Isnin, 3 November 2014

AZMIN ADA AGENDA NAK KECILKAN PENGARUH DAP DI SELANGOR?


panas!! apa betul? kalau betul maknanya pkr dah belajar situasi sebenar politik dominan, bukan mengikut kehendak kiasu.

adakah azmin berani berbuat perkara paling digemari golongan ultra melayu dalam pkr? kita kena faham dalam pkr ramai datangnya adalah bekas-bekas orang umno, malah azmin pun adalah bekas orang umno.

tidak hairan perkara dominasi ini terjadi, azmin mungkin faham, sokongan orang melayu terhadap pkr semakin kuyyup, malah dikatakan dalam pkr ramai orang india dari melayu, apa betul? jadi azmin perlu lakukan sesuatu untuk menaikkan sokongan orang melayu terhadap pkr, kerana sekiranya anwar ibrahim dipenjarakan kerana isu liwat, ramai menganggap pkr bakal mati tak bernesan.

azmin sedar perkara itu, katanya dari sumber yang boleh dipercayai, chegu bard pun sudah mula menaji depan belakang terhadap azmin, tetapi impak sebenar pembongkaran terhadap azmin mungkin selepas kes anwar selesai di mahkamah dan keputusannya diketahui.

jadi azmin tidak mungkin diam, azmin berkemungkinan akan memadamkan terus golongan yang dari penjilat tegar anwar ibrahim dan wan azizah dalam pkr, malah pkr new version bakal dilakukan azmin untuk membentuk parti yang lebih dominan dari dap dan pas.

rafizi dan nurul izzah juga dalam keadaan yang bahaya sebenarnya, tetapi politik strategis diantara mereka cukup licik, adakah permainan seterusnya berkemungkinan undi tidak percaya pada sidang dun atau penglibatan azmin bakal bermaharajalela dalam pkr, malah dap dalam keadaan cemas, pas mungkin terselamat kerana pas parti berlandaskan Islam melayu.

APAKAH AGENDA AZMIN ITU BENAR-BENAR TERJADI? KITA TUNGGU...

ps: azmin belajar cara umno menarik orang melayu menjadi dominan? golongan liberal dan plurarisme pun tidak senang dah dengan azmin.

TEGURAN DS NAJIB ANGGAPLAH IA SATU PARADIGMA PERUBAHAN DARI SUDUT POSITIF


pada konvensyen umno selangor sabtu yang lepas, ds najib ada menegur, malah teguran kepada umno selangor dianggap makan dalam juga, perkataan letih, malu, lembab terkeluar dari mulut tuan presiden umno itu.

pada mulanya anggapan sesetengah orang, ds najib melepaskan amarah kepada kepimpinan umno selangor, tetapi kalau difikir secara positif, ini akan lebih bagus kerana kelemahan itu ditegur secara terbuka dan dikalangan peringkat atasan dan bawahan serta akar umbi akan lebih kuat bekerja demi parti, rakyat selangor dan agenda menawan selangor juga mungkin boleh berjaya.

gagal, yup tidak ada satu perkara dalam dunia ini kalau tak tempuh gagal, tak datang kejayaannya, ds noh omar selaku general di selangor, kita perlu bersama dengannya dalam gerak kerja, susun atur strategi, bukan kita tikam belakang, sebab dalam perang, kalau kita tikam belakang, pertempuran memang bakal kalah teruk.

ramai dikalangan ketua bahagian mengambil teguran ds najib ini sebagai teguran positif, transformasi perlu diperhebatkan, kerja perlu dikuatkan, taktikal perlua diperhalusi, jadinya sememangnya perkara ini bakal membakar semangat kepimpinan umno selangor.

bersatu kita teguh, bercerai kita roboh!

AYUH.. KITA BOLEH TAWAN SELANGOR!! BERMULANYA EPISOD BARU UNTUK KITA SEMUA

...BANGKIT... LAWAN..

POLIS LAGI RAMAI DARI PENYOKONG DOT DOT DI ISTANA KEHAKIMAN PAGI INI

aik?

kenapa dengan kamu semua?

tak kesian ke dekat mr ketum? macam rela je nak dia dipenjarakan, hehe.. apa sudah jadi? mana jeritan reformasi yang dijeritkan minggu lepas?

anak itik memimit laju, ini macam boleh beri malu... gambar dari facebook hassan melayu


sampai hati penyokong tegarku, sampai hati... pening arrps: penyokong mungkin sedar, buat apa berpanas hujan demi individu yang banyak kali kelentong kiri dan kanan.

Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...