anit raja-raja melayu di dalam akhbar "Petir" sebuah suratkhabar berbahasa melayu keluaran Parti PAP (sama seperti Harakah). Selepas itu beliau dipilih sebagai salah seorang ahli dewan editorial buletin Petir dan dalam masa yang sama juga seorang lagi pemimpin tertinggi PAP iaitu Ahmad Ibrahim menjemput dia untuk menjadi ketua cawangan PAP Geylang Serai / Tampines pada tahun 1959.

Othman Wok adalah seorang penyokong kuat Lee Kuan Yew dan dia lah orangnya yang kerap kali menentang perlaksanaan Hak-hak Keistimewaan orang Melayu. Setiap kali dia berceramah, setiap kali itu juga dia mengatakan yang hak-hak keistimewaan orang melayu dan raja-raja melayu ini hanya retorik dan mainan Tunku. Kononnya Tunku ada agenda lain, iaitu untuk merampas tanah orang Melayu di Singapura. Beliau juga mendakwa rusuhan kaum yang terjadi pada Julai 1964 telah dirancang oleh UMNO dan Tunkulah dalangnya. Beliau amat gembira tentang berita pemisahan Singapura daripada Malaysia dan ada juga yang mengatakan yang beliaulah yang menulis skrip temuramah BBC dengan Kuan Yew sewaktu malam berpisahnya Singapura dari Malaysia, yang mana ketika itu kuan yew menangis tersedu-sedu kononnya terlalu sedih dengan terkeluarnya Singapura dari Malaysia, padahal itu semua skrip yang dikarang oleh Othman Wok hanya semata-mata untuk orang Melayu berasa simpati dengan Kuan Yew dan membenci Tunku.

Sehingga sekarang ini Othman Wok masih dianggap sebagai pengkhianat Melayu oleh kebanyakan orang Melayu Singapura, kerana hasutan dialah, Lee Kuan Yew mengharamkan Pertubuhan Kebangsaan Melayu Singapura (PKMS aka UMNO Singapura) salah satu sayap UMNO di Singapura. Dia bersama-sama dengan berberapa pemimpin sayap Melayu dalam PAP antaranya Ishak Rahim, Rahmat kenap, Ariff Suradi, Buang Omar Junid, Mahmud Awang dan Yaacob Mohamed turun ke kampun-kampung Melayu menghasut orang Melayu supaya membenci UMNO dan Tunku. Pada tahun 1959, dia bertanding menjadi calon untuk PAP di kawasan Majlis Bandaran bagi kawasan Kampung Kembangan berlawan dengan calon UMNO, dia tewas dalam pertandingan itu, akibat terlalu malu dengan kekalahan itu beliau menuduh UMNO yang mengugut pengundi di situ supaya tidak mengundi dia. Apabila penduduk kampung mengetahui tentang cerita itu maka seluruh penduduk berkumpul dihadapan pejabatnya di Tampines dan menghalau dia keluar dari pejabatnya dan memaki hamunnya sebagai pengkhianat bangsa Melayu. Othman Wok sekali lagi bertanding di parlimen Pasir Panjang dan kali ini beliau menang atas bantuan dan sokongan dana dari Kuan Yew.

Selepas Singapura berpisah dari Malaysia pada tahun 1963, dia telah dilantik oleh Kuan Yew sebagai Menteri Hal Ehwal Sosial. Satu jawatan menteri yang tidak mempunyi apa-apa fungsi kerana Kuan Yew telah melantik seorang Cina untuk menjaga hal ehwal sosial dan Cina ini di letakkan di bawah jabatan Perdana Menteri. Selepas 14 tahun beliau menjadi menteri goyang kaki maka pada 1978 dia pun tidak lagi menjadi menteri kabinet Kuan Yew.

Sekarang ini dia menjadi salah seorang penulis cerita seram yang paling top di Singapura. Sesungguhnya manusia yang bernama Othman Wok ni adalah seorang pengkhianat bangsa Melayu yang terhebat dalam sejarah Melayu moden. Cara jalan cerita Othman Wok ini seakan sama dengan jalan cerita yang berlaku sekarang ini di negara kita. Takkan kita orang Melayu di sini ingin jadi seperti orang Melayu di Singapura? ibarat melukut di tepi gantang, merempat di bumi sendiri. Jangan sampai petualang Melayu seperti Othman Wok ni ada dan hidup membiak di dalam negara kita.

ps: aku akan mempertahankan tanah air ini dari pembangsat sebegini, kepada macai pr, patut korang benamkan kepala korang dalam tangki air, bagi penampar sedas, harap korang boleh insaf!!

6 ulasan:

 1. Pukimak Harah Jaddah PKR dan PAS

  Bila lah Kamu semua Nak Berambus dari tanah Melayu....

  Pie Duduk Kat Sabah & Sarawak... Tengok Hidup ke Kamu Orang Semua...

  BalasPadam
 2. Artikel yg. BERNAS, HB! Sebab itu kita mesti MENENTANG habis-habisan agenda si Islam/Melayu LIBERAL, dlm. UMNO/PAS/PKRSODOM - agar lebihan Tanah Melayu ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman kita ni tak TERGADAI mcm. pulau Temasik tu!

  Bah. Pertama:

  Lihatlah macam mana KEJADAHnya syarikat SEKURITI/KESELAMATAN asing dr. S’pura dgn. 600 pengawal mereka yg. BERSENJATA mcm. TENTERA, nak dibenarkan berfungsi kat Malaysia ni – lihat di http://melayupasirgudang.blogspot.de/2014/06/adun-n47-kempas-suara-bloger-di-bawa-ke.html , Selasa, ADUN N47 KEMPAS : SUARA BLOGER DI BAWA KE DEWAN, 3 Jun 2014:

  " Teks Ucapan Ahli Dewan Undangan Negeri N47 Kempas
  YB DatukTengku Putra Haron Aminurrashid bin Tan Sri Tengku Hamid Jumat
  di Dewan Undangan Johor, 1hb Jun 2014/ 2 Sha'ban 1432H......

  .....16. Laman sesawang luar negara tersebut menyiarkan berita seorang hartawan hebat dari negara jiran telah memeterai memorandum persefahaman @ MOU dengan pihak tempatan di Johor bagi mengujudkan sebuah syarikat keselamatan di Wilayah Pembangunan Iskandar.

  17. Khabarnya syarikat milik jutawan itu juga sedang “mengintai” peluang melebarkan jaringan perniagaannya bukan hanya untuk membekalkan tenaga pengawal keselamatan dengan kekuatan sejumlah enam ratus orang lengkap bersenjata, malahan ia bakal mengujudkan jaringan peralatan serba canggih termasuk sistem perisikan.

  18. Pasukan kawalan keselamatan milik jutawan tersebut hampir menyamai satu batalion pasukan tentera, bakal berada di Wilayah Pembangunan Iskandar, jika beliau berjaya memperolehi kontrak tersebut.

  19. Dan jika tidak silap kefahaman saya, berita tersebut turut menyatakan syarikat milik jutawan negara jiran itu juga, di jangka memperolehi kontrak untuk membekalkan anggota dan sistem keselamatan dan jaringan peralatan di negeri Pulau Pinang dan ibunegara kita Kuala Lumpur atas nama perkongsian intelektual. Fikirkanlah, Wilayah Iskandar, Pulau Pinang dan Kualal Lumpur, Tiga wilayah yang strategic yang boleh menyenangkan kegiatan "international sabotage" jika perlu.....

  Sedangkan Singapura adalah pusat MOSSAD terbesar di Asia dan si KAPIRDAJAL PAP-DAPBANGKAi/PKRSODOM adalah ejen utama si Barat-ZIONIS (lihat di -http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009)!

  Lihatlah bagaimana sy. Keselamatan Barat-ZIONIS, Blackwater (sekrg. dikenali sbg. Academi), yg. begitu kejam membunuh umat Islam di Iraq termasuk MELIWAT ramai tahanan Islam lelaki, adalah sebenaqnya sebahagian dr. CIA (yg. sebenaqnya dikuasai ZIONIS-Israel), lihat di - http://rt.com/usa/blackwater-cia-extension-prince-273/ , Blackwater was CIA's extension, founder Erik Prince admits, March 14, 2013!

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam
 3. Bah. Kedua:

  Ini belum lagi nak tandatangan TPPA – tapi seolah dah nak serah KESELAMATAN dan KEDAULTAN agama, bangsa dan negara pd. MUSUH ISLAM plg. Dajal, si ZIONIS-Israel kalau biaqkan sy. sekuriti asing ni di buka kat Tanah Melayu ni! Kerana si Islam/Melayu-LIBERAL lebih pentingkan kemewahan ekonomi; sampaikan agama, hak, identiti dan tanah PUSAKA BUMIPUTERA Islam/Melayu makin TERGADAI! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Ekonomi/20140604/ek_02/Malaysia-ke-2-dapat-manfaat-TPPA , Malaysia ke-2 dapat manfaat TPPA.

  Sedangkan TPPA sgt. bahaya – lihat di - http://21stcenturywire.com/2014/04/08/bilderberg-2014-watch-out-for-the-red-herring-in-copenhagen/ , Bilderberg 2014: Watch Out for the Red Herring in Copenhagen By 21wire, April 8, 2014:

  One item certainly on their list will be negotiations on the EU-US Transatlantic Partnership (TP) and Free Trade ….Agreements, which the public and sleeping politicians are now waking up to. The TP is dangerous. Like its other half – the Transpacific Partnership (TPP), it gives transnational corporations and their lawyers dominion over a nation’s laws and sovereignty. TP working groups are already way ahead of any public discourse, giving the transnational corporations behind the TP a massive head start. Bilderberg’s captains of industry and political water carriers will certainly be working hard to accelerate their TP agenda during that week in Denmark…..

  Dan lihat siapa DALANG paling utama belakang TPPA – tak lain, si ZIONIS-Israel!Lihat di -
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=98289 , Bilderberg Agenda Revealed: Elite Desperate to Rescue Unipolar World, By Paul Joseph Watson on May 27, 2014:

  The TTIP represents an integral component of Bilderberg’s attempt to rescue the unipolar world by creating a “world company,” initially a free trade area, which would connect the United States with Europe. Just as the European Union started as a mere free trade area and was eventually transformed into a political federation which controls upwards of 50 per cent of its member states’ laws and regulations with total contempt for national sovereignty and democracy, TTIP is designed to accomplish the same goal, only on a bigger scale.

  The deal is being spearheaded by Obama’s U.S. Trade Representative Michael Froman, a Wall Street insider and a CFR member, Bilderberg’s sister organization. Froman is simultaneously helping to build another block of this global government, the Trans-Pacific Partnership, which is a similar project involving Asian countries......

  Dan siapakah "MICHAEL FROMAN" si KAPIRDAJAL (“Obama’s U.S. Trade Representative”) ini – lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014:

  ….Update: To the list of anti-Russian cabalists, we can also add Jacob Lew, the Treasury secretary who is helping to formulate and enact U.S. sanctions against dozens of Russian officials and businessmen, and U.S. Trade Representative Michael Froman.

  Both are earnest Zionists and advocates of the return to a Cold War stance with Russia……

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam
 4. PEMBETULAN: (rujukan Blog Melayu Pasir Gudang di perenggan kedua Bah. pertama)

  Lihatlah macam mana KEJADAHnya syarikat SEKURITI/KESELAMATAN asing dr. S’pura dgn. 600 pengawal mereka yg. BERSENJATA mcm. TENTERA, nak dibenarkan berfungsi kat Malaysia ni – lihat di http://melayupasirgudang.blogspot.com/2014/06/adun-n47-kempas-suara-bloger-di-bawa-ke.html , Selasa, ADUN N47 KEMPAS : SUARA BLOGER DI BAWA KE DEWAN, 3 Jun 2014....

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam
 5. Somoga Allah mengurniakan kecerdikan akal membaca muslihat lawan kepada pemimpin melayu...amin.

  BalasPadam
 6. umnopun dh mcm pap.lebih teruk,gadai hak melayu kt kroni cina ,india.

  BalasPadam

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...