Khamis, 12 Mac 2015

DEFISIT RM45 JUTA DIALAMI MBPJ TIDAK MENJADI MASALAH UNTUK MEMBAYAR BONUS 3 BULAN BERJUMLAH RM11 JUTA

Walaupun Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mengalami defisit sebanyak RM45 juta, MBPJ bakal memberikan bonus 3 bulan gaji kepada semua Ahli Majlis MBPJ serta kakitangannya berjumlah RM11 juta.

inilah terjadi, ketirisan yang nampak tetapi dipekakkan oleh mereka-mereka yang berkepentingan, kerajaan negeri selangor mungkin malas nak ambil port sebab mereka yakin, sekiranya dipihak bn menyerang dan mempertikaikan, isu ini hanyalah jadi bahan yang dianggap paling mulia bagi penyokongnya dan rakyat sendiri.


yang mereka tahu adalah rakyat, rakyat, ini ketirisan majlis perbandaran, lantaklah kalau duit tu keluar berbelas juta pun, bukan rakyat selangor peduli pun, sebabnya kalau isu ini dari kerajaan pusat iaitu bn/umno, rakyat selangor secara automatik akan melenting gila sebabnya jenama umno itu sahaja.

masalah besar pemikiran rakyat yang diracun ini agak sukar diubati, cuma yang dah sedar akan cepat mempelajari, pr di selangor ini hanya cerdik bercakap dan bermain politik.

tiris mereka ohh itu biasa-biasa, suci, mulia, tak kisah, tetapi ketirisan dari umno walau rm1000 ringgit, itu salah, rasuah, makan duit rakyat, kroni, inilah terjadi di malaysia, rakyat dirosakkan otaknya, asal dari pihak pr ohh mulianya walau tirisnya cukup banyak, bukan sikit, tetapi kalau di pihak umno, ahhhhh... mana boleh.

satu sahaja penulis nak beritahu... alutoooooo lah.

UNTUK MBPJ PERLU JAWAB KERANA INI MELIBATKAN KETIRISAN DAN KETIDAKTELUSAN. RM11 JUTA BUKAN NILAI YANG SEDIKIT.

sumber jawa bernam

Tiada ulasan:

Catat Komen

Melayu tak daftar undi sebab lihat ahli politik seolah dirasuk syaitan kata Khalid Samad

 PENGARAH Komunikasi Amanah Khalid Abd Samad menyangkal kenyataan Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang kononnya ramai orang Melayu berag...