Sabtu, 8 November 2014

program wacana selangor hari ini di unisel, yb budiman gamble redah berbahas dgn yb pr

Pendapat penulis, perlu lebih ramai seperti yb budiman, tak kisah berdepan dengan hujahan yb pr seperti nik nazmi.

Kita perlu lahirkan pemimpin BN yang berani seperti beliau, dashyat cara beliau berhujah, tidak peduli dengan hebatnya yb yb PR yang cukup sinonim dengan aura berdebat dan berhujah.

Wacana makin panas sebab ustaz kamaruzaman bantai pkr ni. Tunggu video... phew!!

Ps: majlis begini perlu diambil peluang oleh yb bn.

SISTERS IN ISLAM (SIS) MENDAPAT RESTU AZMIN UNTUK BERTEMU MUFTI S'GOR?


pointya mudah, SIS ini boleh dianggap perjuangan liberal, sesat dan merosakkan minda umat Islam, atas dasar hak asasi manusia dan kesamarataan mereka mewujudkan SIS ini, bahaya untuk umat Islam sejagat, pertubuhan ini semakin berani sampai mufti pun mereka nak langgar, adakah kerana mereka mempunyai peguam hebat dan kerana itu mereka berani sampai mencabar macam-macam dah ni.

tetapi lebih hangat, azmin ali selaku mb selangor, sepatutnya lihat perspektif SIS ini bukan boleh diberi toleransi, amatlah bahaya, pendirian azmin menganggap perihal ini boleh diselesaikan dengan berjumpa dengan mufti selangor, buat azmin, jangan memandai-mandai.

apakah benar Malaysia bakal diliberalkan, selangor ia bermula, ingat azmin, jangan dilacurkan agamamu kerana kuasa, tegas sikit hal-hal agama Islam.


Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali didakwa cuba berlagak pandai apabila mencadangkan satu pertemuan diadakan antara Mufti Selangor dan Sisters in Islam (SIS) berhubung isu pengisytiharan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) itu sebagai sesat oleh Jawatankuasa Fatwa Selangor.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Noh Omar berkata, adalah tidak wajar pertemuan itu dilaksanakan kerana Sis telah pun mengemukakan semakan kehakiman berhubung status mereka di mahkamah.

“Sekiranya Menteri Besar mahu Mufti jumpa Sis, beliau kena nasihatkan NGO itu supaya menarik balik kes tersebut.

“Tetapi Mohamed Azmin nak tunjuk pandai sedangkan Mufti lebih arif mengenai perkara ini. Mufti tidak mahu jumpa sebab perkara ini dalam pengetahuan mahkamah, jadi keputusannya biarlah mahkamah yang tentukan,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Guru Muda dan Sesi Dialog Pendidikan Parlimen Tanjong Karang.

Kelmarin, Mohamed Azmin mencadangkan satu pertemuan diadakan antara Mufti Selangor, Datuk Mohd. Tamyes Abd. Wahid dan Sis. Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) pada Julai lalu mengisytiharkan Sis dan mana-mana individu, pertubuhan atau institusi yang berpegang kepada fahaman liberalisme dan pluralisme agama adalah sesat dan menyeleweng daripada ajaran Islam.

SIS kemudiannya memfailkan semakan kehakiman pada 31 Oktober lalu selepas mendakwa tidak dimaklumkan atau dipanggil untuk memberi penjelasan sebelum Jawatankuasa Fatwa Selangor mengisytiharkan mereka sebagai menyeleweng. - UTUSAN ONLINE

ps: ketara pemikiran si azmin ni ke arah mana.

PRU15 boleh memudaratkan, kata Hamzah

 PETALING JAYA: Setiausaha Agung PPBM, Hamzah Zainudin berkata, desakan pembangkang supaya kerajaan mengadakan pilihan raya umum ketika situ...