Rabu, 9 Julai 2014

JOM RAMAI-RAMAI KITA BOIKOT COURTS MAMMOTH, JANGAN BIAR ANDA JADI MANGSA!!


SEBELUM INI PADA TAHUN 2012, BLOG INI ADA MEMBUAT POSTING BERKENAAN BIADABNYA COURTS MAMMOTH MEMBULI PELANGGAN. KLIK SINI (anda baca komen-komen mangsa yang tertipu dengan cara ahlong berlesen ini)

ALHAMDULILLAH, SAMPAI KE HARI INI MASIH ADA KOMEN DAN VIEW POSTING TERSEBUT MASIH HANGAT, KALI INI PENULIS NAK CERITA LAGI DENGAN KEJAHATAN SYARIKAT PEMBULI PELANGGAN TERUTAMA ORANG MELAYU.

diambil dari sebuah blog dan sudah diviralkan, harap yang membaca hal ini pun share sebaik mungkin dan kita ajar syarikat bertaraf along ini.

Penipuan COURTS MAMMOTH Didedahkan Bekas Pekerja

Saya sebagai bekas kakitangan Courts Mammoth berasa begitu kasihan dengan pelanggan yang terperdaya dengan marketing dan janji-janji manis kakitangan Courts Mammoth.
Sememangnya Courts Mammoth mempunyai banyak option interest rate. Tetapi ramai pelanggan yang tidak tahu kerana tidak dijelaskan oleh kakitangannya.

Interest ratenya mengikut bulan, bukan tahunan. Contohnya 1%, 1.39%, 1.69%, 1.99%, 2%, dan yang paling tinggi adalah 2.369% sebulan. Memang tinggi, gila babi tinggi. Siapa-siapa yang buat 60 bulan, memang habislah.

Nasihat saya sebelum beli, baik survey dulu option interest rate. Memang ada option, sama juga bila beli motor daripada AEON. Kita ada banyak option rate, tetapi banyak pelanggan tak faham mengenai rate tsb dan langsung tak mahu ambil tahu pun.

Yang penting, janji bulan-bulan bayar setakat mampu. Bila dah tiga tahun bayar, barulah dia terasa lama. Bila check 60 bulan, AMEKKAW!!

Kadang-kadang pelanggan ghairah nak dapat barang, sampai sanggup tandatangan jer perjanjian itu ini. Kebanyakannya macam itulah.

Satu lagi kalau dapat kakitangan Courts Mammoth yang bangsat. Jenis yang memang tak kasihan pada pelanggan. Memang dia akan masukkan benda-benda mengarut dalam invoice.

Bayangkan kalau barang berharga RM200 masuk buat 60 bulan. Just tambah RM10 je sebulan. Pada pelanggan, RM10 itu tak nampak besar. Tetapi kalau kira balik dari RM200 jadi RM600, NONSENSE!!
Lepas itu, barang pula dia kata package sekali dengan barang utama. Memang kena kelentonglah. Kakitangan Courts Mammoth pula dapat imbuhan lagi dalam RM5.00 Kakitangan Courts Mammoth ini pun satu hal, dikejar sangat RM5 sampai teraniaya pada pelanggan.

Itulah sebab kenapa saya berhenti kerja dari Courts Mammoth. – JACKERS

dari blog klik sini

palestin dibuli lagi oleh israel

israel memang berniat nak darah rakyat palestin, alasan-alasan bodoh mereka buat dengan menuduh hamas hanyalah omongan kosong demi pelaku membunuh orang awam palestin dapat dianggap sebagai tidak ada apa-apa.

kebangsatan suara yang kata hak asasi, semua diam melingkup, kebangsatan amerika dengan mendiamkan hal ini lagilah cilaka.

kepada penyokong perjuangan isil dan pemberontak di iraq dan syria tu, kenapa tak nak bantu palestin? kenapa sesama agama kamu berbunuhan di sana, bila palestin dibuli yang kata pejuang tu mana perginya?

suara pbb lagilah, pilih bulu, suara dari oic lagilah tak boleh harap, cuma pandai komplen aje. serius umat Islam dibuli disekeliling dunia ini, Allah menguji hambanya, sedih :(




ps: aku tak taulah nak cakap apa, apakah nasib umat Islam zaman sekarang ni.. so sad

PRU15 boleh memudaratkan, kata Hamzah

 PETALING JAYA: Setiausaha Agung PPBM, Hamzah Zainudin berkata, desakan pembangkang supaya kerajaan mengadakan pilihan raya umum ketika situ...