Khamis, 13 November 2014

VIDEO ANAK GAJAH KALAHKAN SEKUMPULAN SINGA MENJADI VIRAL!!


Cuba bayangkan , singa merupakan haiwan paling garang pun berjaya dikalahkan oleh seekor gajah muda.. Apa agaknya yang terjadi pada dunia sekarang ini? Semakin terbalik agaknya.. Di Chinzombo Camp Norman Carr Safaris di Zambia, seekor gajah muda berjaya mengalahkan pertarungan sengit 14 ekor singa..

Klip video yang dramatic dan menakutkan ini berjaya dirakamkan oleh wartawan Long Island Seni Profesor Dan Christoffel, Jesse Nash, , Steve Baker dan seorang personaliti televisyen Australia Nina Karnikowski . Pada ketika itu, mereka mengikuti lawatan safari.

Menurut pekerja di zoo safari itu, mereka juga kelihatan terkejut dengan peristiwa terbabit . Setakat ini, belum pernah lagi yang berani melawan singa-singa terbabit. Ini sekaligus membuatkan penduduk di dunia kagum dengan gajah tersebut.

“Sebelum ini, kami risau sekiranya gajah akan pupus angkara singa.. Kali ini tidak lagi.. Saya yakin gajah boleh menjaga diri mereka sendiri. Ini merupakan keajaiban dunia zaman sekarang,unik dan pastinya akan mengubah sejarah dunia,” ujar pekerja itu kepada media.

ps: kehidupan perlu lawan dan rempuh sampai berani menakutkan musuh

Tiada ulasan:

Catat Komen

[Hot!] Jangan anggap PN kerajaan yang lemah – Razali

 KUALA LUMPUR – Jangan menganggap Perikatan Nasional (PN) sebagai satu kerajaan yang lemah atau tidak berwibawa. Ini kerana kerajaan PN tela...