Sabtu, 15 November 2014

zaman ini zaman keterbukaan untuk semua, kita tak peduli pun!!!

Kalau kita taji cukup-cukup, golongan cap taksub bin jilat akan kata, Islam ajar supaya kesederhaan begini untuk orang lain menerima Islam.

Kerana politik semua takdehal, semua tak kisah walau surau kita dicemari oleh golongan yang gila dan taksub.

Yang nyata golongan ini memang sudah berjaya mempengaruhi anak muda dan berkemungkinan generasi x dan z dirosakkan identitinya.

Ya Allah kau lindungilah Malaysia ini dari golongan sesat dan yang merosakkan. Amin..

ps : ada orang lama katakan, umat melayu zaman sekarang memang memilih zaman untuk dijajah sebagaimana zaman tuk nenek dan moyang kita alami dulu, di buli penjajah dan di zalimi tanpa belas, cuma cara berbeza zaman ini dengan menggunakan ideologi dan fahaman songsang untuk kawal minda umat melayu..... Jawapan aku... selamat tinggal maruah bangsaku...

7 ulasan:

 1. Kemungkinan generasi melayu sekarang akan dijajah semula seperti orang melayu singpura dgn tipu muslihat bangsa pendatang. Mereka memainkan perasaan ketidapuasan terhadap kerajaaan melayu. Apabila berkuasa mereka akan menghakis pengaruh org melayu dalam politik.

  BalasPadam
 2. kenapa umat islam boleh benarkan kapir masuk masjid/surau dan bercerita ttg lain dari agama islam....
  bangga kah mereka bila bersikap liberal/terbuka tanpa mengira isu/tempat..

  moga muslim semua sedar sebelum terlambat.. sesal kemudian tiada guna, kemusnahan yg berlaku tidak akan dapat dibaiki lagi.

  Yann

  BalasPadam
 3. papa sayang semua15 November 2014 4:53 PTG

  Apa masalah korang semua? kenapa pulak bila bukan islam masuk surau atau masjid bei penerangan berkaitan keadilan menjadi haram, tetapi apabila bercakap ttg UMNO menjadi halal?

  Tuan Guru Bik Aziz Nik Mat dan para ulama' di dalam PAS juga telah menghalalkan perkara ini. Yang bukan Ulama' memandai2 mewakili Ulama' apahal?

  BalasPadam
 4. ko ulamak ka bro? nik aziz tu siapa?

  BalasPadam
 5. Ya, semua boleh sekarang ni. Yang peliknya orang kafir boleh masuk masjid beri ceramah tapi komplen azan menganggu telinga. Orang melayu bodoh ikut saja cakap orang kafir yang dianggap 'penyampai kebenaran'.Memang ada orang melayu suka dijajah.

  BalasPadam
 6. Mengapalah ada melayu bangang yg benarkan menatang [email protected] ni masuk ke surau utk berceramah...bangsat punya PAS dan PKR

  BalasPadam

PRU15 boleh memudaratkan, kata Hamzah

 PETALING JAYA: Setiausaha Agung PPBM, Hamzah Zainudin berkata, desakan pembangkang supaya kerajaan mengadakan pilihan raya umum ketika situ...