Khamis, 17 Julai 2014

adakah bila kita menjadi melayu dibumi malaysia, kita terpaksa kalah dalam semua hal?

keratan akhbar berbahasa cina yang menunjukan penguatkuasa mppp wanita berbangsa melayu dipukul oleh wanita cina dan dimaki dengan perkataan kesat.

ini lah yang menjadi masalah kat bumi bertuah ini, sejak kebelakangan ini, apa semua terjadi dekat bangsa melayu dah jadi macam kaum minoriti yang menumpang dibumi sendiri, melukut ditepi gantang.

isu amukan wanita melayu terhadap uncle cina, menjadi bualan dan viral yang over limit sampai pak menteri, ketua polis negara pun masuk juga komen. siap ketua polis kata akan menyiasat dan akan menahan wanita tersebut kerana ia melibatkan buli dijalan raya, hurm, sepantas kilat kena kalau orang melayu yang tersalah tune.

sebenarnya banyak video, posting dalam facebook yang ketara dan biadabnya kiasu menghina bangsa kita, malah boleh diketogorikan boleh jadi gaduh besarlah kalau orang melayu tu membalas balik, tetapi orang melayu tak macam tu, pasal terlalu baiklah golongan kiasu ini dah jadi naik lemak.

yang menjadi masalahnya, kenapa tiada komen, kutukan, malah update hal-hal tersebut oleh dikalangan pak menteri, stesen tv, malah kenapa tidak diviralkan diinternet oleh orang melayu sendiri ek? apa kita semua ni dah dibuta kayukan maruahnya, dikemam telur sebab ketakutan?

inilah dikatakan tadi, apa nak buat, kita semua ni dah macam jadi minoriti je kat malaysia ni, bersuara lebih-lebih kang, kenalah, tapi kiasu, ohh tak pe, diaorang back up besar, what the hell?

ps: apalah malang, entah lah labu, maksudnya jumud-jumud keruntuhan kuasa orang melayu bakal tercipta kot pada pru14 nanti, masa tu, tak pasti, mungkin kita ni menjadi bangsa kelas ke-2, semua kerana kita terlalu baik, naif, penakut... itulah fakta.. maaf.. tak leh tahan asik melayu kena asak je.. puih

PRU15 boleh memudaratkan, kata Hamzah

 PETALING JAYA: Setiausaha Agung PPBM, Hamzah Zainudin berkata, desakan pembangkang supaya kerajaan mengadakan pilihan raya umum ketika situ...