Isnin, 3 November 2014

AZMIN ADA AGENDA NAK KECILKAN PENGARUH DAP DI SELANGOR?


panas!! apa betul? kalau betul maknanya pkr dah belajar situasi sebenar politik dominan, bukan mengikut kehendak kiasu.

adakah azmin berani berbuat perkara paling digemari golongan ultra melayu dalam pkr? kita kena faham dalam pkr ramai datangnya adalah bekas-bekas orang umno, malah azmin pun adalah bekas orang umno.

tidak hairan perkara dominasi ini terjadi, azmin mungkin faham, sokongan orang melayu terhadap pkr semakin kuyyup, malah dikatakan dalam pkr ramai orang india dari melayu, apa betul? jadi azmin perlu lakukan sesuatu untuk menaikkan sokongan orang melayu terhadap pkr, kerana sekiranya anwar ibrahim dipenjarakan kerana isu liwat, ramai menganggap pkr bakal mati tak bernesan.

azmin sedar perkara itu, katanya dari sumber yang boleh dipercayai, chegu bard pun sudah mula menaji depan belakang terhadap azmin, tetapi impak sebenar pembongkaran terhadap azmin mungkin selepas kes anwar selesai di mahkamah dan keputusannya diketahui.

jadi azmin tidak mungkin diam, azmin berkemungkinan akan memadamkan terus golongan yang dari penjilat tegar anwar ibrahim dan wan azizah dalam pkr, malah pkr new version bakal dilakukan azmin untuk membentuk parti yang lebih dominan dari dap dan pas.

rafizi dan nurul izzah juga dalam keadaan yang bahaya sebenarnya, tetapi politik strategis diantara mereka cukup licik, adakah permainan seterusnya berkemungkinan undi tidak percaya pada sidang dun atau penglibatan azmin bakal bermaharajalela dalam pkr, malah dap dalam keadaan cemas, pas mungkin terselamat kerana pas parti berlandaskan Islam melayu.

APAKAH AGENDA AZMIN ITU BENAR-BENAR TERJADI? KITA TUNGGU...

ps: azmin belajar cara umno menarik orang melayu menjadi dominan? golongan liberal dan plurarisme pun tidak senang dah dengan azmin.

3 ulasan:

  1. Malam ini azmin akan berada di pentas dap dalam majlis makan malam di dewan sivik, petaling jaya atas kapasiti politik, bukan sebagai mb selangor, kenyataannya tak seperti persepsi di atas....

    BalasPadam
  2. dalam politik, org seperti azmin entiti melayu dia kuat, kita tgk.. game dia buat mcmana

    BalasPadam
  3. Apa bang non kencing orang india, dia janji bulan dan bintang contohnya bila dia jadi PM dia akan isytihar cuti tiga hari untuk perayaan deepavali, setahu aku kalau kat selangor deepavali hari ahad dah tentu cuti 3 hari, asyik kena kelentong je ngan bang non he......

    BalasPadam

Shazni dilantik ketua pemuda PH, namun ditentang dalam AMK

 Ketua Pemuda Amanah Shazni Munir Mohd Ithnin dilantik sebagai Ketua Pemuda Pakatan Harapan (PH) yang baru. Namun pelantikan itu, yang diput...