Khamis, 26 Jun 2014

APA MOTIF DR MAZA MENYEBAR FITNAH TERHADAP SULTAN JOHOR?

AKU TAK PASTI BEKAS MUFTI NI, APE KENA AGAKNYA, DULU DIA PERNAH BANYAK KALI KANTOI MEMFITNAH, TAPI TAK JERAN-JERAN, MUNGKIN DAH DIA TENSEN PIHAK ATASAN TAK LAYAN DIA, DAH TAK PEDULIKAN DIA, JADI MUNGKIN TINDAKAN INI HANYA UNTUK MENARIK PERHATIAN.

DARI ORANG RESPEK MAKIN RAMAI NAIK MENYAMPAH, MALAH MENGANGGAP DR MAZA NI ADA KRITIKAL MINDED DAN BUSUK HATI, DOUBLE STANDARD, BILA ORANG TAJI LEBIH-LEBIH KAT DIA, DIA TAK BOLEH TERIMA, MENDE ORANG ILMUAN GINI? HANYA PANDAI BUAT ONAR MENYEBAR FITNAH.


ps: kalau pihak istana johor saman je dr maza ni, baru dia tau langit tinggi ke rendah,

Selasa, 24 Jun 2014

APA MASALAH WARDINA SEBENARNYA?

mungkin otak wardina ni dah kena sort letrik yang agak lama, tu pasal bila dia berbicara mengalahkan professor serba tau, almaklumlah, otak haluan kiri, konon dia ni ilmu dunia dan akhirat cukup lengkap, so bolehlah tiaw orang lain, yang jadi mangsa kerajaan, cakap pung pang pung pang, wardina ni kira calon boddo selepas abby abadi..


Kehadapan Ustazah Wardina.

Bila hati busuk, minda penuh kebencian memang nampak semua yang salah sahaja di Kerajaan.

Sebesar-besar Masjid yang Ustazah Wardina berhenti solat dibina Kerajaan, pun tak nak nampak kan? Jalan raya lapang, highway selesa mana nak nampak?

Anak-anak belajar agama di sekolah agama kerajaan mana nak nampak? Wujudnya lambakan sekolah agama kerajaan, wardina butakan mata & hati nak nampak semua tu. Sebab hati terlalu penuh benci pada kerajaan.

Saya tak anti golongan tudung labuh litup macam ustazah wardina, jauh lagi saya nak mengeji golongan yang baru mendekati agama tapi suka riak dengan ilmu sedikit. Setiap nafas penuh sifat holier-than-thou.

Alhamdulillah, anak-anak ustazah Wardina semua sempurna sihat. Suami ada, berlakun iklan pun banyak, duit banyak. Maka mudahlah ustazah wardina lantas mengutuk kekurangan orang lain.

Ustazah Wardina mungkin kurang buat lawatan di Rumah-rumah Kebajikan. Sebab tu ustazah wardina nampak satu kes je terus nak hentam kerajaan. Yelah, wardina kan perfect, ilmu agama lengkap, baru bertudung, dah kalah semua ustazah-ustazah tauliah lain. Kerajaan memang semua salah wardina. Yang beribu OKU dah dibantu tu apa la sangat, nak dibandingkan dengan seorang yang kerajaan terlepas, sebab kekhilafan si ibu yang tak berdaftar dengan JKM.

Diselamatkan budak itu, dihantar juga ke hospital kerajaan. Tapi yelah kerajaan tetap salah dan lemah. Apalah sangat nak dibandingkan negara kita dengan Acheh tempat Wardina tu? Maju kan Acheh tu, mana ada orang susah, sebab itu wardina cari makan di negara yang kerajaannya teruk ini kan.

Ibubapa ada anak OKU memang tertekan Wardina, tapi bila ada iman, semua tu boleh diatasi. Selama ini, tidak pernah saya dengar ibu bapa OKU salahkan kerajaan. Hanya Wardina seorang. Yela, Wardina kan sempurna, mana salah pandangannya.

Kita manusia baru belajar agama, baru tutup aurat ini memang suka tunjuk agama, sampai kita terlupa berapa pula dosa kita tambah atas nama agama kan? Kadang-kadang saya terfikir kenapa gadis rambut merah, pakaian menjolok mata lebih baik tutur kata, berlapang dada, bersangka baik terhadap yg lain berbanding yang bertudung litup. Tapi akhirnya saya tersedar, hanya kerana Wardina dan Ustazah segera seorang lagi tak baiklah saya nak judge semua begitu.

Sama macam kes, hanya sebab seorang budak tidak berdaftar dengan JKM, terus kita nak lupakan ribuan lain yg dibantu kerajaan selama ini?? Tidak adil bukan?

Cukup-cukuplah itu Wardina, bukan sekali, terlalu lantang bersuara, riak dengan ilmu tak seberapa. Semoga terbuka hati, kurang rasa benci. Semoga terus hidup dalam kesempurnaan di bumi Malaysia.

SUMBER DARI FB SSTDMM

Kisah gaduh-gaduh ikut skrip sempena PRK Tanjung Piai oleh D4P dan Bersatu terbongkar

Pada awal-awal perbalahan antara Bersatu dan D4P kerana mulut Ronnie Liu, bila diamati jalan cerita kedua parti ini, rupa-rupanya ada berseb...