Sabtu, 24 Mei 2014

ERM NAMPAKNYA NAK MENANG PUNYA PASAL, TIPU PUN TIPU LAH!!

yang ni pun menipu, adeh

si boneka lim kit siang ni, sama je dengan pemimpin haprak dap yang lain, kalau tak tipu bukan dap lah, dia ni hanya jadi cik boneka, hangguk-hangguk geleng-geleng!! dia usik uitm, dia kata dia bakal jadi penyelamat melayu melalui dap, konon boleh buat kerja,

ni terbongkar pulak yang dia tidak bercakap benar tentang sijil peguam yang dia miliki, menipu lagi, podah.. haha, nak tipu orang melayu kata dia pejuang untuk melayu melalui dap, orang melayu rasanya bukan semua boleh terpengaruh, dah ni menipu pula isu sijil peguam, wah wah. apa orang cina tak leh nak fikir ke kalau dia jadi yb kat sana nanti, apa dia boleh buat? tipu? hurm, harap orang teluk intan kasi buka mata luas-luas!ps: selalunya pesen boneka komunis ginilah, baik punya kejung menipu orang, ceh.. bloody hell

#JomPilihMah
#DapCelaka

kome berkempen dekat tempat babi darling?

mengkome nak undi pun sampai tahap macam tu sekali ye wahai boneka lim kit siang! ape mengkome dah tak kisah, atau mengkome dah kena lumbu pendek dicucuk hidung?

ahh persetankan, kerana undi, semua ini kerana undi, udah kena mandrem kot mana thah, dok jadi boneka chuvanis, gila.


tapi dulu pas pun buat macam ni, tapi lah, kalaulah yang buat ni orang umno, agak-agak apa akan jadi? berbakul hinaan beb, ada sampai jadi sewel mencaci kerana ikut hukum mana boleh orang Islam ke tempat jualan babi macam tu, kot dia punya tuduhanlah, kalau yang datang tu orang umno, tapi apa nak buat.. semua orang pr yang buat, halal blake!!


ps: buat orang teluk intan, kome jangan pikior kalau cantik je modal nyer, apa dia boleh berkhidmat untuk rakyat? cuba kome pikior guna akal yang waras ye, turun ngundi yeop!!

#JomPilihMah
#DapCilaka

Jumaat, 23 Mei 2014

CALON BN SEMAKIN MENJADI PERHATIAN DI TELUK INTAN

nampaknya kerja keras dari calon bn, mah siew keong semakin diterima ramai, walau dalam alam cyber dikatakan calon dap yang jadi boneka lim kit siang tu lagi popular, kena ingat, calon anak tempatan lagi faham apa masalah dalam kawasan, apa korang ingat calon dap tu boleh buat kerja?

kamon bebeh.. hehe.. realiti dap menggunakan sentimen yang agak radikal untuk menarik undi orang cina, orang melayu setakat ini lah, dikatakan tidak nampak nak sokong sangat dekat calon boneka dap tu.

AYUH BN, KUATKAN KERJA TURUN PADANG, DAP SEBENARNYA RISAU, WALAUPUN MEREKA TAHU MEREKA AKAN MENANG, TETAPI KALAU KURANG MAJORITI JATUH IMEJ PARTI.. ALMAKLUMLAH DAP NI DOMINAN KAT PR, ABE BESAR.

#JomPilihMah


ps: malaysia dulu aman, kini dirosakkan oleh pakatan rakyat

NAMPAKNYA DAP MAINKAN SENTIMEN KAUM UNTUK APIKAN ORANG MELAYU DEMI MAJORITI UNDI DI TELUK INTAN DAN BUKIT GELUGOR!!


HATI TERLALU TERBAKAR AKIBAT BIADABNYA MAMAT KURANG AJAR INI, MUNGKIN INI TAKTIKAL DAP UNTUK MENARIK LEBIH UNDI DI PRK TASIK GELUGOR DAN TELUK INTAN, KENAPA BOLEH DIANGGAPKAN BEGITU.

MUDAH! AKIBAT DARI KURANG AJARNYA MP DAP PARIA NI MENGHINA ORANG MELAYU DENGAN PERKATAAN CELAKA, MALAH KEKALUTAN BERTAMBAH DENGAN KEMARAHAN ORANG MELAYU PULAU PINANG, MEREMPUH SIDANG DUN DAN MEMINTA KEPARAT INI MEMINTA MAAF SECARA TERBUKA.

DAP MEMPROPAGANDA KAN PERHIMPUNAN INI SEBAGAI PERHIMPUNAN YANG GANAS, PERKAUMAN, YANG KENA BALIK ADALAH UMNO, NAMPAK? CERDIK? ITULAH FALSAFAH PERANG YANG MEREKA GUNAKAN, SEBIJIK MACAM TUN SZU'S ART OF WAR

"Operasi ketenteraan melibatkan tipu helah. Walaupun kamu hebat, tunjukan seolah-olah kamu lemah. Walaupun berkesan, tunjukan seperti tidak berkesan."

nampak? yup itu strateginya kawan-kawan, menggunakan sentimen simpati, tuduh orang lain melampau sedangkan merekalah yang memulakan dulu, promosi besar-besaran apa berlaku, tunjukkan kepada orang cina yang umno memang rasis dan perkauman. adakah kita dah terperangkap? 

ayuh kawan-kawan semua, kita boleh teremosi tapi kita kena ada cara dan strategi ampuh untuk melawan kejahatan mereka ini, jangan terikut rentak mereka, mereka cekap dalam mensasikan isu, kita pula terpaksa menahan asakan dan menjadi pertahanan yang tak kukuh!!

ayuh kita mampu, percayalah satu masa nanti kalau bukan kita anak cucu kita akan merosakkan mereka, mereka angkuh, mereka biadab, mereka kurang ajar, mereka saja lakukan begitu supaya kita terperangkap dengan ajakan emosi, sekiranya emosi itu tak terkawal, game kejahatan mereka lagi dashyat!!

"Bila mereka mantap, bersedia menentang mereka; bila mereka kuat, elakkan mereka."

PRK DI TELUK INTAN, AYUH YEOP KITA BUAT PERUBAHAN, DAP PARTI PEROSAK KEAMANAN!!

#JomPilihMah


Khamis, 22 Mei 2014

falsafah strategi perang yang kita patut belajar!!


sun tzu's - art of war

"Operasi ketenteraan melibatkan tipu helah. Walaupun kamu hebat, tunjukan seolah-olah kamu lemah. Walaupun berkesan, tunjukan seperti tidak berkesan."

"Kepimpinan adalah berkenaan kepintaran, keyakinan, keperimanusiaan, semangat dan ketegasan."

"Pikat mereka dengan peluang keuntungan, tawan mereka dengan kekeliruan."

"Bila mereka mantap, bersedia menentang mereka; bila mereka kuat, elakkan mereka."

"Merendah diri supaya mereka bongkak."

"Buatkan mereka berbalah sesama sesama sendiri."

sebenarnya banyak lagi ayat power dari seorang pakar strategi perang zaman maharaja cina ni, cuma di zaman sekarang perang bukan hanya dengan senjata, malah di alam cyber ini, kepintaran dalam merencanakan taktikal untuk melumpuhkan musuh itu perlu dengan ilmu.


berbalik kepada prk teluk intan, amatlah berkesan sekali kita cybertrooper bn yang tidak sama sekali mempromosi secara percuma calon dap, malah akibat kita semua tidak langsung bercerita tentang calon tersebut, nampak meroyan tak sudah pekakas pr dalam facebook, malah mereka perlukan isu besar untuk digunakan di prk teluk intan ini, malah tindakan rba menyebarkan video yang kononnya mak kepada calon dap, tidak sama sekali diambil pusing oleh cytro bn, haha, well done geng!!

tetapi tu lah, time-time ni panda pulak datang, jadi isu tu jelah mereka mampu pun jajakan, tidak ada kena mengena pun dengan prk teluk intan, kadang-kadang melihat perangai macai pr ni, mereka mainkan isu semua jenis budak tak habis sekolah, kesian pun ada, tidak nampak intelektual dalam menjadi pembangkang yang cerdik.

YANG NYATA KESEDARAN ORANG MELAYU AMATLAH BAGUS, SEKURANGNYA CALON DAP INI HANYA ADA RUPA, TETAPI IKON PERTUALANG BANGSA ITU ADALAH UTAMA!!

ANAK MUDA, KAMU JANGANLAH TERTIPU.. KESIAN MASA DEPAN KAMU!!


ps: "Pikat mereka dengan peluang keuntungan, tawan mereka dengan kekeliruan."

DAP SEBENARNYA BERGOLAK DI TELUK INTAN, SEBARKAN!!


akhirnya pekung melekuk dah tak boleh nak disimpan, malah dap dikatakan bekerja keras di teluk intan, tak pernah dap jadi kalut sebegini, siap tambah lagi dana, turun padang yang semakin kerap, haha.. dalam keseronokan penyokong totok pr, mengagungkan orang bergetah dah cun di teluk intan, terbuka satu kisah yang memang memeningkan lim kit siang n the gang.. kah kah..

bagi aku calon dari gerakan lagi cool, walau ramai kata patut letak orang lagi muda, tetapi pengalaman beliau di sana, anak jati teluk intan, dia sendiri walau pru13 lalu kalah, tetapi dia tetap bekerja membantu rakyat teluk intan dan tidak pilih bulu.

harapan bn tu cerah, tetapi perlu kerja lebih kuat, turun padang dan ambil hati akar umbi penduduk di sana. AYUH BN.. KITA MAMPU, KITA BOLEH, DAP MUNGKIN TERPERANGKAP DENGAN STRATEGI ANGAN-ANGANNYA!!

TURUN YEOP MENGUNDI.. DARI TELUK INTAN UNTUK TELUK INTAN..


ps: jangan takut dilambung ombak, redah sampai pr tumbang!!

Rabu, 21 Mei 2014

BOLEH PAKAI KE KAJIAN UMCEDEL NI?


DARI PRU13 YANG LEPAS, KAJIAN UMCEDEL NI MACAM TAK BOLEH DIPERCAYAI, TAPI TAKPALAH, KALAU KAJIAN KALI INI MEMIHAK KEPADA CALON BARISAN NASIONAL DI TELUK INTAN.

FAHAMI POLITIK ORANG CINA, MEREKA MACAMANA SEKALIPUN, DAP ADALAH PENYELAMAT MEREKA, MAJORITI ORANG CINA MESTI ANGGAP MACAM TU, DARI 1000 ORANG CINA, MUNGKIN HANYA 200 SAHAJA YANG SOKONG BN, INI FAKTA BUKAN AUTA.. TAPI KALAU KEAJAIBAN BERLAKU, SIAPA TAHU, BETUL?

JANJI JENTERA BN BEKERJA DENGAN LEBIH KUAT, TURUN PADANG, JANGAN LEKA, AMBIL HATI PENGGUNDI, ITU SEPATUTNYA KITA LAKUKAN.. BIARLAH PIHAK LAWAN HANYA MENJAJA PROPAGANDA, TETAPI KITA MENJAJA KEIKHLASAN BEKERJA UNTUK RAKYAT!!


Analisa kajian UMCEDEL berkaitan pilihanraya kecil Parlimen Teluk Intan P76.

Seramai 1,000 responden yang memberi maklum balas melalui borang kaji selidik melibatkan 50% masyarakat Cina, 30% masyarakat Melayu dan 20% masyarakat India.

Hasil kajian daripada maklum balas yang diperolehi, daripada 500 responden Cina, 45% lebih memihak kepada calon Barisan Nasional Mah Siew Keong dan 55% memihak kepada calon DAP iaitu Dyana Sofia.

Faktor bangsa dilihat kurang mempengaruhi sokongan masyarakat Cina terhadap calon BN. Masyarakat Cina yang memihak kepada calon BN berikutan prestasi baik dan pengalaman beliau yang pernah menjawat ADUN Pasir Bedamar dan Ahli Parlimen Teluk Intan.

DAP dilihat masih mendapat sokongan majoriti masyarakat Cina walaupun calon yang diletakkan adalah dari bangsa Melayu berikutan isu-isu nasional terhadap kerajaan antaranya GST, Kos Sara Hidup dan Pembangunan.

Calon BN dilihat mendapat sokongan majoriti besar masyarakat Melayu yang mana daripada 300 responden, seramai 264 orang memilih Mah Siew Keong sebagai Ahli Parlimen Teluk Intan. Masyarakat Melayu dilihat menjadi faktor calon sebagai anak tempatan dan pernah berkhidmat di Teluk Intan sebagai sebab utama memilih calon BN dalam Pilihanraya Kecil pada kali ini.

Masyarakat India secara majoriti iaitu sebanyak 67% daripada 200 orang responden memihak kepada calon Barisan Nasional berikutan faktor calon anak tempatan dan perwatakan mesra rakyat. Namun, calon DAP dilihat mampu pengaruhi masyarakat India melalui faktor perwatakan yang dibawa serta manifesto politik baru yang dijadikan kempen oleh DAP.

Secara keseluruhan, UMCEDEL menjangka Pilihanraya Kecil Teluk Intan lebih memihak kepada calon Barisan Nasional berbanding calon DAP dengan kemungkinan menang melalui majoriti yang sedikit.

ps: kadang-kadang pengundi ini ada yang boleh buat magik, cuma kena pandai ambil hati.. gerenti boleh!!

#BN4TlkIntan

BONEKA DAP YANG SEMUA ORANG TAU!!

kalau tanya ungku aziz, dia antara pemimpin melayu dap yang diangkat bagai nak rak oleh segelintir penyokong pembangkang dahulu, tetapi ungku aziz telah keluar dari kepompung fasis dap yang hanya menggunakan orang melayu untuk menipu dan menapulasi orang ramai tentang dap, kononnya parti dap tidak rasis.


sebenarnya dap hanya memperalatkan orang melayu, ini fakta, dap tahu sekiranya tidak dapat sokongan melayu bagaimana nak dapat berkuasa penuh menawan malaysia nanti, memang strategi ini sebijik macam PAP di singapura dulu, caranya dah diterangkan dalam posting sebelum ini.

JADI SETERUSNYA BONEKA IN THE MAKING... MUDA LAH KONONNYA, GRADUAN UITM YANG ORANG PANGGIL PENGKHIANAT ANAK BANGSA, ANDA KAGUM KERANA DIA MUDA, SEBENARNYA DAP PUN RISAU KERANA ADAKAH DYANA INI DAPAT MENAMBAHKAN MAJORITI KEMENANGAN DAP NANTI DI TELOK INTAN!!

boneka yang hanya untuk kepentingan dap!! sedar-sedarlah wahai melayu semua.. 

ps: silap kita hari ini akan membawa bencana kepada anak cucu kita dikemudian hari.. fikir bukan emosi

MELAYU MEMANG MUDAH DITIPU!!! FAKTA YANG SEMUA ORANG TAK BOLEH NAFIKAN

AL KISAH..

SEBELUM INI, BUKAN MAIN PAS MENJAJA, UMNO MENOLAK HUDUD, JATUH KAFIR KERANA UMNO BERSEKONGKOL MENGGUNAKAN UNDANG-UNDANG PENJAJAH..

TOHMAHAN MEREKA KERAP DIGUNAKAN DICERAMAH PAS, MARKAS-MARKAS PAS, MALAH PADA ANAK-ANAK KECIL DIAJAR MEMBENCI UMNO DISEBABKAN UMNO SAH JATUH KAFIR DAN MEMANG WAJIB DITENTANG.

PUAK-PUAK PAS INI, KALAU JENIS YANG FANATIK, HABIS SEMUA MEREKA CACI MAKI.. SAMPAI BOLEH GADUH ADIK BERADIK, SAUDARA, JIRAN, BERMASAM MUKA KERANA JENIS DAN CARA POLITIK BHAGAL INI.


prk teluk intan membuka satu paradigma untuk pas memang sah menjadi alat untuk dap kerana kuasa, biarlah. jadi kot mana sekalipun, umno kita kena tumbangkan, itu cara pas.

dap membuat satu taktikal, menggunakan calon melayu yang konon cun, untuk menarik pengundi melayu, malah cara begini dapat membuktikan dap bukan parti rasis, totok pas bergelak sakan, terlalu gembira kerana cara macam nilah kita dapat meruntuhkan umno..

tetapi mereka juga sedar, mereka terpaksa menjadi pelacur politik kerana terang-terang calon dap diteluk intan ini menolak hudud, malah dia hanyalah boneka dap untuk merencanakan strategis merosakkan kuasa melayu secara total.

mamat ini adalah kepala liberal dalam pas

semuanya jadi lain kerana rakan sekutu kata "no to hudud", maka pemimpin mereka terpaksa menarik hand brake!! kesian dengan pas, gadai apa patut demi sekelumit kuasa dari kafir.. kesian.. kesian.. 

masalahnya nak menyedarkan kepada orang melayu bukan perkara senang, tun mahathir ada mengatakan, yang orang melayu memang mudah ditipu, jadinya tak dapat disangkalkan lagi dap telah berjaya menggunakan protokol freemason, nak menjahanamkan sesuatu bangsa, musnahkannya dari dalam.. halus kan cara dap?

ye lah, semalam kata lain, hari ni kata lain, macam spenda stopa,. puih

pesan ini untuk orang melayu, anda memang suka ditipu? atau memang anda ada akal untuk berfikir? jangan kerana emosi anda membantu kafir menghancurkan kuasa melayu Islam, nak harap pas, tonggeng buntut la, tiada makna, belum dapat kuasa mutlak dah dijual kati habis hal agama dan bangsa, ini pula dapat berkuasa di pusat, mampuih beb!


umat Islam boleh menilai, apa lagi akan tinggal sekiranya dap menjadi dominan dan berkuasa di pusat suatu hari nanti, jangan anda pergi tanya soalan ini dekat totok pas, sah jawapannya, "wei dap tu lagi bagus dari umno lah, dap penyelamat ummah" 

untuk penduduk teluk intan, anda nak yang berhormat tu ikhlas buat kerja ke, atau jenis pandai cakap sahaja? anda nilai dan pilihlah dengan akal yang waras!!

ps: orang tua-tua dulu ada berpesan, "jangan kerana marahkan nyamuk habis kelambu dibakar"

Isnin, 19 Mei 2014

DAP CERDIK MENGGUNAKAN STRATEGI, BN MASIH TERCARI-CARI IDEA BARU!


sebenarnya nak tak nak realiti, teluk intan ni kawasan dap, sekurangnya dapat mengurangkan majoriti tu oklah, tapi nak menang rasanya 50-50, kalau kerja lebih sikit, jentera turun padang, InsyaAllah boleh rasanya.

orang cina sebenarnya benci bn pun sebab dap mainkan sentimen orang cina, orang cina ni mungkin tertipu dengan cara dap, macam orang melayu tertipu dengan mainan politik tonggang terbalik dari pas dan pkr.

tapi yang penting orang melayu tu ambil pusing dulu ye, itu penting, jengguk orang susah, bantu apa patut, biarlah, camne pun nak tak nak, orang cina tegarnya dekat dap takleh disangkal lagi. kecuali keajaiban yang muncul!!

pr memang cerdik menggunakan cara politik baru, tetapi mereka hanya gunakan untuk kuasa saja, untuk berkhidmat untuk rakyat tidak sama sekali. "JADI ORANG TELUK INTAN, MUNGKIN INI MASANYA PERUBAHAN PERLU UNTUK DAPATKAN WAKIL RAKYAT YANG BERKHIDMAT DEMI RAKYAT"

ps: politik baru perlu juga dipraktikkan oleh bn, transformasi yang jitu

JOM KLIK LIKE PAGE FACEBOOK


STRATEGI MELUMPUHKAN RUMPUN MELAYU!! PRK TELUK INTAN PERMULAAN FASA PERTAMA!!

falsafah perang ada mengatakan.

"sekiranya musuh anda ibarat garuda, anda perlu dapatkan umpan dari serangga yang beracun untuknya"

"nak runtuhkan semangat musuh, kita berlakon cara musuh, cara dia makan, cara dia tidur, cara dia bergaul, cara dia bercakap, setelah faham, kita serapkan umpan yang lagi berbisa - ganeral perang dunia ke2"

SEDAR KE TIDAK MELAYU? ADAKAH ANDA TERLENA DALAM MIMPI YANG KONONNYA DAP ITU ADALAH MAKSUM?

SEDAR KE TIDAK WAHAI MELAYU? ANDA KATAKAN DAP MEMPERJUANGKAN HAK MELAYU LEBIH DARI UMNO YANG DARI DULU MEMPERJUANGKANNYA?

JANGAN DIROSAKKAN MINDA ANDA, JANGAN DIBIARKAN DENDAM KEPARAT MELANDA ANDA, FIKIR, JANGAN ANDA FIKIR ANDA DAH DAPAT JUAL SEGALANYA, MAKA AKAN ADA LEBIH INDAH HABUAN ANDA DAPAT KEMUDIAN HARI...

YA MUNGKIN ANDA DAN KELUARGA ANDA SAJA DAPAT HABUAN HARTA... HABIS MACAMANA NASIB ANAK BANGSA DI KEMUDIAN HARI? FIKIR... JANGAN SOMBONG MENILAI KEBENARAN...

PERNAH TAHU APA JADI DENGAN MELAYU SINGAPURA?

melayu singapura tidak akan lupa siapa keparat yang melumpuhkan kuasa melayu disana - alasan macai, siapa yang jual singapura? bukan umno ke, jawapan tak logik yang mereka jaja!!

masa PAP nakkan kuasa mutlak, mereka berlakon menjaga hati orang melayu, lim kuan yew siap pakai songkok, berlakon demi mendapat sokongan orang melayu, orang melayu time tu cukup gembira, cukup yakin kerana parti PAP akan membawa pembaharuan kepada orang melayu singapura.

dah dapat kuasa, apa jadi? ya mungkin sepenggal saja presidennya orang melayu, selepas itu sampai sekarang mana ada muka orang melayu dalam pentadbiran singapura yang atas-atas tu, semua mentikus, tak boleh bersuara, kalau dulu majoriti yang duduk di singapura adalah orang melayu, sekarang hanya minoriti sahaja yang tinggal.. malah nasihat orang singapura kepada kita orang melayu malaysia... "JANGAN ULANGI SILAP NENEK MOYANG KITA ORANG DULU"hari ini hari penamaan calon di teluk intan, perak, dap membuat strategi untuk melumpuhkan jiwa orang melayu dengan meletakkan calon melayu..

mungkin melayu pr bertepuk riang, gembira sampai lupa diri..


tetapi mereka lupa, ada kawan mereka yang dulu jadi macai, jadi pentaksub, habis dah kena jual kati, masih tak sedar-sedar? masih dibuai mimpi? bak kata orang selagi tak kena selagi tu tak insaf... kesian orang melayu pr, digula-gulakan dengan cara memperbodohkan diri sendiri, malah bakal memperbodohkan keluarga mereka juga... kesian..

masih nak memacai?ps: dah terkena sungguh-sungguh, masa tu baru nak sedar, alamatnya menitis air mata darah pun tak da gunanya

Saya tidak bimbang beri keterangan kepada Polis, saya berhak bersuara kata Ramasamy

KUALA LUMPUR – Profesor Dr. P. Ramasamy hari ini hadir ke Bukit Aman untuk memberi keterangan berhubung dua artikel yang masing-masing disia...