Khamis, 30 Oktober 2014

TERMENCARUT BANG NON BILA BARISAN PEGUAMNYA PUN TAK BOLEH NAK JAWAB!!


PUTRAJAYA 30 Okt.- Pasukan pendakwaan kes liwat membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim akan membentangkan hujah balas esok berikutan kegagalan pasukan peguam Ketua Pembangkang itu menyerahkan hujah bertulis.

Tan Sri Dr. Muhammad Shafee Abdullah yang mengetuai pasukan pendakwaan berkata, hujahan bertulis yang sepatutnya diserahkan pasukan perayu dua minggu lalu hanya diserahkan Selasa lepas.

Muhammad Shafee berkata, pasukan pendakwaan sepatutnya membuat hujah balas pada pukul 2.15 hari ini.

“Tetapi saya minta ditangguh ke esok hari atas beberapa sebab. Pertama semua hujahan bertulis yang dikemukan oleh pihak perayu semuanya diberikan kepada kita hari Selasa. Sepatutnya diberi dua minggu sebelum.

“Kemudian mereka juga tergesa-gesa melakukan permohonan meminda petisyen rayuan. Kita tidak membantah walaupun petisyen itu merangkumi perkara-perkara baru yang dimuatkan dalam hujahan bertulis,” kata beliau kepada pemberita, di sini hari ini.

Muhammad Shafee berkata, hujah balas akan dibentangkan esok sehingga pukul 1 petang dan disambung pada Isnin juga sehingga pukul 1 petang.

“Semua hujah akan dibentang oleh saya,” kata Muhammad Shafee yang ditemui sebaik sahaja barisan peguam Anwar tamat membentangkan hujah rayuan di Mahkamah Tinggi.

Pada 7 Mac lalu Anwar dijatuhi hukuman penjara lima tahun oleh Mahkamah Rayuan selepas mahkamah mendapatinya bersalah meliwat bekas pembantu beliau, Mohamad Saiful Bukhari Azlan, enam tahun lepas.

ps: bang non kata tuduhan liwat ini bersifat politik, nak menjatuhkan dirinya, tapi satu soalan je, karpal kata suka sama suka, lepas itu, tidak dapat disangkal langsung perihal ayor juling dalam terowong seful tu... tak dapek siapo do nak nolong.

4 ulasan:

 1. Wekekeke....ayoo juling...wekeke

  BalasPadam
 2. Bapa,bini dan anaknya nurul izzah sepsis iblis dan syaitan.

  BalasPadam
 3. Olooo janganla kutuk nurul izzah tu. aku syoklah tengok dia tu. cun betul. lebih cun dari kebanyakan artis....

  BalasPadam
 4. Bayaran guaman mahal tapi cuma Karpal Sigh seorang yang berjaya berhujah keatas pendakwaan daripada pertuduhan meliwat kepada liwat suka sama suka( consesuality sex ).
  Beliau tidak menyatakan ini suatu konspirasi jahat pimpinan tertinggi kerajaan kerana Karpal Sigh antara orang yang telah membuat pendedahan di Parlimen berkenaan kecenderungan sosial aktiviti homoseksual DSAI selaku TPM Malaysia ketika suatu masa dahulu.

  BalasPadam

Agong berkenan Parlimen bersidang semula, tapi kenapa Putrajaya senyap, soal Najib

  PETALING JAYA: Bekas perdana menteri Najib Razak menyuarakan kehairanan beliau apabila kerajaan kerana tidak memberi sebarang maklum balas...