Jumaat, 15 Ogos 2014

APA BENAR 2 ADUN PAS DAPAT HABUAN 2 JUTA? GILA KENTANG?

PANAS BERDENTUM KALAU BENARLAH, KALAU HANYA PERSEPSI BIARKAN JELAH, TAPI KENA INGAT, ANWAR IBRAHIM NI SPISIS MANUSIA PELBAGAI WAJAH, KENA FAHAM, 2 ADUN PAS NI KIRA TERJEBAK CARA POLITIK PKR KOT, ARAHAN PARTI PAS DIA LETAK KAT TONG SAMPAH, ITU YANG MENJADI TANDA TANYA.

ADA URA-URA MEMANG MEREKA DIBAYAR, TAPI KESAHIHANNYA TAK DAPAT DIPASTIKAN, BERLEGAR DALAM ALAM MAYA, CYTRO PAS BERGASAK DAN MENGHENTAM 2 ADUN PENGKHIANAT PARTI INI.


EKORAN sokongan penuh daripada Adun PKR dan DAP kepada Wan Azizah untuk diangkat menjadi Menteri Besar menggantikan Khalid, maka bermula drama berbabak-babak daripada pakatan.

Yang lebih memanaskan cuaca di Selangor walau sedang hujan setiap hari apabila 2 Adun dari PAS yang tiba-tiba beralih arah dan mengingkari arahan dari pimpinan PAS pusat supaya menyokong Khalid, namun 2 mangkuk ayun ni menyokong Wan Azizah.

Apakah sebenarnya yang berlaku?

Jeng... Jeng... Jeng...

Rupa-rupanya...... Anwar sudah memberi wang saguhati berjumlah 2 JUTA ringgit Malaysia setiap seorang kepada 2 Adun PAS yang menongkah arus membelakangi keputusan Majlis Syura Ulama' PAS Pusat.

RINGGIT MALAYSIA DUA JUTA SAHAJA

Itulah nilai seorang Adun Pas yang sanggup melihat negeri kucar-kacir hanya kerana digelapkan oleh wang yang 'sedikit'

Selidik punya selidik, rupanya si Hasnol, Adun Morib ni dulunya ahli PKR tapi bertanding di Morib atas tiket PAS. Jadi tak mustahil lah kalau Hasnol sokong Wan Azizah, ikut arahan Anwar yang bagi peluang dia bertanding PRU13 lepas.

Si Hasnol juga dikatakan cenderung kepada gerakan Pas moden yang dipelopori oleh Mat Sabu.

Tak hairan kalau dia flip flop dan sanggup mengingkari arahan PAS. Memang dia tak berbaiah.

Saari Sungip, Adun Hulu Kelang pulak memang terang-terang mengugut PAS yang dia tak akan U-Turn atas keputusannya sokong Azizah dan sanggup dipecat daripada parti.

Gila PAS ni!!!

sumber jawa bernam

4 ulasan:

 1. minta dia orang bersumpah kalau benar mereka berdua tidak di bayar oleh anwar...sudah tentu mereka sanggup bersumpah sebab apa ada sumpah sama seperti anwar...tak percaya pada sumpah...tapi lihat apa jadi pada anwar..satu dua keturunan di cemoh, dihina, dan akhirnya kan mati berulat..

  BalasPadam
 2. Akibat terlebih bijak.Pas menyangka mereka telah berjaya menjatuhkan umno dgn bantuan Anwar.Tetapi dlm masa yg sama tanpa mereka sedari mereka sebenarnya yg dijatuhkan oleh Anwar dgn cara yg paling mengaibkan.

  BalasPadam
 3. Orang yg disangka baik tidak semistinya baik
  Orang yg kita sangka jahat pula tidak semistinya jahat
  Orang yg kita harap boleh membantu tidak semistinya akan membantu kita sebaliknya mungkin akan mengambil kesempatan keatas kita pula

  BalasPadam
 4. Kesimpulannya pas hanyalah alat. Setelah puas diguna dihumban sahaja.

  BalasPadam

Shahril Hamdan tegur Bersatu, usahlah pusing cerita dakwa Umno pula yang cetus masalah

 PETALING JAYA: Ketua Penerangan Umno, Shahril Hamdan meminta Bersatu tidak menuduh Umno mencetuskan masalah, sebaliknya beliau mempersoalka...