Isnin, 13 April 2015

UNTUK MENUNAIKAN JANJI BUKAN SATU PERKARA WAJIB UNTUK DIREALISASIKAN


bila pr membuat janji, ramai akan melopong, mereka memberi janji, ramai yang hanyut sehingga leka diufuk timur, rakyat selangor bukan tidak sedar, malah tahu perangai pr yang pandai dan cerdik bermain politik, cerdik mengkhayalkan minda orang lain.

malah fikiran kita yang tidak kuat, akan lebih mudahlah dikhayalkan dengan propaganda mereka, makin mudahlah mereka memukau kita dengan slogan rakyat untuk rakyat, hak rakyat, tetapi hakikat tiada siapa yang boleh nafikan perihal kelentong berjemaah yang dilakukan oleh pr.

masalah di selangor walau nampak dimata pencinta pr tiada masalah, tetapi realiti dengan ketidak stabilnya keadaan ekonomi, pelaburan semakin kurang, hanya retorik berbahas untuk berceritera hal rakyat kononnya.

jadi apakah nilai kita untuk memberi satu jawapan, sekiranya bn tidak bagus, tidak bagus lagi pr itu, sekiranya anggap yb-yb yang dilantik rakyat tidak pedulikan rakyat, itu bukan salah yb tersebut, bukan salah parti tersebut, tetapi salah kita terampau emosi menolak orang yang mampu membuat kerja untuk rakyat.

di sepang apabila rakyat menuntuk janji-janji dari pr, dari yang mb khalid membawa ke azmin semua sama sahaja.

Jika sebelum ini Khalid pernah berjanji untuk tidak mengganggu keharmonian penduduk Taman Cempaka, Bandar Baru Salak Tinggi dengan projek-projek perumahan, kini segalanya telah berubah.

Kerajaan negeri Selangor akan tetap meneruskan projek perumahan 2 tingkat yang sebelum ini dibantah oleh penduduk setempat kerana kawasan tersebut adalah padang bola dan padang permainan kanak-kanak.

bila ada kuasa, ingat perihal remeh ini mereka nak ambil peduli? persetakan jelah, selamat menempuhi keadaan yang memeningkan.

1 ulasan:

  1. Kepalabom,bagus tu.memang betul.bila ada kuasa apa sahaja boleh buat.ambik banyak banyak sementara ada kuasa.rakyat dah bagi peluang.ho hoho

    BalasPadam

Muhyiddin sudah jadi seorang diktator dakwa Tun M

 KUALA LUMPUR Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang), Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa Tan Sri Muhyiddin Yassin seorang diktator. Menur...