Isnin, 20 Julai 2015

MCMC SEKAT LAMAN SESAWANG SARAWAK REPORT KERANA LAPORANNYA IBARAT IBLIS LAKNAT MENJAJA FITNAH

RAMAI DIKALANGAN NITIZEN YANG BERPENDAPAT, SEKATAN INI MEMBERI KEMENANGAN MORAL KEPADA SARAWAK REPORT, TETAPI BAGI PENDAPAT NITIZEN YANG LAIN, SEKATAN TERHADAP SARAWAK REPORT SANGATLAH BAGUS, PATUT DIBUAT PADA AWAL-AWAL LAGI SEMASA FITNAH MEREKA BERKENAAN 40K BANGLA MENGUNDI BN PADA PRU13 LAGI.

SEPATUTNYA BANYAK PORTAL ATAU BLOQ YANG TIADA ETIQA DI SEKAT DAN DIHARAMKAN SAMA SEKALI DI SINI, CONTOH MALAYSIAKINI, MALAYSIAN INSIDER, CHE DET DAN PORTAL-PORTAL YANG KETERLALUAN MENJAJA BERITA YANG SUDAH DIUBAH SERTA DIPUSING DARI CERITA SEBENAR.

BUKAN KERANA TAKUT ATAU TUDUHAN MENUTUP KEBENARAN, TETAPI KEBANYAKAN LAPORAN BANYAK YANG TIDAK BETUL, MALAH TUDUH, FITNAH, MENGAITKAN, BUKTI HANYALAH TUDUHAN YANG DILAPORKAN, TIDAK DITUNJUK LANGSUNG BUKTI YANG DITUDUH ITU, HANYA PERSEPSI.

PERMASALAHAN ORANG KITA, HANYA MEMBACA TANPA MENILAI, BERITA YANG DILAPORKAN ITU BETUL ATAU TIDAK.

KEPADA KERAJAAN MALAYSIA, SUDAH-SUDAHLAH BERLEMBUT DENGAN PEROSAK-PEROSAK INI. JANGAN TUNGGU KEROSAKAN TERUK DAN TAK MAMPU NAK PULIHKAN BARU NAK SEKAT. SUDAH TERLAMBAT.


MCMC SEKAT LAMAN SESAWANG YANG MENGGANGGU-GUGAT KESTABILAN NEGARA

CYBERJAYA, 19 Julai 2015

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) memutuskan untuk menyekat laman sesawang yang boleh mengganggu-gugat kestabilan negara, iaitu The Sarawak Report (http://www.sarawakreport.org), kerana telah memaparkan kandungan yang masih tidak dapat dipastikan kesahihannya dan sedang dalam siasatan, setelah menerima maklumat dan aduan daripada orang ramai.

Sekatan terhadap laman sesawang The Sarawak Report itu juga dibuat mengikut peruntukan sedia ada dalam Seksyen 211 dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan tempoh sekatan terhadap laman sesawang berkenaan berkuatkuasa untuk sementara waktu sehingga tamatnya siasatan yang dilakukan oleh Pasukan Petugas Khas.

Sehubungan itu, MCMC ingin memperingatkan orang ramai supaya lebih berhati-hati dalam berkongsi maklumat di laman sosial, terutamanya kandungan yang tidak dapat dipastikan kesahihannya, lantaran ia mungkin kandungan palsu. Kandungan sedemikian dikhuatiri boleh mewujudkan keadaan tidak tenteram dan seterusnya menganggu-gugat kestabilan negara, ketenteraman awam dan kestabilan ekonomi.

Sebarang maklumat mengenai mana-mana laman sesawang yang dipercayai menyebarkan kandungan yang boleh menjejaskan kestabilan negara, ketenteraman awam dan kestabilan ekonomi boleh dimajukan kepada pihak MCMC di [email protected]

7 ulasan:

 1. kah kah kah ... kenapa kena sekat sebab banyak pembaca.. blog tak banayak pembaca takyah sekat pon tak pe .. macam blog ni. kurang pembaca sebab info kosong.. hampeh

  BalasPadam
 2. Hihi x byk baca tapi komen tu lagi sampah taik, kahkah

  BalasPadam
  Balasan
  1. bodoh .. tu orang cakap blogger UMNO bangang. Tak banyak pembaca dengan tak baca tu lain maksudnya. Patutlah najib makin lama dibangangkan rakyat sendiri sebab blogger sampah yang dibayarnya sememangnya bangang

   Padam
  2. Itu je mampu, awat hang pandai sangat ka? Wakaka

   Padam
 3. Pembaca yg terburu2 je suka berita fitnah cam ni. Berita baik dr gomen x pernah nya ko syukuri. Campak ko kt uganda sn tgk ko bole idup ke tdk. X pernah syukur idup di bumi Malaysia. Tau nk bangkang je. Tahap akal sumtuk mmg camni.

  BalasPadam
 4. Kenapa S. Repot ni diSIASAT dan diTUTUP hanya bawah Akta Komunikasi & MM? KUASA KementerianMM -LIBERAL-BANGANG & LEMBAP ke atas S.Repot dan DALANG-DALANGnya dari PENGGANAS BETINA-omputih-KEPARAT tu, serta puaka-puaka PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAIBABI/ PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 tu, sepatutnya diambil-alih SEPENUHnya oleh KDN/PDRM bawah Akta TERORISMA dan AKTA HASUTAN!

  Tengoklah juga bagaimana Kem. MM-LIBERAL ni membiaqkan ASTROKEPARAT serta iklan-iklan kedai-kedai termasuk sy. ASING terutamanya dari Barat (internet jgn. cakaplah), bermaharajalela menayangkan pakaian/adengan/imej-LUCAH/SUMBANG kat NEGARA ISLAM kita ni - sedgkan mana-mana PROMOSI bahan LUCAH kpd. orang awam di syaki melanggar undg-undg di bawah Akta Jenayah BAHAN LUCAH yg. berkaitan dgn. PORNOGRAFI serta GANGGUAN SEKSUAL di bawah Kanun Jenayah seksyen 292, 293 294 dan 509, dan di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588) Seksyen 211 dan 233 serta AKTA PERLINDUNGAN WANITA DAN GADIS 1973 (AKTA 106), dan juga melanggaq undang-undang Perlembagaan terutamanya Islam adalah Agama Negara (lepas tu nak salahkan jenerasi muda-MENTAH semata-mata akibat kerosakan moral/akidah depa)!! Sila lihat Kod Kandungan Forum Komunikasi dan Multimedia (CMCF) di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 Seksyen 211 , iaitu Kod Kandungan 2 dan 3 untuk tafsiran kandungan-kandungan sumbang dan lucah yang juga berkaitan dengan penghinaan, ancaman, gangguan dan eksploitasi seksual, termasuk terhadap wanita dan kanak-kanak (sila lihat di http://www.cmcf.my/onlineversion/part2-guidelines-content#1.0). Untuk definisi jenayah dan undang-undang gangguan seksual yang berkaitan dengan bahan-bahan berunsur seksual, serta sumbang dan lucah - sila lihat A.Aziz, A. Shamsul, Undang-Undang Gangguan Seksual di Malaysia, PTS Professional, 2005.

  PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu dari si PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO ni yang termasuk puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak, iaitu si KULI-rejim-rejim PENGGANAS Barat/NATO-ISrael/Zionis, juga memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara- lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009!

  Nek Tempoyak.

  BalasPadam

'Malas layan, PRU14 pun ahli MIC tak sokong PAS, mereka undi PH'

 Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, dia enggan melayan kenyataan pemimpin MIC termasuk amaran parti itu yang tidak akan me...