Sabtu, 1 November 2014

umno selangor perlu sedar diri keadaan sebenar era generasi digital

Intipati ucapan DS Najib, berkisar tentang,

Umno Selangor perlu perancangan yang rapi dalam menghadapi pru14 nanti.

Kepimpinan perlu lakukan cara dan strategi luar kotak dalam merencanakan impian menawan Selangor.

Transformasi bukan berkisar tentang cakap dan cakap, tetapi tatakerja daftar pengundi baru dan ahli umno pun tak berapa cemerlang.

Najib juga berkata, calon untuk pru akan datang tidak boleh dilantik last minit, bukan dilantik dengan carca marba.

Paling penting Umno Selangor perlu sedar diri, kerana pengundi urban masa kini amat berbeza dan merekalah penentu keputusan pru nanti.

ps: sedar diri dan berubah wahai Umno Selangor

2 ulasan:

 1. klu setakat ahli bawahan yg sedar tp pmimpin trtinggi xnk sedar2 xguna jugak.

  ahli bawahan suaranya begegar mcm nk runtoh langit tp pmimpin ttinggi mcm xde ontol dn lembek tahap jeli.

  BalasPadam
 2. Sebenaqnya yg. BERSALAH ialah SEMUA pemimpin-pemimpin Islam/Melayu-LIBERAL-PENGKHIANAT/PENAKUT! Mereka sibuk dgn. mengkayakan anak-beranak depa, serta hidup cara Barat. Mereka juga suka diPUJI termasuk dgn.pelbagai gelaran atau takut apabila diGERTAK sini sana - terutamanya oleh dunia Barat-ZIONIS termasuk melalui senjatanya spt. UN/Pertubuhan Negara Komanwel/ICC-ICJ/WB/WHO dsbnya, supaya dpt. dipergunakan dgn. sewenangnya sebagai ejen MUSUH ISLAM/Melayu!

  Lihatlah sampaikan rejim koloni S'pura-DAJAL boleh MENGHINA BUMIPUTERA Islam/Melayu dgn. imej "lanun" di Muzium mereka, tapi rejim ini asyik dilayan dgn. “dulang emas”, bahkan kita telah hilang Batu Putih dan mungkin hilang Batu Pisang - tanpa sebarang BANTAHAN RASMI lansung terhadap semua JENAYAH ini!

  Bahkan ramai kaum PENDATANG RASIS S'pura (dll) boleh membeli TANAH PUSAKA nenek moyang kita di lebihan TANAH MELAYU ini, dgn. sewenangnya, sedangkan BUMIPUTERA Islam/Melayu hanya miliki 20% dari Tanah Melayu kita ini – tapi di mana suara LANTANG pemimpin UMNO?!

  Lihat di - http://www.ismaweb.net/2014/10/hanya-20-peratus-tanah-di-semenanjung-dimiliki-oleh-melayu/ , Hanya 20 peratus tanah di semenanjung dimiliki oleh Melayu, October 26, 2014:

  KUALA LUMPUR, 26 Okt – Menurut sebuah kajian, tanah-tanah yang dimiliki oleh orang Melayu di Semenanjung secara keseluruhannya hanya 20%, manakala 80% lagi dimiliki oleh orang bukan Melayu.

  Mantan Ketua Setiausaha Kementerian Tanah dan Koperasi Prof Datuk Dr Nik Mohd Zain Yusof berkata, kajian lain pula mengatakan daripada 32 juta ekar tanah di semenanjung, hanya 11% sahaja berstatus Tanah Rizab Melayu, iaitu bersamaan 8 juta ekar sahaja.

  Selain itu, satu kajian lain mendapati di Pulau Pinang hari ini tidak lagi wujud Tanah Rizab Melayu.

  Beliau berkata demikian kepada lebih 300 hadirin di Wacana dan Forum Isu Tanah Rizab Melayu petang ini di Dewan ISTAC, Persiaran Duta Kuala Lumpur.

  Tambahnya, dapatan kajian tersebut amat membimbangkan kita selaku orang Melayu di tanah air sendiri......

  (Teruskan membaca.....)

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam

Shazni dilantik ketua pemuda PH, namun ditentang dalam AMK

 Ketua Pemuda Amanah Shazni Munir Mohd Ithnin dilantik sebagai Ketua Pemuda Pakatan Harapan (PH) yang baru. Namun pelantikan itu, yang diput...