Sabtu, 5 Julai 2014

[gempak] fight sceen paling hebat memperkenalkan seni silat harimau dalam filem!

iko uwais

siapa sangka, seni silat dah dipopularkan dalam filem, orang barat jatuh cinta dengan seni silat yang cukup hebat, licik, pantas, membunuh.

terpegun orang yang tidak pernah melihat seni silat, sebelum ini hanya disajikan filem aksi dari hong kong, hollywood, kita lebih mengenali kung fu, tai chi, malah thailand pun dah berjaya memperkenalkan teknik seni bela diri mereka mua thai, tony ja antara pelakon yang digilai dengan filem paling sensasinya 'ong bak'.

sekarang indonesia dengan keberanian pengarahnya tony evans, pelakon yang bakal menjadi sebutan, iko uwais, mungkin pengarah dan penerbit hollywood buka mata dengan filem yang memeranjatkan ramai pencinta filem aksi brutal!! SENI SILAT HARIMAU DIMATA DUNIA, NUSANTARA MENGEGAR DUNIA!

filem sebelum ini, merantau worrior, raid redemption, terbaru raid berandal! serius owsem!!
aksi pertarungan menggunakan kerambit serius gempak!ps: malaysia bila lagi? kot-kot ada pengarah yang nak memperkenalkan seni silat gayung, cekak, kuntaw dan silat lain, amacam? dah tahun berapa dah ni, asyik filem sama je, samseng, hantu, cinta, bla bla... kamon pengarah filem malaysia!!

1 ulasan:

 1. Artikel Yg. BERNAS HB!

  Budaya Pendekar Islam/Melayu kita sungguh mengkagumkan - termasuk seni SILAT PUSAKA nenek moyang kita! Patut Kem. kebudayaan menubuhkan Institut –insitut Silat HANG TUAH cthnya, di merata cerok dgn. kos amat rendah, supaya anak-anak muda kita boleh belajar balik budaya PENDEKAR ISLAM/Melayu kita ini serta dapat mendisiplinkan diri mereka dari TERSIHIR dgn. budaya si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS yg. makin MENJIJIKkan! Dan pastikan institusi silat ini memastikan anak-anak muda kita pakai tengkolok, sampin dan keris, dan pelajar wanita dgn. sarung batik atas seluaqnya - aduh betapa SEGAKnya! Di samping belajaq seni mempertahankan diri berdasrkan budaya agung kita sendiri. Bahkan Insitut Silat ini boleh digunakan untuk tujuan BERDAKWAH kpd. yg. Bukan Islam kerana seni Silat juga berdasarkan ilmu/budaya ISLAM.

  Kem. kebudayaan juga patut buat lebih banyak filem Islam/Melayu - yg. mendidik, yg. berkisarkan sejarah Islam/Melayu termasuk sejarah PENJAJAHAN buas PENGGANAS Kristian, dan termasuk sejarah Kesultanan Islam/Melayu di Temasik (bukan asyik Produser/Direktor-BANGANG buat filem SAMPAH terutamanya filem cinta/lucah/gangster).!

  Biaq juga si Barat lebih tahu tentang sejarah ISLAM/Melayu serta BUMIPUTERAnya, di Tanah Melayu, PUSAKA nenek moya´ng kita ini. Kerana malangnya Barat sekrg hanya tahu cerita PENIPU si PENDATANG KAPIR , termasuk sejarah benar Pulau Temasik yg. telah diHAPUSkan PENJAJAH/PENCEROBOH KAPIRDAJAL!

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...