Isnin, 10 Mac 2014

spikulasi luar kotak! pilot mh370 penyokong tegar pkr?


entahlah, tapi pembongkaran pilot mh370 tu sebagai penyokong tegar pkr dah dipanaskan dilaman media sosial semalam lagi..

kadang-kadang persoalan menjadi tanda tanya, menjadi satu hal yang misteri sampai sekarang pesawat mh370 tak jumpa-jumpa, tapi kita pun tak pasti apa sebenar yang terjadi, kita doakan yang terbaik untuk kesemua penumpang dan anak kapal mh370 selamat.. amin..

spikulasi yang tahap gaban dia punya cerita.. antara spikulasi yang havoc dimedia sosial

1. pesawat terjunam di dalam laut
2. pesawat berpatah balik
3. pesawat di hijack
4. pesawat meletop
5. pesawat ghaib..

kadang-kadang spikulasi ini membuatkan ramai wartawan facebook dan twitter yang pandai-pandai buat cerita sensasi.. tetapi isu pembongkaran pilot mh370 dan kebetulan jumaat anuar ibrahim dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun kerana bersalah meliwat saiful bukhari... menjadi tanda tanya? isunya bermain di kepala kita semua, tetapi ia tetap menjadi persoalan luar kotak! lagi satu, pilot tersebut siap ada similator pesawat dirumahnya, cuma kita bersangka baik jelah, dia mungkin berdidikasi dalam kerjaya dia walau dia anti dengan kerajaan, sebab di facebook dia kerap mengkritik kerajaan bn.

takdir ini hanya Allah saja yang mengatahui segalanya.. spikulasi tetap spikulasi, teori tetap teori.. jadi kita tunggu dan tunggu apa kisahnya.. harap yang terbaik untuk penumpang dan anak kapal mh370.

harap dalam masa terdekat pesawat mh370 dapat dijumpai.. doa kita untuk mereka.. amin..

ps: pernah tak anda menonton filem white house down? filem luar kotak, dan menjadi persoalan yang cukup pening nak menilaikanya sampai akhir filem tersebut baru anda tau.. apa lagi carilah filem tersebut dan tonton.... hehe

Azmin kata dia yakin audio itu rakaman sahih, anggap itu pengkhianat terbesar Anwar

 Mohamed Azmin Ali yakin audio yang dikatakan perbualan antara Presiden PKR Anwar Ibrahim dan presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi merupakan...